Hoe zorg je voor kleine schildpadden

Schildpadden worden populair, de omvang van minder dan tien centimeter. Maar voordat ze beginnen, moet u leren hoe u op de juiste wijze voor dergelijke kleine schildpadden kunt zorgen.

Inhoud van kleine schildpadden: waar moet ik naar zoeken?

Voor kleine schildpadden is een klein aquarium geschikt, het waterpeil moet maximaal twintig centimeter zijn. Het is noodzakelijk om een ​​kenmerk van dergelijke schildpadden te onthouden: ze houden er erg van om op de bodem van het aquarium te zijn en erlangs te lopen, maar ze hebben geen kieuwen voor een lang verblijf onder water, dus is het van vitaal belang dat ze van tijd tot tijd naar boven komen. Schildpadden doen dit om de juiste dosis zuurstof te krijgen. Hieruit voortkomend, volgt hieruit dat het waterniveau in het aquarium niet erg hoog kan zijn, anders zullen de schildpadden geen tijd hebben om naar het oppervlak te zweven voor nog een slokje zuurstof en zullen ze sterven.

De bodem van het aquarium is belangrijk - hoe meer, hoe beter. Zeer goed, als er een eiland en een aquatisch deel in het aquarium is, weerspiegelt dit het best de noodzakelijke omstandigheden voor kleine schildpadden.

Wat eten kleine schildpadden? Natuurlijk voedsel voor hen - planten, vissen en schaaldieren. Je kunt ook mengsels van vis, garnalen en schaaldieren gebruiken. Een andere versie van het voedsel voor schildpadden - stukjes rundvlees. Soms kunt u huisdieren met sla en andere groenten verwennen, want plantenvoeding is ook erg belangrijk voor hen.

Er zijn de volgende soorten kleine schildpadden: roodwangschildpadden, moerasschildpadden, langsnervige en slibschildpadden. De meest pretentieloze inhoud is het slib.

Kleine zeeschildpadden hebben geen speciale verzorging nodig, dus zijn ze ideaal als huisdier voor mensen die weinig vrije tijd hebben, maar een levend wezen thuis willen hebben.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =