Internationale dag van informatiebeveiliging | actualidadypolitica.com

Internationale dag van informatiebeveiliging

Internationale dag van informatiebeveiliging

In een markteconomie is informatie een belangrijk en zeer duur product geworden. Dit betekent dat er altijd indringers zijn die ze willen ontvoeren en doorverkopen aan uw concurrenten. Als privépersoon en als grote onderneming is het belangrijk om uw geheimen geheim te houden. Dit feit is het belangrijkste onderdeel van een succesvolle activiteit, ongeacht waar je woont. Daarom wordt de Internationale Dag van de informatiebeveiliging op grote schaal gevierd, niet alleen in westerse landen, maar ook in Rusland, Oekraïne, in de hele beschaafde wereld.

De geschiedenis van de World Information Security Day

Eerste voorgesteld om deze vakantie medewerkers van de American Association of Computer Equipment te vieren in 1988 jaar. Het was in dit jaar dat de beschaafde wereld werd geschokt door de epidemie veroorzaakt door de "worm" van Morris. Dat dit kan gebeuren, weten mensen al sinds 1983, toen een eenvoudige Amerikaanse student Fred Cohen het eerste prototype van zo'n kwaadaardig programma creëerde. Maar slechts vijf jaar later zagen mensen in het echt wat het met hun apparatuur kon doen. De "Grote Worm" van Morris, zoals zijn hackers noemden, verlamde het werk van 6000 internetsites in de Verenigde Staten. Het programma vond gemakkelijk kwetsbare plaatsen in mailservers, en tot het uiterste vertraagde het werk van computerapparatuur. De schade door de epidemie bereikte een bedrag van 96,5 miljoen dollar.

Modernere virussen zijn nog sluw en destructiever geworden. Het bekende hackprogramma "I love you", dat op 4 mei 2000 uitbrak, werd gedistribueerd via Microsoft Outlook mail. Deze bron wordt gebruikt door miljoenen mensen. Toen de brief werd geopend, leidde een nietsvermoedende persoon een virus. Hij vernietigde niet alleen bestanden op de geïnfecteerde computer, maar stuurde ook onafhankelijk soortgelijke 'liefdesboodschappen' naar alle vrienden en kennissen van het slachtoffer. Met het starten van zijn mars in de Filippijnen, kwam het programma al snel in de VS en Europa. Verliezen over de hele wereld van de schade waren kolossaal en bedroegen miljarden dollars.

Nu begrijpt u dat het verschijnen van de dag van een informatiebeveiligingsspecialist gerechtvaardigd was. Hun activiteiten zijn niet alleen nodig door het leger, maar ook door gewone burgers die in onze tijd van geavanceerde technologie gemakkelijk kunnen lijden onder computerterroristen. Deze mensen vechten voortdurend met de achteloosheid van gebruikers en de sluwe intelligentie van hackers. Als enkele jaren geleden de leiders van ondernemingen meer geïnteresseerd waren in fysieke beveiliging, zijn ze nu meer bezig met het vinden van bekwame mensen die hen computerbeveiliging kunnen bieden.

Op de Internationale Defender Dag, die werd besloten om te vieren op 30 november, worden verschillende evenementen georganiseerd. Hun voornaamste doel is om elke gebruiker eraan te herinneren dat hij ook de betrouwbaarheid van informatiebronnen moet handhaven en waarborgen. Mensen moeten begrijpen dat een moeilijk te bepalen wachtwoord, de installatie van een antivirusprogramma, een firewall, hen kan helpen een ernstig gevaar te vermijden, wat vaak resulteert in het verlies van grote hoeveelheden geld. Tegenwoordig kunnen zelfs kleine kinderen tablets, smartphones of pc's gebruiken. Internationale dag van informatiebeveiliging1 Maar helaas begrijpen te weinig mensen hoe gemakkelijk het is om hun persoonlijke gegevens te stelen.

Wat kan een eenvoudige gebruiker doen op de internationale dag van informatiebeveiliging? Het is helemaal niet nodig om een ​​demonstratie te houden of posters rond de stad te hangen. Werk gewoon uw antivirus bij, verander de oude wachtwoorden in de e-mail en op sociale netwerken, verwijder de rommel van de computer, maak een back-up van de gegevens. Neem de tijd om de laatste updates over de bescherming van persoonlijke apparatuur die constant op het netwerk verschijnen te bekijken. Deze eenvoudige acties, zoals regelmatig bij u thuis of bij productie-apparatuur, helpen vaak ernstige beveiligingslekken te verhelpen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

1 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: