Internationale dag van de dans

Dans, ongeacht stijl en richting, is de internationale taal van het lichaam, begrijpelijk voor mensen van alle nationaliteiten. Met behulp van gebaren en gebaren in de dans worden de emotionele ervaringen van de danser weerspiegeld. Dit soort kunst heeft een multi-duizendjarige ontwikkelingsgeschiedenis en elk tijdperk heeft zijn stempel op de vorm en structuur van de dans. Maar de eeuw na eeuw, in elk land, tussen mensen met verschillende religies, is dans steeds populairder geworden.

29 april - Internationale dag van de dans

Officieel werd de wereldwijde erkenning van de danskunst pas in 1982 ontvangen door de beslissing van de International Dance Committee, ingesteld door UNESCO. 'S Middags, wanneer de Internationale Dag van de Dans gevierd wordt, werd besloten om op 29 april te bepalen. En de datum werd niet toevallig gekozen. Het was op deze dag dat de grondlegger van het moderne ballettheater, de leerling van de "Grote Dupre" Jean-Georges Noverre werd geboren. De legendarische choreograaf en choreograaf, erkend tijdens zijn leven, creëerde het beroemde theoretische werk "Letters on Dance and Ballet". In dit boek slaagde hij erin om alle ervaring op het gebied van choreografie te presenteren, door hem gedurende vele jaren van oefening verzameld. En zelfs vandaag is het boek het populairste hulpmiddel onder fans van het ballettheater.

Werelddansdag is een professionele vakantie voor iedereen die op zijn minst de minste relatie heeft met de dans. Deze dag wordt gevierd door leraren, choreografen, collectieven van professionele en amateurdansgroepen, artiesten van alle niveaus, beschermheren en investeerders. Het eren van de danskunst vorm wordt uitgevoerd door de organisatie van voorstellingen, tentoonstellingen, straattheater, dans flash mobs uitgevoerd, houdt openbare lezingen over dans tv-programma's, artikelen in tijdschriften en kranten.

Bovendien werd op de internationale dansdag in 1991 besloten om samen te vallen met het jaarlijkse balletfestival. Later, ter ondersteuning van de balletveteranen, werd een prijs gecreëerd op het gebied van de choreografie "Benoisdeladance", die 6 nominaties omvat. Gala concerten worden gehouden op de beste podia in de wereld: Grand Theatre in Moskou, de Opera Garnier in Parijs, Warschau Nationaal Theater van Stuttgart Shtatsteatr Barlinskaya en opera in Duitsland. Als beloning ontvangen de welverdiende figuren van het ballet een klein beeldje, gemaakt door het project van zijn neef Alexander Benois. En op het gebied van dans wordt deze prijs beschouwd als niet minder waardig dan het Oscarbeeldje voor filmmakers.

Traditioneel spreekt elk jaar een van de beroemdste vertegenwoordigers van de wereldchoreografie het publiek aan. In de loop der jaren, uit Rusland waren Yuri Grigorovich en Maya Plisetskaya, Robert Joffrey, als vertegenwoordiger Verenigde Staten, Stephen pagina uit Australië, Lin Hwai-min van Taiwan, Julio Bocca uit Argentinië en zelfs Koning Norodom Sihamoni Kombodzhi. Maar welk land kan niet de beroemde dansers vertegenwoordigen, allemaal in zijn geschriften spreken over hun liefde voor deze kunstvorm en de mogelijkheden van de dans van de status van de ziel weer te geven door middel van bewegingen van het lichaam. Internationale dag van de dans1

In 2014, een bericht naar de Internationale Dag van de Dans benaderd Franse choreograaf Mourad Merzuki, die in hun producties geslaagd combineren breykovyh bedrog hip-hop acrobatiek met moderne dans en de daaruit voortvloeiende combinatie in het ballet scene te maken. In zijn toespraak klonk oprechte liefde van dans, dit soort kunst waardering voor de mogelijkheid om de wereld te leren kennen in al zijn schoonheid en trots voor hun betrokkenheid bij de wereld van de kunst, gekleed in een vorm van dans, evenals compassie, empathie en het verlangen om mensen te helpen beroofd van kakoy- een reden om je uit te drukken in de dans.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 − 30 =