In het voorjaar wortelen in de open grond - de kneepjes van het zaaien van zaden thuis | actualidadypolitica.com

In het voorjaar wortelen in de open grond – de kneepjes van het zaaien van zaden thuis

In het voorjaar wortelen in de open grond - de kneepjes van het zaaien van zaden thuis

Met het plannen van het zaaien van wortelen in de lente in de volle grond, moet u zich voorbereiden op een verscheidenheid aan agrotechnische maatregelen, zonder welke u geen groot aantal grote en heerlijke wortelgewassen kunt verbouwen. Het is raadzaam om in de winter te beginnen met het zoeken naar goede zaden en meststoffen voor het bed.

Wortelen in de volle grond

Sommige beginnende tuinders geloven dat deze cultuur niet veeleisend is voor de groeiomstandigheden, dus het is niet nodig om de regels van het planten van wortels in het voorjaar te volgen. De ervaring leert dat een niet-serieuze houding de resultaten sterk kan beïnvloeden. Als verantwoordelijke mensen altijd stabiele opbrengsten krijgen, dan is het met een slordige aanpak mogelijk om normaal fruit alleen in gunstige jaren te laten groeien. Het resultaat van het zaaien van wortels in de lente in het open veld heeft invloed op de keuze van de locatie en de kwaliteit van de bodembereiding.

Redenen om niet-standaard wortels te verkrijgen:

 1. De kromming van het fruit resulteert in de introductie van chloorhoudende meststoffen.
 2. Het drinken van wortels groeit vaak wanneer gezaaid in een zware grond, verontreinigd met stenen en puin.
 3. Overtollig vocht in de open grond leidt tot het kraken van wortelgewassen.
 4. Overtollige stikstof veroorzaakt ongewenste vertakking.
 5. Onjuiste uitdunning van spruiten heeft invloed op de grootte van het fruit.
 6. Bij gebrek aan vocht laten wortels in de volle grond de zijwortels vrij en verliezen ze de smaak.
 7. Wortelen in de volle grond

Voorwaarden voor het zaaien van wortels in de volle grond

Kies de optimale timing van het zaaien van wortelen moet zorgvuldig zijn, op basis van de toegewezen taken, de verscheidenheid van zaden, klimaat, samenstelling van de bodem. In privéboerderijen worden verschillende basisteeltopties voor dit gewas gebruikt:

 1. Subzimney zaaien - geproduceerd in de volle grond van 20 oktober tot midden november. Geschikt voor lichte zandige leemgronden in een open gebied waar de sneeuw vroeg in de lente uitkomt.
 2. Vroege voorjaarswortel zaaien - begint in open bedden van half april tot 1 mei. Deze optie is geschikt voor diegenen die in augustus wortelgewassen willen ontvangen voor conservering en zomerconsumptie.
 3. Zomergewassen in de volle grond - doe vanaf medio mei, op deze manier is het beter om wortels te kweken voor bladwijzers voor winterstalling.
 4. Wortel zaait half juli in de open lucht - deze termen worden zelden gebruikt en in gunstig weer, als u in het najaar sappige jonge wortels wilt consumeren.

Hoe wortelzaden voor het zaaien te bereiden?

Pitten van wortels zijn geïmpregneerd met etherische verbindingen, die ze tijdens opslag tegen vocht beschermen. Dit leidt vaak tot een slechte ontkieming van het materiaal en vereist het corrigeren van de situatie van tuinders die niet-standaardoplossingen toepassen. Juist geproduceerde gelaagdheid van wortels vóór het zaaien helpt de embryo's om uit de rusttoestand te komen, kunstmatige stress stimuleert hun actieve kieming in de open grond. Met podzimnih-zaaisels veroorzaakt dit proces het effect van kou, in de lente moeten de noodzakelijke omstandigheden door onszelf worden gecreëerd.

Stratificatie van wortels:

 1. De methode van warmtebehandeling - onderdompeling van zaden verpakt in een gaasje, in heet water met een temperatuur tot 52 ° C.
 2. De verwerkingstijd is ongeveer 20 minuten.
 3. We halen de zak met de zaden eruit en koelen het in een koude vloeistof.
 4. Uiteindelijk is het noodzakelijk om het materiaal tot stroombaarheid te drogen.
 5. Let op de temperatuur van de vloeistof, oververhitting leidt tot verlies van kiemkracht en wortelverwerking in onvoldoende warm water is niet effectief.

Hoe de grond voorbereiden op het zaaien van wortelen in het voorjaar?

Bestudeer de geheimen van het zaaien van wortels in de volle grond, let altijd op de samenstelling van de grond en de voorbereiding van de site in de lente voor het zaaien. In losse en lichte grond groeien wortelgewassen prachtig en de grond kan worden verbeterd door het toevoegen van overbelaste mest voor het graven. Het is niet raadzaam verse pus te gebruiken of overtollige doses stikstof in te brengen. Je kunt onhandige en verwende plagen krijgen, wortels, besmet met nitraten. Maak de open grond los vóór het zaaien, bij voorkeur tot een diepte van 15 cm.

Diepte van het zaaien van wortels

Optimale optie - zaaien van dit gewas op het bed in de 4e rij met de afstand tussen aangrenzende bedden tot 20 cm. De diepte van het zaaien van wortels in de volle grond in de lente is afhankelijk van de samenstelling van het tuinland. Als je overdrijft en de zaden diep begraaft, zal de kiemtijd enorm toenemen. In zware grond is het beter om groeven met een diepte tot 1,5 cm te maken, in lichte grond - tot 3 cm. Na het zaaien wordt het substraat enigszins verdicht, zodat de instroom van vocht toeneemt tot het plantmateriaal.

Diepte van het zaaien van wortels

Methoden voor het zaaien van wortels

Inwoners van de zomer proberen altijd lastige manieren te vinden om wortels te zaaien, wat de kieming kan verbeteren en de opbrengst aanzienlijk kan verhogen. Er zijn interessante opties die zich hebben bewezen in de achtertuin. Velen van hen helpen om het gebruik van zaden te verminderen en de tijd besteed aan het wieden in de verzorging van zaailingen. Overweeg de meest populaire methoden, hoe wortels in de lente in de volle grond te zaaien:

 1. Zaaien met droge zaden.
 2. Zaaien in de volle grond in de lente gekiemde en vochtige zaden.
 3. Inoculum mengen met rivierzand.
 4. Toepassing in de lente in het open drageemateriaal.
 5. Gebruik in de open grond fabriekstapes met geplakte zaden.
 6. Toepassing in het voorjaar bij het planten van zelfgemaakte lijmstrips.
 7. Gemengd zaaien van wortels met radijs, de laatste rijpt en breekt eerder.
 8. Gemengd inzaaien van wortelen in het voorjaar met uienzaaien, dat een rol speelt in de bedding van de bakencultuur.
 9. Het zaaien van wortels in een zelfgemaakte pasta gemaakt van zaden, zetmeel, water en meststoffen.
 10. Gebruik in de lente van een huishoudelijk dressoir.
 11. Het is gemakkelijk om een ​​zaailing uit een plastic fles te maken, nadat u van tevoren een reeks gaten van de vereiste grootte hebt gemaakt.

Wortelen in eicellen zaaien

Populariteit wint de oorspronkelijke versie van hoe wortelen in de lente in de volle grond met behulp van zo'n niet-standaard apparaat, zoals de cellen onder de eieren, moet worden gezaaid. In de voorbereidende fase wordt aanbevolen om de bodem te verbeteren door as, humus en gemalen schelpen op de grond te plaatsen. Op het juiste moment nemen we de voorbereide trays uit en beginnen te werken.

Wortelen in eiertrays zaaien:

 1. We leggen de trays neer op het oppervlak van het voorbereide bed en duwen ze in de grond.
 2. Het is noodzakelijk om papieren trays te nemen, ze weken en bemoeien zich niet met de groei in de zomer.
 3. De bodem van de trays moet iets worden ingesneden met een mes.
 4. Vul de trays met water.
 5. We plaatsen een dunne laag humus op de bodem van de cellen.
 6. Je kunt eenvoudige zaden gebruiken, maar een groter dragee-materiaal met het beste kiempercentage is beter geschikt.
 7. In de cel plaatsen we elk een zaadje of voor een garantie plaatsen we een paar zaden en doorbreken de extra scheuten.
 8. Na het zaaien de bakken opnieuw naar boven gieten met een mengsel van aarde en humus en water morsen.
 9. Deze methode is geschikt voor een klein gebied, het helpt onkruidbestrijding en dunner worden van spruiten te voorkomen.

In de volle grond wortelen op een band zaaien

Zaden op de tapes zijn te koop, maar vinden vaak het juiste soort probleem, zodat bewoners van de zomer zelfstandig een goedkoop apparaat kunnen maken om tuingewassen snel uit wc-papier te planten. Als alternatief werden eerder kranten gebruikt, in de breedte ongeveer 2 cm ingesneden Smeer het papier met zetmeelpasta en spreid de zaden met een interval van 2,5 cm. Om de lijm voor te bereiden, verdunnen we 1 theel. zetmeel in een glas water. Het zaaien van wortelzaden op de tape versnelt het proces en voorkomt dat het plantmateriaal van het bed wegspoelt tijdens stortbuien.

In de volle grond wortelen op een band zaaien

Zaaiende wortels met een pasta

Voor liefhebbers wordt het aanbevolen om wortels in zetmeelpasta te planten als een interessante maar effectieve optie die helpt bij het verkrijgen van uniforme scheuten en goede oogsten van dit gewas in de volle grond. Het is raadzaam om radijs te mengen met wortelzaden, die als een baken in de tuin zullen dienen. Een gewas met een pasta uitvoeren is extreem eenvoudig:

 1. We brouwen pasta van zetmeel met een dunne consistentie.
 2. Voor 1 liter pasta, giet een zak radijs en 3-4 pakjes wortel.
 3. We voegen een theelepel wateroplosbare meststoffen toe.
 4. Roer met een stok "cocktail".
 5. Giet de pasta in een fles afwasmiddel met een smalle hals.
 6. Bij het planten, is het raadzaam om de vloeistof in de fles te schudden.

Zaaien wortelen met zand

Het dunner worden van tuingewassen is een moeizaam proces, bovendien schaadt het jonge scheuten. Door overtollige zaailingen weg te halen, onthullen we de wortels van naburige planten. Je kunt eenvoudig wortels in het zand zaaien in een verhouding die dikke bedden helpt voorkomen. We voeren op het snijgedeelte de vereiste diepte uit. Vervolgens 1-2 eetlepels plantgoed grondig mengen met een halve emmer rivierzand en hydrateren. Verspreid de resulterende samenstelling in de voren, besproeid en bedekt met aarde.

Zaaien wortelen met zand

Wat te bemesten wortelen voor zaaidoeleinden?

Vers biologisch kan wortels beschadigen, het maakt de wortelgewassen lelijk, veroorzaakt vertakkingen en trekt ongedierte aan. Voor het planten, is het beter om turf te maken met de gebrouwen compost. Op zure gronden is het nodig om krijt of as toe te voegen. De hoeveelheid kunstmest tijdens het inzaaien van wortels in de lente hangt af van de samenstelling van de aarde op het bed:

 1. Veenbodem - 10 m2 geef 12-16 kg humus, tot 10 theelepels carbamide, 10 el. lepels kaliummeststoffen en superfosfaat.
 2. Kleigronden, leem, zandige aarde - 10 m2 geef 10 emmers humus, 20 eetlepels. lepels nitrophoski en 10 el. lepels van superfosfaat.
 3. Op chernozems - met een snelheid van 10 m2 bedden kunnen worden gegeven tot 20 st. lepels van superfosfaat.
 4. Wat te bemesten wortels voor zaaien

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + = 11

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

In het voorjaar wortelen in de open grond – de kneepjes van het zaaien van zaden thuis

In het voorjaar wortelen in de open grond - de kneepjes van het zaaien van zaden thuis

Met het plannen van het zaaien van wortelen in de lente in de volle grond, moet u zich voorbereiden op een verscheidenheid aan agrotechnische maatregelen, zonder welke u geen groot aantal grote en heerlijke wortelgewassen kunt verbouwen. Het is raadzaam om in de winter te beginnen met het zoeken naar goede zaden en meststoffen voor het bed.

Wortelen in de volle grond

Sommige beginnende tuinders geloven dat deze cultuur niet veeleisend is voor de groeiomstandigheden, dus het is niet nodig om de regels van het planten van wortels in het voorjaar te volgen. De ervaring leert dat een niet-serieuze houding de resultaten sterk kan beïnvloeden. Als verantwoordelijke mensen altijd stabiele opbrengsten krijgen, dan is het met een slordige aanpak mogelijk om normaal fruit alleen in gunstige jaren te laten groeien. Het resultaat van het zaaien van wortels in de lente in het open veld heeft invloed op de keuze van de locatie en de kwaliteit van de bodembereiding.

Redenen om niet-standaard wortels te verkrijgen:

 1. De kromming van het fruit resulteert in de introductie van chloorhoudende meststoffen.
 2. Het drinken van wortels groeit vaak wanneer gezaaid in een zware grond, verontreinigd met stenen en puin.
 3. Overtollig vocht in de open grond leidt tot het kraken van wortelgewassen.
 4. Overtollige stikstof veroorzaakt ongewenste vertakking.
 5. Onjuiste uitdunning van spruiten heeft invloed op de grootte van het fruit.
 6. Bij gebrek aan vocht laten wortels in de volle grond de zijwortels vrij en verliezen ze de smaak.
 7. Wortelen in de volle grond

Voorwaarden voor het zaaien van wortels in de volle grond

Kies de optimale timing van het zaaien van wortelen moet zorgvuldig zijn, op basis van de toegewezen taken, de verscheidenheid van zaden, klimaat, samenstelling van de bodem. In privéboerderijen worden verschillende basisteeltopties voor dit gewas gebruikt:

 1. Subzimney zaaien - geproduceerd in de volle grond van 20 oktober tot midden november. Geschikt voor lichte zandige leemgronden in een open gebied waar de sneeuw vroeg in de lente uitkomt.
 2. Vroege voorjaarswortel zaaien - begint in open bedden van half april tot 1 mei. Deze optie is geschikt voor diegenen die in augustus wortelgewassen willen ontvangen voor conservering en zomerconsumptie.
 3. Zomergewassen in de volle grond - doe vanaf medio mei, op deze manier is het beter om wortels te kweken voor bladwijzers voor winterstalling.
 4. Wortel zaait half juli in de open lucht - deze termen worden zelden gebruikt en in gunstig weer, als u in het najaar sappige jonge wortels wilt consumeren.

Hoe wortelzaden voor het zaaien te bereiden?

Pitten van wortels zijn geïmpregneerd met etherische verbindingen, die ze tijdens opslag tegen vocht beschermen. Dit leidt vaak tot een slechte ontkieming van het materiaal en vereist het corrigeren van de situatie van tuinders die niet-standaardoplossingen toepassen. Juist geproduceerde gelaagdheid van wortels vóór het zaaien helpt de embryo's om uit de rusttoestand te komen, kunstmatige stress stimuleert hun actieve kieming in de open grond. Met podzimnih-zaaisels veroorzaakt dit proces het effect van kou, in de lente moeten de noodzakelijke omstandigheden door onszelf worden gecreëerd.

Stratificatie van wortels:

 1. De methode van warmtebehandeling - onderdompeling van zaden verpakt in een gaasje, in heet water met een temperatuur tot 52 ° C.
 2. De verwerkingstijd is ongeveer 20 minuten.
 3. We halen de zak met de zaden eruit en koelen het in een koude vloeistof.
 4. Uiteindelijk is het noodzakelijk om het materiaal tot stroombaarheid te drogen.
 5. Let op de temperatuur van de vloeistof, oververhitting leidt tot verlies van kiemkracht en wortelverwerking in onvoldoende warm water is niet effectief.

Hoe de grond voorbereiden op het zaaien van wortelen in het voorjaar?

Bestudeer de geheimen van het zaaien van wortels in de volle grond, let altijd op de samenstelling van de grond en de voorbereiding van de site in de lente voor het zaaien. In losse en lichte grond groeien wortelgewassen prachtig en de grond kan worden verbeterd door het toevoegen van overbelaste mest voor het graven. Het is niet raadzaam verse pus te gebruiken of overtollige doses stikstof in te brengen. Je kunt onhandige en verwende plagen krijgen, wortels, besmet met nitraten. Maak de open grond los vóór het zaaien, bij voorkeur tot een diepte van 15 cm.

Diepte van het zaaien van wortels

Optimale optie - zaaien van dit gewas op het bed in de 4e rij met de afstand tussen aangrenzende bedden tot 20 cm. De diepte van het zaaien van wortels in de volle grond in de lente is afhankelijk van de samenstelling van het tuinland. Als je overdrijft en de zaden diep begraaft, zal de kiemtijd enorm toenemen. In zware grond is het beter om groeven met een diepte tot 1,5 cm te maken, in lichte grond - tot 3 cm. Na het zaaien wordt het substraat enigszins verdicht, zodat de instroom van vocht toeneemt tot het plantmateriaal.

Diepte van het zaaien van wortels

Methoden voor het zaaien van wortels

Inwoners van de zomer proberen altijd lastige manieren te vinden om wortels te zaaien, wat de kieming kan verbeteren en de opbrengst aanzienlijk kan verhogen. Er zijn interessante opties die zich hebben bewezen in de achtertuin. Velen van hen helpen om het gebruik van zaden te verminderen en de tijd besteed aan het wieden in de verzorging van zaailingen. Overweeg de meest populaire methoden, hoe wortels in de lente in de volle grond te zaaien:

 1. Zaaien met droge zaden.
 2. Zaaien in de volle grond in de lente gekiemde en vochtige zaden.
 3. Inoculum mengen met rivierzand.
 4. Toepassing in de lente in het open drageemateriaal.
 5. Gebruik in de open grond fabriekstapes met geplakte zaden.
 6. Toepassing in het voorjaar bij het planten van zelfgemaakte lijmstrips.
 7. Gemengd zaaien van wortels met radijs, de laatste rijpt en breekt eerder.
 8. Gemengd inzaaien van wortelen in het voorjaar met uienzaaien, dat een rol speelt in de bedding van de bakencultuur.
 9. Het zaaien van wortels in een zelfgemaakte pasta gemaakt van zaden, zetmeel, water en meststoffen.
 10. Gebruik in de lente van een huishoudelijk dressoir.
 11. Het is gemakkelijk om een ​​zaailing uit een plastic fles te maken, nadat u van tevoren een reeks gaten van de vereiste grootte hebt gemaakt.

Wortelen in eicellen zaaien

Populariteit wint de oorspronkelijke versie van hoe wortelen in de lente in de volle grond met behulp van zo'n niet-standaard apparaat, zoals de cellen onder de eieren, moet worden gezaaid. In de voorbereidende fase wordt aanbevolen om de bodem te verbeteren door as, humus en gemalen schelpen op de grond te plaatsen. Op het juiste moment nemen we de voorbereide trays uit en beginnen te werken.

Wortelen in eiertrays zaaien:

 1. We leggen de trays neer op het oppervlak van het voorbereide bed en duwen ze in de grond.
 2. Het is noodzakelijk om papieren trays te nemen, ze weken en bemoeien zich niet met de groei in de zomer.
 3. De bodem van de trays moet iets worden ingesneden met een mes.
 4. Vul de trays met water.
 5. We plaatsen een dunne laag humus op de bodem van de cellen.
 6. Je kunt eenvoudige zaden gebruiken, maar een groter dragee-materiaal met het beste kiempercentage is beter geschikt.
 7. In de cel plaatsen we elk een zaadje of voor een garantie plaatsen we een paar zaden en doorbreken de extra scheuten.
 8. Na het zaaien de bakken opnieuw naar boven gieten met een mengsel van aarde en humus en water morsen.
 9. Deze methode is geschikt voor een klein gebied, het helpt onkruidbestrijding en dunner worden van spruiten te voorkomen.

In de volle grond wortelen op een band zaaien

Zaden op de tapes zijn te koop, maar vinden vaak het juiste soort probleem, zodat bewoners van de zomer zelfstandig een goedkoop apparaat kunnen maken om tuingewassen snel uit wc-papier te planten. Als alternatief werden eerder kranten gebruikt, in de breedte ongeveer 2 cm ingesneden Smeer het papier met zetmeelpasta en spreid de zaden met een interval van 2,5 cm. Om de lijm voor te bereiden, verdunnen we 1 theel. zetmeel in een glas water. Het zaaien van wortelzaden op de tape versnelt het proces en voorkomt dat het plantmateriaal van het bed wegspoelt tijdens stortbuien.

In de volle grond wortelen op een band zaaien

Zaaiende wortels met een pasta

Voor liefhebbers wordt het aanbevolen om wortels in zetmeelpasta te planten als een interessante maar effectieve optie die helpt bij het verkrijgen van uniforme scheuten en goede oogsten van dit gewas in de volle grond. Het is raadzaam om radijs te mengen met wortelzaden, die als een baken in de tuin zullen dienen. Een gewas met een pasta uitvoeren is extreem eenvoudig:

 1. We brouwen pasta van zetmeel met een dunne consistentie.
 2. Voor 1 liter pasta, giet een zak radijs en 3-4 pakjes wortel.
 3. We voegen een theelepel wateroplosbare meststoffen toe.
 4. Roer met een stok "cocktail".
 5. Giet de pasta in een fles afwasmiddel met een smalle hals.
 6. Bij het planten, is het raadzaam om de vloeistof in de fles te schudden.

Zaaien wortelen met zand

Het dunner worden van tuingewassen is een moeizaam proces, bovendien schaadt het jonge scheuten. Door overtollige zaailingen weg te halen, onthullen we de wortels van naburige planten. Je kunt eenvoudig wortels in het zand zaaien in een verhouding die dikke bedden helpt voorkomen. We voeren op het snijgedeelte de vereiste diepte uit. Vervolgens 1-2 eetlepels plantgoed grondig mengen met een halve emmer rivierzand en hydrateren. Verspreid de resulterende samenstelling in de voren, besproeid en bedekt met aarde.

Zaaien wortelen met zand

Wat te bemesten wortelen voor zaaidoeleinden?

Vers biologisch kan wortels beschadigen, het maakt de wortelgewassen lelijk, veroorzaakt vertakkingen en trekt ongedierte aan. Voor het planten, is het beter om turf te maken met de gebrouwen compost. Op zure gronden is het nodig om krijt of as toe te voegen. De hoeveelheid kunstmest tijdens het inzaaien van wortels in de lente hangt af van de samenstelling van de aarde op het bed:

 1. Veenbodem - 10 m2 geef 12-16 kg humus, tot 10 theelepels carbamide, 10 el. lepels kaliummeststoffen en superfosfaat.
 2. Kleigronden, leem, zandige aarde - 10 m2 geef 10 emmers humus, 20 eetlepels. lepels nitrophoski en 10 el. lepels van superfosfaat.
 3. Op chernozems - met een snelheid van 10 m2 bedden kunnen worden gegeven tot 20 st. lepels van superfosfaat.
 4. Wat te bemesten wortels voor zaaien

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 8

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: