Hyacint na de bloei - hoe kan de plant overwinteren?

Hyacinth is een tuinplant die met succes is gekweekt als een kamer van een jaar. Om de bloembol te laten overwinteren en weer geschikt te maken voor opnieuw planten, is het nodig om te weten welke verzorging hyacint nodig heeft na de bloei.

Wat te doen met hyacint na de bloei?

Het meest vreugdevolle moment bij het kweken van een hyacint is om een ​​langverwachte bloem te zien, omdat het betekent dat je alles goed hebt gedaan, de plant gezond, krachtig en goed voelt. Maar hierdoor is je missie als tuinder nog niet voorbij - dat hij niet sterft en het volgende jaar weer kan groeien, het is belangrijk om te leren wat je moet doen nadat de hyacint zich heeft ontwikkeld. Hierin is niets ingewikkelds.

Hyacint in de volle grond na de bloei

In de natuur wordt hyacint gekweekt als een eeuwigdurende bloem - hij wordt maar één keer in de volle grond geplant, geroot en groeit. Op dezelfde plek, in de grond, overwintert hij, en in die tijd is hij overwoekerd met talloze kinderen, waardoor de struik elk jaar sterker wordt. Hyacint in de volle grond na de bloei behoeft geen verzorging, behalve misschien het verwijderen van gedroogde bloemstelen.

Hyacint in de volle grond na de bloei

Hoe voed je hyacinten na de bloei?

Bij de verzorging van hyacinten is een heel belangrijk punt de juiste meststof op het juiste moment. Om deze bloemen met succes te laten overwinteren en met de nieuwe krachten in de lente om met de volgende levenscyclus te beginnen, is het noodzakelijk om te weten wat de hyacinten na de bloei moeten voeden. Als een topdressing bereiden we zo'n mengsel voor: 1 el. l. superfosfaat, 1 el. l. kaliumchloride en 2 eetlepels. l. nitrofoski voor 10 liter water. Het verbruik van kunstmest moet ongeveer 5 liter per 1 vierkante kilometer zijn. m aanplant.

Hyacint in een pot na verzorging van de bloei

Thuis is alles veel moeilijker - hyacint kan na een bloei in een pot niet in een pot overwinteren. De redenen hiervoor zijn:

 1. Het land wordt mager, en hyacint zal niet genoeg voedingsstoffen hebben voor nog een jaar, zelfs als de kwaliteit van de bemesting.
 2. Bol voor de winter overwoekerd met baby's, maar in een dichte pot is er niet genoeg ruimte voor het hele gezin. Bollen, zowel moeder als dochter, zullen verslechteren, en dit kan leiden tot de dood van de plant. Een pot van een grotere maat nemen is ook onmogelijk - een hoog risico op rotting van de grond.

Daarom, om de bloem te redden, moet je het volgende doen:

 • uit de aarde graven;
 • schil de schil af;
 • om te inspecteren op parasieten en ziekten;
 • voorwaarden voor opslag in de winter.

Hyacint in een pot na verzorging van de bloei

Hoe hyacint te snijden na de bloei?

Het eerste dat u moet doen als u een hyacint uit de grond graaft, is na de bloei snijden. Waarom moet je dit doen? In de bloemstengel kunnen parasieten of verschillende plagen voorkomen die voorkomen dat de bol in de winter wordt opgeslagen, dus het is belangrijk om alle onnodige ongedierte te verwijderen. Snoeien gebeurt eenvoudig - de stengel wordt volledig doorgesneden, er moet alleen een kleine stronk overblijven. Samen met deze actie, reinigt het de lamp van de schil.

Wat te doen met hyacintbollen na de bloei?

Tijdens de opslag in de knollen vindt de vorming van toekomstige bloeiwijzen plaats, dus het is belangrijk om te zorgen voor de juiste en hoogwaardige verzorging van de hyacintbol na de bloei. Dit impliceert de volgende acties.

 1. Nadat de bol van de kaf is gereinigd, moet deze grondig worden gewassen.
 2. Verder moeten gedurende enkele uren de bollen gedrenkt worden in een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat - dit zal zorgen voor ontsmetting, en de waarschijnlijkheid dat ziekten en ongedierte de hyacint tijdens opslag zullen beschadigen wordt tot nul gereduceerd.
 3. Daarna worden de bollen goed geventileerd en gedroogd in de zon. Het is belangrijk dat ze helemaal geen vocht bevatten, anders kan het verval beginnen.
 4. Na het drogen moeten de knollen van hyacinten worden geplaatst in een donkere kamer met een luchttemperatuur van ongeveer 20 graden gedurende 5-7 dagen.

Nadat u deze acties hebt uitgevoerd, kunt u er zeker van zijn dat uw bollen succesvol zullen overwinteren en in de lente is het gegarandeerd dat elk van deze bollen zal ontkiemen en bloeien. Tijdens de overwintering, voor het geval de bollen meerdere keren uit de opslagplaats kunnen worden genomen, besprenkeld met minerale meststoffen, laten drogen en opnieuw in een doos doen. Dit zal de kleuren helpen om sterker te worden.

Wat te doen met hyacintbollen na de bloei

Wanneer hyacinten te graven na de bloei?

Als je advies geeft wanneer je na de bloei uit de pot met hyacinten moet graven, is het moeilijk om je aan de tijd te hechten, omdat het forceren van deze bloemen thuis erg verschilt van het groeien in de volle grond. In de straat bloeit hyacint niet eerder dan in april. En thuis is de bloei gemakkelijk te plannen op een bepaalde datum, bijvoorbeeld tegen het nieuwe jaar of op 8 maart.

Nadat de hyacint vervaagt, blijft de bloemstengel een tijdje groen en begint deze te drogen. Daarna ziet de bloem er nog een maand of langer uit, en dan beginnen de bladeren snel op te drogen. Wees niet bang - dit is een normaal proces, de plant bereidt zich voor op overwintering. Wanneer de bladeren volledig droog zijn en de hyacint na de bloei in de pot volkomen levenloos lijkt, is het tijd om hem uit te graven en voor te bereiden op de winteropslag.

Opslag van hyacintbollen na de bloei

Het eerste punt dat moet worden geregeld nadat u de bollen heeft uitgegraven, is waar u de hyacinten na de bloei opslaat? Dit moet een goed geventileerde container zijn, een houten kist of een kartonnen doos is ideaal. Plastic is het beste om niet te gebruiken - het mist luchtcirculatie, je kunt alleen plastic dozen gebruiken met gaaswanden en bodem.

Opslag van hyacintbollen na de bloei

Verspreid hyacint bollen en de doos moet netjes zijn, zodat de bollen niet raken. Giet ze niet - het is belangrijk om er één tegelijk te nemen en voorzichtig te zetten. Het leggen van hyacinten is beter niet meer dan twee rijen. Lampen worden in twee fasen opgeslagen.

 1. De eerste fase duurt minimaal twee maanden, afhankelijk van hoe vroeg je plant je plant. Een doos met bollen wordt in een warme kamer geplaatst - de luchttemperatuur moet 25-26 ° zijn. Als u deze fase wilt verkorten en de processen wilt versnellen, moet de temperatuur tot 30 ° worden verhoogd
 2. De tweede fase wordt pre-poten genoemd en duurt een maand. Bloemen moeten in een koele kamer met een luchttemperatuur van 17-18 ° worden geplaatst. Het is belangrijk om de vochtigheid van de lucht te controleren - als deze te laag is, kunnen de bollen uitdrogen.

Direct voor het planten van de knollen is het belangrijk om opnieuw te controleren op beschadiging en verval van parasieten.Tijdens de overwintering zijn bollen vaak overwoekerd met veel kinderen - ze moeten zorgvuldig worden gescheiden en ze zijn ook geschikt om in aparte potten te worden geplant. Maar wees voorbereid op het feit dat ze in de eerste jaren niet zullen bloeien - het duurt ongeveer 3-5 jaar voordat kleine bollen een massa opbouwen.

Opslag van hyacintbollen na de bloei

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1