ikhalas moskee van Ufa

De Ikhlas-moskee verscheen slechts twee decennia geleden op de kaart van Oefa, maar is in die tijd al een echt spiritueel centrum van de hele republiek Basjkirostan. Vandaag nodigen wij u uit om deze verbazingwekkende en zeer mooie plaats te bezoeken tijdens onze virtuele excursie.

Moskee Ikhlas, Oefa - de geschiedenis van de schepping

De geschiedenis van de Ikhlas-moskee in de stad Ufa begon in 1997. Op dat moment ontving de religieuze organisatie Ikhlas een positief antwoord op een verzoek om overdracht van rechten op het verwoeste gebouw van de voormalige bioscoop Luch. Onmiddellijk daarna begonnen grootschalige reparaties in de bouw van de bioscoop en in 2001 opende de moskee haar deuren voor gelovigen. Tegenwoordig is de Ikhlas-moskee niet alleen een plek waar moslims komen bidden, het is een cultureel en educatief centrum. Een immense rol in de organisatie en verdere ontwikkeling werd gespeeld door Imam-Khatib Muhammet Gallyamov.

Moskee Ikhlas, Oefa - onze dagen

Tegenwoordig is de Ihlas-moskee een volwaardig religieus complex dat bestaat uit vier stenen gebouwen. Naast de moskee zelf omvat het complex een islamitische bibliotheek, waarvan de basis de religieuze boeken van de eigen uitgeverij werd. Voor degenen die dat wensen, worden speciale educatieve cursussen geopend die helpen om het Arabische schrift te beheersen en de koran te begrijpen. Deze cursussen worden voornamelijk door kinderen en ouderen bijgewoond, maar iedereen kan hierheen komen. De moskee organiseert regelmatig bijeenkomsten met islamologen uit alle hoeken van de wereld en dagelijkse erediensten worden uitgevoerd. Degenen die de goddelijke diensten in de Ihlas-moskee niet persoonlijk kunnen bijwonen, kunnen zich bij hen voegen via een online uitzending, die dagelijks wordt gehouden vanaf juli 2012. Bovendien vergeet de leiding van het religieuze centrum de culturele ontwikkeling van moslims niet, en organiseert het regelmatig ontmoetingen met culturele en wetenschappelijke figuren. Op basis van de moskee worden groepen voor pelgrimage naar Mekka georganiseerd.

Moskee Ikhlas, Oefa - adres

Het gebouw van de Ikhlas-moskee in Ufa bevindt zich aan de straat Sotsji, 43.

Moskee Ikhlas, Oefa - de tijd van gebed

Vijf keer per dag zou elke gelovige moslim elke dag al zijn zaken aan de kant moeten zetten en naar het oosten moeten kijken om wat tijd door te brengen in gemeenschap met God door een gebed uit te voeren. Elke dag roept een moslimpriester alle gelovige moslims op om op een strikt bepaalde tijd te bidden. Het gebedsschema voor elke dag van de maand is ook te vinden op de site van de Ihlas-moskee.

ikhalas moskee Ufa_1 ikhalas moskee Ufa_2 ikhalas moskee uba_3
ikhalas moskee Ufa_4 ikhlas moskee Ufa_5 ikhalas moskee uba_6
Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 3 =