Hyacint - belangrijke regels voor planten en verzorging

Een mooie bolgewas dat in de lente graag bloeit, is hyacint. De bloemsteel kan hoog of laag zijn. Deze bloemcultuur heeft een enorm kleurengamma. Laat de plant groeien in de volle grond en thuis.

Soorten hyacinten

Er zijn veel soorten van deze bloemcultuur, maar de volgende soorten hyacinten worden officieel erkend:

 1. Oosten. De meest voorkomende variëteit, die wordt gebruikt als basis voor het verkrijgen van verschillende hybriden. De bloemknop is dun en de bloemen zijn schaars. Kleur kan anders zijn, maar het is het vermelden waard een aangenaam aroma.
 2. soorten hyacinten

 3. Litvinov. Deze vaste plant, maar de meeste tuinders cultiveren het als een jaarlijks exemplaar. Deze variëteit van hyacinten kan zowel hoge als lage stengels hebben. De kleur wordt gedomineerd door blauw en violet. Deze variëteit bladeren zijn breder in vergelijking met hyacint oostelijk.
 4. soorten hyacinten

 5. The Transcaspian. Deze soort wordt gekenmerkt door hoge stengels en heeft in de meeste gevallen twee steeltjes. Kleur slechts één - lichtblauw.
 6. soorten hyacinten

Teelt van hyacinten in volle grond

Kies een gebied voor beplanting met een lichte en goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat u het geselecteerde gebied eruit graaft. Hyacint, waarvan de teelt en verzorging buitenshuis plaatsvindt, heeft zon en warmte nodig. Het plot moet vlak zijn, de tochtcultuur houdt niet van tocht en wind, dus houd ook hier rekening mee. Om een ​​gelijktijdige bloeiperiode te bereiken, moeten bloembollen van dezelfde grootte worden gebruikt.

teelt van hyacinten in de volle grond

Het planten van hyacinten in de herfst

In de meeste gevallen wordt de landing uitgevoerd in het vroege najaar. Kies een betere middelgrote lamp. Er zijn een aantal aanbevelingen die moeten worden overwogen:

 1. Naar hyacint in de tuin wortel geschoten, vooraf houden van het plantmateriaal in de fungicidenoplossing.
 2. De plantdiepte moet 17 cm zijn, als de diameter van de bollen 6 cm is.
 3. Tussen de rijen moet een afstand van 15 cm zijn, en tussen de gaten 20 cm.
 4. Vul een laag rivierzand met een dikte van 4 cm aan de onderkant van de groef, druk de bollen erin en bestrooi met zand en vervolgens met de aarde.
 5. Aan het einde van de beplanting plant je de plantages.

planten van hyacinten in het voorjaar

Het planten van hyacinten in het voorjaar

Deze tijd om te groeien is niet zo populair en heeft een aantal kenmerken. Als u geïnteresseerd bent, wanneer u hyacinten plant en hoe u dit op de juiste manier doet, luister dan naar de volgende tips:

 1. Een landing wordt uitgevoerd wanneer de nachtvorst al volledig is teruggetrokken.
 2. Verplicht gebruik van zand cocon, zoals bij het planten in de herfst.
 3. Om de bloei dit jaar te zien, een uur voor het planten, zet je de bollen in de koelkast.
 4. De plantdiepte is 15 cm en de afstand tussen de rijen is 20 cm. Als de bollen een diameter van minder dan 5 cm hebben, is het mogelijk om te planten en te dikken.
 5. Bij afkoeling van de plantage bedekken met turf of zaagsel.

het planten van hyacinten in de herfst

Hyacint bloem - topdressing

Voor een goede ontwikkeling heeft de plant drie extra bemesting nodig. Je kunt ze in droge of vloeibare vorm maken. Let er bij het kiezen van de tweede optie op dat u niet een groot aantal additieven hoeft te gebruiken, en de grond vóór de procedure wordt aanbevolen om overvloedig water te geven. Het is belangrijk om te weten hoe je hyacint moet maken en hoe je ervoor moet zorgen, zodat de plant zich goed ontwikkelt:

 1. De eerste keer dat meststoffen aan het begin van de groei worden geïntroduceerd, is het de moeite waard om een ​​kant-en-klare mix te gebruiken die nitraat en superfosfaten bevat.
 2. De tweede keer voeden ze de hyacint tijdens de knopvorming, en de derde keer wanneer de bloei volledig ophoudt. Neem een ​​mengsel van superfosfaat en kaliumsulfaat.

bloem hyacint top dressing

Moet ik hyacinten opgraven?

Veel onervaren tuinders verlaten de bollen om in de grond te overwinteren, wat leidt tot het overlijden. Het is belangrijk om te weten wanneer hyacinten vervaagd zijn, wat u vervolgens met hen moet doen:

 1. Nadat de bloei is voltooid, knipt u de pijl af en zorgt u ervoor dat u dit op tijd doet, zodat de zaden niet vast komen te zitten. Bladeren moeten vanzelf bezoedelen. Om dit proces te versnellen, hoeft u minder water te geven, maar sluit u het niet volledig uit. Blijf meststoffen toedienen zodat de bol zijn kracht terugkrijgt.
 2. Na 2-3 maanden. tegen het einde van juli, als de bladeren opdrogen, kun je een bol graven. Het moet worden gedroogd en in de winter in een kelder worden gezet.

moet ik hyacinten graven

Reproductie van hyacinten

Er zijn verschillende manieren om een ​​plant te vermenigvuldigen:

 1. Snijden de Donets. Als de bol beschadigd is, stimuleert hij de celgroei en worden er al snel "baby's" gevormd. Draai de uibol ondersteboven, verwijder de oude weefsels en maak een scherpe incisie in het mes. Het is noodzakelijk om een ​​volledig gat uit te snijden, vergelijkbaar met een trechter. Poederpoeder van actieve kool daar bovenop. Giet het perliet in de doos en leg de voorbereide bollen met een laagje. Bedek met een zak en laat 2-3 maanden staan.
 2. hyacint reproductie

 3. Voortplanting door bladeren. Als u wilt weten hoe u hyacinten kunt kweken, mag u deze ongewone manier van voortplanten van bloembollen niet missen. Gebruik deze methode kan zijn in de periode van bindende knoppen. Neem van elke plant twee grote vellen, die zich in de buurt van de basis bevinden. Verdeel ze in verschillende delen, zodat ze elk 5-6 cm groot zijn, behandel ze in heteroauxin en plant ze in zand (diepte niet meer dan 30 mm). Plaats de doos in een plastic zak en plaats onder diffuus licht bij een temperatuur van ongeveer 15 ° C. Een maand later worden er bollen gevormd en na nog twee wortels.
 4. Gebruik van zaden. Bloeiende hyacint met deze methode van reproductie kan alleen na 6-7 jaar worden gezien. Wanneer de dozen geel worden, moeten ze worden verzameld, gedroogd en wachten tot ze worden geopend. Het planten vindt plaats in de herfst, als de grond nog warm is. Het is beter om hyacinten in een kas te zaaien, waarvan de bodem moet worden geschuurd.
 5. hyacint reproductie

Hyacint in een pot - thuiszorg

Om de bloeiende hyacint thuis te zien, probeer je omstandigheden te creëren voor de plant tot maximaal dichtbij de natuurlijke habitat. Er zijn verschillende aanbevelingen die moeten worden overwogen:

 1. Hyacint is een lichtminnende plant, dus daglicht is belangrijk voor hem. Als er voldoende zomer en lente is, is het aan te raden om 's winters extra kunstmatige verlichting te creëren in de winter. Het is belangrijk de hele dag door de pot naar de zon te draaien, wat nodig is voor uniforme groei en goede ontwikkeling. Bij slecht licht verwelkt de bloem.
 2. Voor een overvloedige hyacintebloesem moet thuisverzorging regelmatige watergift en topdressing omvatten.
 3. Slechte toestand van de installatie kan de snelle temperatuurveranderingen en hete batterijen beïnvloeden. Comfortabele indicatoren zijn 20-22 ° С.

hyacint in een pot

Grond voor de hyacint

Om de plant was blij met de bloei en deed geen pijn, het is belangrijk om de juiste mix van grond te kiezen. In de natuur geeft het de voorkeur aan bodems met een laag veengehalte, niet kleiachtig en rijk aan zand. Thuis kan hyacint worden gekweekt in een mengsel waarvoor het nodig is om bladrijke grond, humus, turf, gras en zand in gelijke verhoudingen te mengen. Op de bodem van de pot is drainage verplicht, bijvoorbeeld geëxpandeerde klei.

hyacint bodem

Plant hyacint - planten in een pot

Voor het kweken van een sterke en mooie bloem, kies eerst een goed plantmateriaal. Neem bollen met een diameter van minimaal 5 cm, ze moeten ook dicht en zonder beschadigingen zijn. Voor het planten, behandel ze met een ontsmettingsmiddel. De hyacint in de pot groeit goed, die breed en oppervlakkig is. Het moet noodzakelijkerwijs een afvoeropening hebben. Het planten wordt uitgevoerd volgens het volgende schema:

 1. Op de bodem van de pot lag de drainage en giet een laagje grond.
 2. Plaats de bol, maar je kunt meerdere stukken tegelijk planten, zodat uiteindelijk een mooi boeket wordt verkregen. Plaats in het tweede geval de bollen zo dat er een afstand van 2-3 cm tussen zit.
 3. Druk ze voorzichtig in de grond en vul de resterende grond aan. Merk op dat de bollen niet volledig in de grond moeten worden ondergedompeld en dat de bovenkant in de lucht moet blijven.
 4. Om hyacint te beginnen, doe de pot 1,5-2,5 maanden. op een donkere en koele plaats, bijvoorbeeld in de kelder. De temperatuur zou in de verdeling van 5-10 ° C moeten zijn. let op de toestand van de aarde zodat deze niet uitdroogt.
 5. Na het einde van de toegewezen periode, moet je een kunstmatige veer voor de bloem maken. Om dit te doen, zet de pot in een lichte kamer, waar de temperatuur 10-15 ° C zal zijn.
 6. Als de bloeiperiode komt, zorg er dan voor dat de temperatuur niet boven de 20 ° C komt, er is goed licht en tocht is uitgesloten.

planten hyacint planten in de pot

Hyacinth Home - Kenmerken van watergift

Van groot belang voor het succesvol kweken van planten is water geven, wat frequent en overvloedig zou moeten zijn. Vooral het betreft de bloeiperiode. Merk op dat vocht niet mag stagneren, anders zullen er schimmelziekten zijn. Hyacint, teelt en verzorging waarvoor volgens de regels moet worden gedaan, het is belangrijk om water te geven zodat er geen vocht op de plant zelf en knoppen valt. Het is beter om water in pallets of in de rand van de pot te gieten.

hyacint huis is voorzien van water

Teelt van hyacinten - topdressing

Ervaren tuinders zeggen dat het nodig is om meststoffen minstens 2-3 keer per maand aan te brengen. Hier zijn enkele tips voor.

 1. De eerste keer dat ze meststof toedienen nadat de hyacinten zijn overgebracht van een donkere kamer naar een lichte plek. Gebruik de beste fosforhoudende additieven.
 2. Voor het stimuleren van steeltjes wordt aanbevolen om de plant water te geven met stikstof- en fosforhoudende kunstmest.
 3. Voor de derde keer, wordt het voeren uitgevoerd, dan zal de plant ophouden te bloeien. Het is beter om een ​​mengsel te nemen waarvoor kalium en superfosfaat in gelijke verhoudingen worden gecombineerd.
 4. Na het voeden van de hyacint, omvat thuiszorg irrigatie van de grond zodat de meststof door alle lagen van de grond gaat. Hierna wordt het losmaken uitgevoerd.

teelt van hyacinten van topdressing

Hyacint - thuiszorg na de bloei

Om de plant te redden nadat deze is opgebloeid, is het raadzaam een ​​aantal regels te volgen:

 1. Verwijder de steeltjes en blijf water geven en de bloem bevruchten totdat de bladeren volledig vervagen. Tot die tijd zal de moederbol zich herstellen en kunnen er dochterbollen worden gevormd.
 2. Als je geïnteresseerd bent in het uitgraven van de hyacint na de bloei, dan komt na het verwelken het juiste moment. Schil de bol van de bladeren af ​​en laat hem 2-3 dagen drogen. Als de kinderen goed zijn ontwikkeld, kunnen ze worden gescheiden, anders is het beter om ze te verlaten tot volgend jaar.
 3. Omdat de bollen die vervaagd zijn beter niet kunnen gebruiken voor herhaaldelijk forceren, moeten ze worden overgeplant naar een tuinperceel. Doe dit in de herfst en dan zal het plantje volgend jaar weer bloeien.
 4. Om de plant verder te gebruiken voor huishoudteelt, kan de bloem niet bloeien en moeten de knoppen worden afgesneden zodat de bol kan herstellen. In de herfst moet het worden gehaald, gedroogd en in een pot worden geplant.

hyacint thuiszorg na de bloei

Hyacint - ziekten en plagen

Met de juiste zorg wordt de plant zelden aangevallen door plagen en ziekten, maar af en toe doen zich problemen voor.

 1. Grijze rot. Het is belangrijk om te weten hoe de hyacint eruitziet, als een dergelijke ziekte optreedt, verschijnen er op alle plantendelen plekken met een geelgrijze kleur die na een tijd bruin en beschimmeld worden. Voor controle en preventie tijdens het groeiseizoen, moet de bloem worden besproeid met Bordeaux-vloeistof of met HOM-preparaten. Bollen worden geëtst in een 0,2% -oplossing van "Fundazol".
 2. Natte rot. Bij een dergelijke ziekte op bollen is er een vleugje roze kleur met een scherpe geur. Bovendien worden bladeren geel en rotten wortels. Het wordt aanbevolen om het plantmateriaal te behandelen, zoals bij grijsrot.
 3. Penitsillez. Met zo'n ziekte, groeit hyacint slecht en bloeit. Zelfs op de bollen verschijnen stukjes van geel-bruine kleur met een groenige coating. Middelen van strijd zijn identiek aan de vorige ziekte.
 4. Wortelmijt. Als er tijdens het groeiseizoen een plaag in de bol wordt gevonden, spuit dan met het medicijn "Actellik". Voordat u het opslaat, wordt het aangeraden het met neuronen te verwerken.

ziekte van hyacinten en ongedierte

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 + = 76

Hyacint - belangrijke regels voor planten en verzorging

Een mooie bolgewas dat in de lente graag bloeit, is hyacint. De bloemsteel kan hoog of laag zijn. Deze bloemcultuur heeft een enorm kleurengamma. Laat de plant groeien in de volle grond en thuis.

Soorten hyacinten

Er zijn veel soorten van deze bloemcultuur, maar de volgende soorten hyacinten worden officieel erkend:

 1. Oosten. De meest voorkomende variëteit, die wordt gebruikt als basis voor het verkrijgen van verschillende hybriden. De bloemknop is dun en de bloemen zijn schaars. Kleur kan anders zijn, maar het is het vermelden waard een aangenaam aroma.
 2. soorten hyacinten

 3. Litvinov. Deze vaste plant, maar de meeste tuinders cultiveren het als een jaarlijks exemplaar. Deze variëteit van hyacinten kan zowel hoge als lage stengels hebben. De kleur wordt gedomineerd door blauw en violet. Deze variëteit bladeren zijn breder in vergelijking met hyacint oostelijk.
 4. soorten hyacinten

 5. The Transcaspian. Deze soort wordt gekenmerkt door hoge stengels en heeft in de meeste gevallen twee steeltjes. Kleur slechts één - lichtblauw.
 6. soorten hyacinten

Teelt van hyacinten in volle grond

Kies een gebied voor beplanting met een lichte en goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat u het geselecteerde gebied eruit graaft. Hyacint, waarvan de teelt en verzorging buitenshuis plaatsvindt, heeft zon en warmte nodig. Het plot moet vlak zijn, de tochtcultuur houdt niet van tocht en wind, dus houd ook hier rekening mee. Om een ​​gelijktijdige bloeiperiode te bereiken, moeten bloembollen van dezelfde grootte worden gebruikt.

teelt van hyacinten in de volle grond

Het planten van hyacinten in de herfst

In de meeste gevallen wordt de landing uitgevoerd in het vroege najaar. Kies een betere middelgrote lamp. Er zijn een aantal aanbevelingen die moeten worden overwogen:

 1. Naar hyacint in de tuin wortel geschoten, vooraf houden van het plantmateriaal in de fungicidenoplossing.
 2. De plantdiepte moet 17 cm zijn, als de diameter van de bollen 6 cm is.
 3. Tussen de rijen moet een afstand van 15 cm zijn, en tussen de gaten 20 cm.
 4. Vul een laag rivierzand met een dikte van 4 cm aan de onderkant van de groef, druk de bollen erin en bestrooi met zand en vervolgens met de aarde.
 5. Aan het einde van de beplanting plant je de plantages.

planten van hyacinten in het voorjaar

Het planten van hyacinten in het voorjaar

Deze tijd om te groeien is niet zo populair en heeft een aantal kenmerken. Als u geïnteresseerd bent, wanneer u hyacinten plant en hoe u dit op de juiste manier doet, luister dan naar de volgende tips:

 1. Een landing wordt uitgevoerd wanneer de nachtvorst al volledig is teruggetrokken.
 2. Verplicht gebruik van zand cocon, zoals bij het planten in de herfst.
 3. Om de bloei dit jaar te zien, een uur voor het planten, zet je de bollen in de koelkast.
 4. De plantdiepte is 15 cm en de afstand tussen de rijen is 20 cm. Als de bollen een diameter van minder dan 5 cm hebben, is het mogelijk om te planten en te dikken.
 5. Bij afkoeling van de plantage bedekken met turf of zaagsel.

het planten van hyacinten in de herfst

Hyacint bloem - topdressing

Voor een goede ontwikkeling heeft de plant drie extra bemesting nodig. Je kunt ze in droge of vloeibare vorm maken. Let er bij het kiezen van de tweede optie op dat u niet een groot aantal additieven hoeft te gebruiken, en de grond vóór de procedure wordt aanbevolen om overvloedig water te geven. Het is belangrijk om te weten hoe je hyacint moet maken en hoe je ervoor moet zorgen, zodat de plant zich goed ontwikkelt:

 1. De eerste keer dat meststoffen aan het begin van de groei worden geïntroduceerd, is het de moeite waard om een ​​kant-en-klare mix te gebruiken die nitraat en superfosfaten bevat.
 2. De tweede keer voeden ze de hyacint tijdens de knopvorming, en de derde keer wanneer de bloei volledig ophoudt. Neem een ​​mengsel van superfosfaat en kaliumsulfaat.

bloem hyacint top dressing

Moet ik hyacinten opgraven?

Veel onervaren tuinders verlaten de bollen om in de grond te overwinteren, wat leidt tot het overlijden. Het is belangrijk om te weten wanneer hyacinten vervaagd zijn, wat u vervolgens met hen moet doen:

 1. Nadat de bloei is voltooid, knipt u de pijl af en zorgt u ervoor dat u dit op tijd doet, zodat de zaden niet vast komen te zitten. Bladeren moeten vanzelf bezoedelen. Om dit proces te versnellen, hoeft u minder water te geven, maar sluit u het niet volledig uit. Blijf meststoffen toedienen zodat de bol zijn kracht terugkrijgt.
 2. Na 2-3 maanden. tegen het einde van juli, als de bladeren opdrogen, kun je een bol graven. Het moet worden gedroogd en in de winter in een kelder worden gezet.

moet ik hyacinten graven

Reproductie van hyacinten

Er zijn verschillende manieren om een ​​plant te vermenigvuldigen:

 1. Snijden de Donets. Als de bol beschadigd is, stimuleert hij de celgroei en worden er al snel "baby's" gevormd. Draai de uibol ondersteboven, verwijder de oude weefsels en maak een scherpe incisie in het mes. Het is noodzakelijk om een ​​volledig gat uit te snijden, vergelijkbaar met een trechter. Poederpoeder van actieve kool daar bovenop. Giet het perliet in de doos en leg de voorbereide bollen met een laagje. Bedek met een zak en laat 2-3 maanden staan.
 2. hyacint reproductie

 3. Voortplanting door bladeren. Als u wilt weten hoe u hyacinten kunt kweken, mag u deze ongewone manier van voortplanten van bloembollen niet missen. Gebruik deze methode kan zijn in de periode van bindende knoppen. Neem van elke plant twee grote vellen, die zich in de buurt van de basis bevinden. Verdeel ze in verschillende delen, zodat ze elk 5-6 cm groot zijn, behandel ze in heteroauxin en plant ze in zand (diepte niet meer dan 30 mm). Plaats de doos in een plastic zak en plaats onder diffuus licht bij een temperatuur van ongeveer 15 ° C. Een maand later worden er bollen gevormd en na nog twee wortels.
 4. Gebruik van zaden. Bloeiende hyacint met deze methode van reproductie kan alleen na 6-7 jaar worden gezien. Wanneer de dozen geel worden, moeten ze worden verzameld, gedroogd en wachten tot ze worden geopend. Het planten vindt plaats in de herfst, als de grond nog warm is. Het is beter om hyacinten in een kas te zaaien, waarvan de bodem moet worden geschuurd.
 5. hyacint reproductie

Hyacint in een pot - thuiszorg

Om de bloeiende hyacint thuis te zien, probeer je omstandigheden te creëren voor de plant tot maximaal dichtbij de natuurlijke habitat. Er zijn verschillende aanbevelingen die moeten worden overwogen:

 1. Hyacint is een lichtminnende plant, dus daglicht is belangrijk voor hem. Als er voldoende zomer en lente is, is het aan te raden om 's winters extra kunstmatige verlichting te creëren in de winter. Het is belangrijk de hele dag door de pot naar de zon te draaien, wat nodig is voor uniforme groei en goede ontwikkeling. Bij slecht licht verwelkt de bloem.
 2. Voor een overvloedige hyacintebloesem moet thuisverzorging regelmatige watergift en topdressing omvatten.
 3. Slechte toestand van de installatie kan de snelle temperatuurveranderingen en hete batterijen beïnvloeden. Comfortabele indicatoren zijn 20-22 ° С.

hyacint in een pot

Grond voor de hyacint

Om de plant was blij met de bloei en deed geen pijn, het is belangrijk om de juiste mix van grond te kiezen. In de natuur geeft het de voorkeur aan bodems met een laag veengehalte, niet kleiachtig en rijk aan zand. Thuis kan hyacint worden gekweekt in een mengsel waarvoor het nodig is om bladrijke grond, humus, turf, gras en zand in gelijke verhoudingen te mengen. Op de bodem van de pot is drainage verplicht, bijvoorbeeld geëxpandeerde klei.

hyacint bodem

Plant hyacint - planten in een pot

Voor het kweken van een sterke en mooie bloem, kies eerst een goed plantmateriaal. Neem bollen met een diameter van minimaal 5 cm, ze moeten ook dicht en zonder beschadigingen zijn. Voor het planten, behandel ze met een ontsmettingsmiddel. De hyacint in de pot groeit goed, die breed en oppervlakkig is. Het moet noodzakelijkerwijs een afvoeropening hebben. Het planten wordt uitgevoerd volgens het volgende schema:

 1. Op de bodem van de pot lag de drainage en giet een laagje grond.
 2. Plaats de bol, maar je kunt meerdere stukken tegelijk planten, zodat uiteindelijk een mooi boeket wordt verkregen. Plaats in het tweede geval de bollen zo dat er een afstand van 2-3 cm tussen zit.
 3. Druk ze voorzichtig in de grond en vul de resterende grond aan. Merk op dat de bollen niet volledig in de grond moeten worden ondergedompeld en dat de bovenkant in de lucht moet blijven.
 4. Om hyacint te beginnen, doe de pot 1,5-2,5 maanden. op een donkere en koele plaats, bijvoorbeeld in de kelder. De temperatuur zou in de verdeling van 5-10 ° C moeten zijn. let op de toestand van de aarde zodat deze niet uitdroogt.
 5. Na het einde van de toegewezen periode, moet je een kunstmatige veer voor de bloem maken. Om dit te doen, zet de pot in een lichte kamer, waar de temperatuur 10-15 ° C zal zijn.
 6. Als de bloeiperiode komt, zorg er dan voor dat de temperatuur niet boven de 20 ° C komt, er is goed licht en tocht is uitgesloten.

planten hyacint planten in de pot

Hyacinth Home - Kenmerken van watergift

Van groot belang voor het succesvol kweken van planten is water geven, wat frequent en overvloedig zou moeten zijn. Vooral het betreft de bloeiperiode. Merk op dat vocht niet mag stagneren, anders zullen er schimmelziekten zijn. Hyacint, teelt en verzorging waarvoor volgens de regels moet worden gedaan, het is belangrijk om water te geven zodat er geen vocht op de plant zelf en knoppen valt. Het is beter om water in pallets of in de rand van de pot te gieten.

hyacint huis is voorzien van water

Teelt van hyacinten - topdressing

Ervaren tuinders zeggen dat het nodig is om meststoffen minstens 2-3 keer per maand aan te brengen. Hier zijn enkele tips voor.

 1. De eerste keer dat ze meststof toedienen nadat de hyacinten zijn overgebracht van een donkere kamer naar een lichte plek. Gebruik de beste fosforhoudende additieven.
 2. Voor het stimuleren van steeltjes wordt aanbevolen om de plant water te geven met stikstof- en fosforhoudende kunstmest.
 3. Voor de derde keer, wordt het voeren uitgevoerd, dan zal de plant ophouden te bloeien. Het is beter om een ​​mengsel te nemen waarvoor kalium en superfosfaat in gelijke verhoudingen worden gecombineerd.
 4. Na het voeden van de hyacint, omvat thuiszorg irrigatie van de grond zodat de meststof door alle lagen van de grond gaat. Hierna wordt het losmaken uitgevoerd.

teelt van hyacinten van topdressing

Hyacint - thuiszorg na de bloei

Om de plant te redden nadat deze is opgebloeid, is het raadzaam een ​​aantal regels te volgen:

 1. Verwijder de steeltjes en blijf water geven en de bloem bevruchten totdat de bladeren volledig vervagen. Tot die tijd zal de moederbol zich herstellen en kunnen er dochterbollen worden gevormd.
 2. Als je geïnteresseerd bent in het uitgraven van de hyacint na de bloei, dan komt na het verwelken het juiste moment. Schil de bol van de bladeren af ​​en laat hem 2-3 dagen drogen. Als de kinderen goed zijn ontwikkeld, kunnen ze worden gescheiden, anders is het beter om ze te verlaten tot volgend jaar.
 3. Omdat de bollen die vervaagd zijn beter niet kunnen gebruiken voor herhaaldelijk forceren, moeten ze worden overgeplant naar een tuinperceel. Doe dit in de herfst en dan zal het plantje volgend jaar weer bloeien.
 4. Om de plant verder te gebruiken voor huishoudteelt, kan de bloem niet bloeien en moeten de knoppen worden afgesneden zodat de bol kan herstellen. In de herfst moet het worden gehaald, gedroogd en in een pot worden geplant.

hyacint thuiszorg na de bloei

Hyacint - ziekten en plagen

Met de juiste zorg wordt de plant zelden aangevallen door plagen en ziekten, maar af en toe doen zich problemen voor.

 1. Grijze rot. Het is belangrijk om te weten hoe de hyacint eruitziet, als een dergelijke ziekte optreedt, verschijnen er op alle plantendelen plekken met een geelgrijze kleur die na een tijd bruin en beschimmeld worden. Voor controle en preventie tijdens het groeiseizoen, moet de bloem worden besproeid met Bordeaux-vloeistof of met HOM-preparaten. Bollen worden geëtst in een 0,2% -oplossing van "Fundazol".
 2. Natte rot. Bij een dergelijke ziekte op bollen is er een vleugje roze kleur met een scherpe geur. Bovendien worden bladeren geel en rotten wortels. Het wordt aanbevolen om het plantmateriaal te behandelen, zoals bij grijsrot.
 3. Penitsillez. Met zo'n ziekte, groeit hyacint slecht en bloeit. Zelfs op de bollen verschijnen stukjes van geel-bruine kleur met een groenige coating. Middelen van strijd zijn identiek aan de vorige ziekte.
 4. Wortelmijt. Als er tijdens het groeiseizoen een plaag in de bol wordt gevonden, spuit dan met het medicijn "Actellik". Voordat u het opslaat, wordt het aangeraden het met neuronen te verwerken.

ziekte van hyacinten en ongedierte

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 63 = 71