Homeland van het kamermonster

thuisland van de monsters

De monsterplant komt oorspronkelijk uit de tropen en behoort tot de familie der aeonen. Het thuisland van zo'n bekend ruimtemonster is Zuid- en Midden-Amerika.

Waar groeit een monster in de natuur?

In het zuiden beslaat het gebied van de bloem het grootste deel van Brazilië, in het noorden - het schiereiland Yucatán en bijna heel Mexico. In de 19e eeuw werd het monster naar Zuidoost-Azië gebracht en vestigde zich daar met succes.

In totaal zijn er ongeveer 50 soorten planten die behoren tot het geslacht Monstera. Zijn naam werd aan de bloem gegeven vanwege de gigantische grootte die hij kan bereiken in de open grond, evenals de bizarre uitstraling en gerelateerde legendes. Monstera betekent in de vertaling "monster". Hoewel, als je het begrijpt, er niets monsterlijks in zit.

Hoe gedraagt ​​een monster zich in het wild?

De plant is een zeer mooie, verzadigde groenblijvende klimplant of struik met klimtakken. Ze hangen vaak aan de luchtwortels en de uitgesneden bladeren hebben een zeer grote afmeting. De bloeiwijze is een dikke cilindrische kolf, de bloem is biseksueel.

Er zijn extra wortels nodig voor de plant voor extra voeding. Naarmate de luchtvochtigheid in het huis van de kamerplant van het monster toeneemt, is dit een manier om zich aan te passen aan de omliggende omstandigheden. In de natuur kan deze reus tot 200 meter reiken.

De bladeren zijn een gevaar, omdat ze giftig zijn. Ze bevatten naaldformaties die, wanneer ze in levende slijmvliezen terechtkomen, ernstige verbranding veroorzaken. Waarschijnlijk om deze reden, en ook vanwege de vondsten van mensen en dieren die aan hun stengels en luchtwortels hingen, werd het monster een moordenaar en een monster genoemd.

Trunks en wortels ontsprongen eenvoudigweg door de skeletten van de ongelukkigen die verloren waren in de jungle en groeiden ze op toen ze groeiden. Maar de rijke verbeeldingskracht van de eerste reizigers naar de tropen schilderde veel vreselijkere beelden van de dood. Tegenwoordig is het niets meer dan een legende, die de naam van de plant opnieuw rechtvaardigt.

Er is echter nog een andere versie van zijn oorsprong. In de waar monsters in de natuur groeienvertaling van het Latijnse woord monstrosus betekent "eigenzinnig", "geweldig". En dankzij zijn verbazingwekkende externe aantrekkingskracht en ook pretentieloosheid is het monster na verloop van tijd uitgegroeid tot een van de favoriete kamerplanten in de hele wereld.

Zorg voor decoratieve kamermonsters om een ​​hoge temperatuur en vochtigheidsgraad te garanderen. De plant houdt van goede verlichting, maar zonder direct zonlicht, frequent water geven, zodat het land geen tijd heeft om op te drogen, maar het was niet te nat. Met de juiste inhoud kan het met 6 meter groeien.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

35 − = 30

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: