Hydrangea panicle lindeboom

Hortensia is een van de meest geliefde struiken van tuinders. Deze prachtig bloeiende plant behaagt ons met zijn heldere kleuren vanaf het midden van de zomer tot het einde van de herfst. Hortensia kan van verschillende variëteiten zijn. Tegenwoordig is op het toppunt van populariteit de hortensia van het type “Limelight”. Laten we uitvinden wat het is.

Hortense “Limelight” – beschrijving

Het belangrijkste verschil van deze variëteit is zijn sterke scheuten, die zonder problemen grote bloeiwijzen kunnen weerstaan. Dit onderscheidt de “Limelight” van andere variëteiten van hortensia’s, die ondersteuning en ondersteuning nodig hebben. Tuin struik hortensia “Limelight” houdt perfect de vorm van de struik. De hoogte van een volwassen plant is ongeveer 2 m, en de diameter van de kroon is hetzelfde.

De kleur van dit soort hortensia is uniek – het varieert van heldergroen tot puur wit tijdens de bloeiperiode. In de herfst wordt de bloeiwijze zachtroze. Het dichte gebladerte van de plant heeft een diepe donkergroene kleur en in de herfst is het in paarse tinten gekleurd.

Hortensia’s “Limelight” zijn goed voor zowel een enkele plant als voor mixborders. In het eerste geval kunnen ze worden geplant bij de ingang van de site of in de voortuin, als deze naar de noordkant gaat. Wat betreft de mixboarder ziet de hortensia er goed uit samen met gigantische gastheren of astilba.

Hydrangea panicle “Limelight” – planten en verzorgen

De beste plaats voor hortensia’s is schaduw of schaduw – daar zal het niet lijden aan zonlicht, waardoor de groei wordt vertraagd en de bloeiwijze kleiner wordt. De landing moet in het voorjaar worden uitgevoerd, nadat de dreiging van nachtvorst in het verleden zal blijven bestaan. Maak de grond los, voeg organische en minerale meststoffen toe voor de beste ontwikkeling van de plant en bedek na het planten de zaagsel-, veen- of dennenaalden.

Watergift hortensia “Limelight” moet overvloedig zijn – de struik zou moeten Hydrangea Limoen Lichtontvang ongeveer 2 emmers water per week. In dit geval is het wenselijk om het water uit de regen te halen, of op zijn minst een permanent.

Bijkomende bemesting is ook nodig. Meestal worden gespecialiseerde meststoffen gebruikt voor heide, rododendron of azalea’s. Pas op met as- en stikstofbemesting – met hun gebruik kan de winterhardheid van hortensia “Limelight” afnemen en de turgor van stengels kleiner worden.

Vergeet in het voorjaar niet om dunner te worden en haal tijdens de zomer regelmatig de verkleurde bloeiwijze weg als ze opdrogen. Voortplanting van de hydrangea hortensia van de variëteit “Lymlite” door voortplanting en deling van de struik.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 + = 38