Hoe zich te ontdoen van spint - de meest effectieve manieren | actualidadypolitica.com

Hoe zich te ontdoen van spint – de meest effectieve manieren

Hoe zich te ontdoen van spint - de meest effectieve manieren

Planten zijn kwetsbaar voor aanvallen door verschillende plagen, die niet alleen hun toestand kunnen verslechteren, maar ze ook volledig kunnen vernietigen. Het is belangrijk om te weten hoe u van spint terechtkomt, omdat deze gevaarlijk is en ernstige schade kan veroorzaken. Er zijn verschillende effectieve methoden om hiermee om te gaan.

Hoe ziet een spintmijt eruit?

Een polyfaag ongedierte dat zich op een groot aantal gewassen kan vestigen, is een beschrijving van een spint. De belangrijkste kenmerken omvatten de volgende informatie:

 1. Het gevaar is dat de parasieten erg klein zijn en moeilijk te zien zijn met het blote oog. De lengte van de vrouwtjes is 0,4-0,6 mm en de mannetjes zijn nog kleiner.
 2. De plaag van de spintmijt heeft een langwerpig lichaam en is convex van boven en plat van onderen. Het verwijst naar zuigende geleedpotigen.
 3. De larven van de spintmijten zijn transparant, maar aan de zijkant hebben ze twee grote donkere vlekken. Tijken voor volwassenen zijn geverfd in donkerrood of oranje.

hoe ziet een spintsteen eruit?

Tekenen van verlies door een spint

Wanneer parasieten zich op een plant vestigen, zullen er na verloop van tijd opvallende kleine stippen op bladeren van witte of gele kleur verschijnen. Ze worden gevormd als een resultaat van een tang van dekkingsweefsels. Na een tijdje, wanneer de geleedpotigen zich verspreiden, verliezen de bladeren hun kleur en worden ze droog en wordt een spinnenweb gevormd. Spintmijten op de bladeren voeden zich met sap, dus culturen die bedekt zijn met een nagelriem, bezinken niet. Als ongedierte wordt aangetroffen op knoppen, worden ze gerimpeld, vlekkerig en vallen ze snel af.

tekenen van verlies door een spint

Waarom is er een spint?

Er zijn verschillende redenen die het uiterlijk van een plaag kunnen uitlokken:

 1. De parasiet kan aanwezig zijn op een nieuwe plant, gekocht in een winkel of op een andere plaats.
 2. Een van de meest voorkomende redenen - een spintmijt viel vanaf de straat in het huis. Deze plagen leven vaak op bomen.
 3. Er zijn momenten dat een mijt in de grond is en dankzij het droge klimaat in huis wordt hij wakker en begint zijn actieve activiteit. Opgemerkt moet worden dat larven tot vijf jaar in de bodem kunnen voorkomen.

waarom is er een spint

Folk Remedies voor Spider Mites

Al tientallen jaren worden verschillende volksmethoden gebruikt om zich te ontdoen van verschillende plagen, die in de meeste gevallen absoluut veilig zijn voor de mens. Laten we verschillende manieren analyseren om zich gemakkelijk van spintmijten te ontdoen:

 1. Geleedpotigen zijn bang voor hoge luchtvochtigheid, dus probeer de plant overvloedig water te geven, bedek het met een pakket om een ​​kas te maken. Het is belangrijk om hierna de pot niet bloot te stellen aan de zon. De kas mag niet langer dan drie uur blijven.
 2. Knoflook wordt gebruikt om een ​​effectief middel te vormen tegen een spint. Het is noodzakelijk om 250 g groente eruit te persen. Giet het met 10 liter water en laat het een dag intrekken. In de volgende stap, de infusie spannen en de bladeren op de achterkant spuiten. Na een dag wordt de procedure herhaald, maar een andere infusie moet worden bereid, waarvoor 1 kg stinkende gouwe wordt gegoten in 3 liter kokend water en 24 uur wordt aangedrukt. Daarna wordt noodzakelijkerwijs water toegevoegd, waardoor als resultaat 10 liter wordt verkregen. Wordt gefilterd en kan worden gebruikt. Spray om de dag afwisselend. Om van het probleem af te komen, is het belangrijk om drie procedures uit te voeren.
 3. Een ander effectief middel omvat het gebruik van etherische oliën van rozemarijn, waarvan enkele druppels worden toegevoegd aan 1 liter water. De oplossing wordt gemengd en de bladeren worden afgeveegd.
 4. Om parasieten kwijt te raken, kunt u de waszeep aanbrengen. Het is noodzakelijk eerst de spons in te schuimen en vervolgens door alle bladeren en takken te laten lopen. Hoe meer schuim, hoe beter. Een pot en een pallet worden ook aanbevolen voor verwerking. Laat alles 3-4 uur staan ​​en was de zeep af. Bedek de struik daarna een dag lang met een pakket, zonder te wachten tot het water opdroogt. Als veel planten met kleine bladeren zijn geïnfecteerd, wordt sproeien met zeepwater aanbevolen.

folk remedies voor spintmijten

"Groene zeep" van een spint

Het is een dikke vloeistof van groene of bruine kleur, die de geur van zeep heeft. Het belangrijkste ingrediënt is kaliumzout van vetzuren. Het is duidelijk dat dit mengsel, maar het heeft een zeepachtige lijmbasis. Strijden tegen een spintmijt met behulp van "groene zeep" wordt uitgevoerd door spuiten, waarna zich rondom de behandelde oppervlakken een omgeving ontwikkelt, waardoor de parasieten zich niet kunnen ontwikkelen. Geleedpotigen sterven, omdat ze niet de mogelijkheid hebben om te eten en zich te vermenigvuldigen.

Om erachter te komen hoe u zich van spint kunt ontdoen, is het vermeldenswaard dat het noodzakelijk is om 200 g zeep per 10 liter water te nemen. Besteed maximaal drie sprays, waartussen een week zou moeten doorgaan. Met sterke laesies door te sproeien, kunt u het effect van eerder aangebrachte insecticiden fixeren. "Groene zeep" kan zowel worden gebruikt om het probleem op te lossen, als als een preventieve maatregel.

groene zeep van spintmijten

Ui-infusie van spint

In populaire methoden voor het wegwerken van ongedierte te nemen vaak uischil die nuttig vitaminen en macro bevat, en het is een stof effectief omgaan met de ziekteverwekkers, zowel op de planten en de bodem. Gebruikt beeldlagen van spintmijten in tinctuur, die nodig is voor de bereiding van pour 100 g schil 5 liter water. De duur van de infusie - vijf dagen, en dan is het gefilterd en gebruikt voor het spuiten.

ui-infusie van spintmijten

Alcohol van spint

Onder de populaire middelen van strijd is alcoholverwerking populair. Om van geleedpotigen af ​​te komen, neem je onverdunde medische alcohol, die ongedierte vernietigt, maar het werkt niet op eieren, dus deze methode moet worden gecombineerd met andere opties. Om spintmijten te verwijderen, betekent een maatregel van worstelen met alcohol het wegvegen van bladeren met watten. Aangezien alcohol snel verdampt, heeft het geen tijd om de plant te beschadigen, maar op dunne bladeren wordt het niet aanbevolen om deze methode te gebruiken.

alcohol van spintmijten

Dichloorvos van spintmijten

Het meest voorkomende medicijn in de jaren 90, maar vanwege de onaangename geur weigeren veel mensen het te gebruiken. Om van het probleem af te komen, kan "Dichloorvos" worden gespoten als de eierstok zich pas begint te vormen. Eerst op elke struik is het nodig om een ​​vuilniszak te plaatsen, en dan spuit je de remedie tegen een spint. De uiteinden moeten worden vastgebonden om te voorkomen dat Dichlorvos naar buiten gaat. Laat het geheel drie uur staan, waarna het wordt aanbevolen de rest af te spoelen met gewoon water.

dichloorvos van spintmijten

Voorbereidingen tegen spintmijten

De moeilijkheid om een ​​parasiet te vernietigen, is dat deze zeer resistent is tegen de werking van de meeste chemicaliën. Bovendien moet worden opgemerkt dat het wegwerken van de teek niet gemakkelijk is omdat deze zich snel aanpast aan de werking van vergiften, dus je moet ze afwisselen. Er is een classificatie van geneesmiddelen van spintmijtgroepen van werkzame stoffen. Let op de toxiciteitsklasse, dus de eerste groep is erg gevaarlijk voor mens en dier.

preparaten tegen spint

"Carbophos" van een spint

Dit middel verwijst naar organofosforverbindingen die gemakkelijk in water oplossen en een stabiele emulsie vormen. Om met behulp van "Carbophos" de spintmijten tevoorschijn te halen, is het de moeite waard om de volgende belangrijke informatie te vermelden:

 1. Dit medicijn is een contactactie en het werkt alleen wanneer het de arthropoda raakt, dwz de "verborgen" parasieten zullen blijven handelen.
 2. Beschermt alleen die delen van de plant die erin vallen.
 3. Met zijn hulp kunt u tegelijkertijd verschillende soorten insecten en larven van de hand doen. Bij frequent gebruik van "Carbophos" is het verslavend.
 4. Het gepresenteerde medicijn is van korte termijn actie en het wordt vernietigd door de actie van de zon, lucht en water.
 5. Uitzoeken hoe zich te ontdoen van spintmijten krijgen door het gebruik van "malathion", is het belangrijk om dat vaker wijzen door sproeien aan te vullen het bevochtigen van de bladeren en stengels. Dosering wordt berekend afhankelijk van de mate van schade en het type plant.

carbofos van spintmijten

"Aktara" tegen de spint

Dit is een zeer populaire tool, die de volgende eigenschappen heeft:

 1. Heeft een hoge verspreidingsgraad van het medicijn. Tijdens het eerste uur na het aanbrengen, dringt het al 16% van het weefsel binnen.
 2. "Aktara" van spintmijten kan in de grond en de plant worden geïntroduceerd. De duur van de actie is maximaal 28 dagen. We merken de weerstand tegen hitte en droogte.
 3. Het product lost goed op in water, maar heeft een hoge weerstand tegen doorspoelen.
 4. Als u geïnteresseerd bent in hoe u zich van spint kunt ontdoen, is het belangrijk om te weten dat voor het sprenkelen noodzakelijk warm water moet worden genomen, in aanmerking genomen dat 5 liter voor 4 g moet zorgen, u kunt alleen een vers bereide oplossing gebruiken. Om "Aktary" in de aarde te maken, moet je 1 g van het medicijn per 10 liter water gebruiken. Bij ernstige infecties worden beide behandelingsopties gecombineerd.

actar tegen een spint

"Vonk" van spintmijten

Het gepresenteerde medicijn helpt om meer dan 60 soorten ongedierte kwijt te raken. "Spark Double-effect" kan worden gebruikt voor de verwerking van bloemen-, bessen-, groente- en fruitgewassen. Merk op dat niet alle middelen tegen spintmijten een speciale kalium toplaag omvatten, waardoor de plant snel beschadigde onderdelen kan repareren en dit medicijn heeft het. Om de oplossing te bereiden, is het nodig om 1 tablet op te lossen in 10 liter water.

vonk van spintmijten

"Antiklesch" van spintmijten

Dit medicijn kan zowel in open grond als in kasomstandigheden worden gebruikt, maar voor huishoudelijke omstandigheden is het niet geschikt. De duur van de beschermende actie is 15 dagen. Als er een spintmijt is, kan de behandeling van de plant worden uitgevoerd met behulp van "Antiklescha", die snel werkt en bij warm weer kan worden gebruikt. Om te begrijpen hoe je snel van spintmijten kunt ontdoen, is het belangrijk om de regels te overwegen:

 1. Om het product te verdunnen, neemt u 10 ml van 10 liter water. Zorg ervoor dat je alles goed mixt.
 2. Spray moet alleen vers bereid worden in de vroege ochtend of avond, wanneer er geen sterke wind is.

antiklevs van een spint

Profylaxe van spintmijten

Er zijn een aantal aanbevelingen die plagen helpen voorkomen:

 1. Een gekochte plant moet niet onmiddellijk naast anderen worden geplaatst en het is noodzakelijk om quarantaine uit te voeren. Het zou 3-4 weken moeten duren. Voor meer zekerheid is het nuttig om de bladeren en stengel meerdere keren te behandelen met acaricide tijdens de quarantaine.
 2. Verworven of met de hand gemaakt, grondmengsels moeten noodzakelijkerwijs worden behandeld. U kunt ze bijvoorbeeld in de oven bakken, ze doorgeven door water te koken of in een waterbad te stelen. Alles hangt af van de geselecteerde bodem.
 3. Het is noodzakelijk om de ruimte zo vaak mogelijk te ventileren en tijdens het vuur regelmatig te sproeien en spuiten.
 4. Om geen spintmijten in de tuin te zien, wordt aanbevolen om onkruid regelmatig te verwijderen, wat een uitstekende voedingsbodem is voor ongedierte. Het is ook belangrijk om vegetatief afval te reinigen, bijvoorbeeld oude, gekrompen heesters.

preventie van spintmijten

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

39 + = 42

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Hoe zich te ontdoen van spint – de meest effectieve manieren

Hoe zich te ontdoen van spint - de meest effectieve manieren

Planten zijn kwetsbaar voor aanvallen door verschillende plagen, die niet alleen hun toestand kunnen verslechteren, maar ze ook volledig kunnen vernietigen. Het is belangrijk om te weten hoe u van spint terechtkomt, omdat deze gevaarlijk is en ernstige schade kan veroorzaken. Er zijn verschillende effectieve methoden om hiermee om te gaan.

Hoe ziet een spintmijt eruit?

Een polyfaag ongedierte dat zich op een groot aantal gewassen kan vestigen, is een beschrijving van een spint. De belangrijkste kenmerken omvatten de volgende informatie:

 1. Het gevaar is dat de parasieten erg klein zijn en moeilijk te zien zijn met het blote oog. De lengte van de vrouwtjes is 0,4-0,6 mm en de mannetjes zijn nog kleiner.
 2. De plaag van de spintmijt heeft een langwerpig lichaam en is convex van boven en plat van onderen. Het verwijst naar zuigende geleedpotigen.
 3. De larven van de spintmijten zijn transparant, maar aan de zijkant hebben ze twee grote donkere vlekken. Tijken voor volwassenen zijn geverfd in donkerrood of oranje.

hoe ziet een spintsteen eruit?

Tekenen van verlies door een spint

Wanneer parasieten zich op een plant vestigen, zullen er na verloop van tijd opvallende kleine stippen op bladeren van witte of gele kleur verschijnen. Ze worden gevormd als een resultaat van een tang van dekkingsweefsels. Na een tijdje, wanneer de geleedpotigen zich verspreiden, verliezen de bladeren hun kleur en worden ze droog en wordt een spinnenweb gevormd. Spintmijten op de bladeren voeden zich met sap, dus culturen die bedekt zijn met een nagelriem, bezinken niet. Als ongedierte wordt aangetroffen op knoppen, worden ze gerimpeld, vlekkerig en vallen ze snel af.

tekenen van verlies door een spint

Waarom is er een spint?

Er zijn verschillende redenen die het uiterlijk van een plaag kunnen uitlokken:

 1. De parasiet kan aanwezig zijn op een nieuwe plant, gekocht in een winkel of op een andere plaats.
 2. Een van de meest voorkomende redenen - een spintmijt viel vanaf de straat in het huis. Deze plagen leven vaak op bomen.
 3. Er zijn momenten dat een mijt in de grond is en dankzij het droge klimaat in huis wordt hij wakker en begint zijn actieve activiteit. Opgemerkt moet worden dat larven tot vijf jaar in de bodem kunnen voorkomen.

waarom is er een spint

Folk Remedies voor Spider Mites

Al tientallen jaren worden verschillende volksmethoden gebruikt om zich te ontdoen van verschillende plagen, die in de meeste gevallen absoluut veilig zijn voor de mens. Laten we verschillende manieren analyseren om zich gemakkelijk van spintmijten te ontdoen:

 1. Geleedpotigen zijn bang voor hoge luchtvochtigheid, dus probeer de plant overvloedig water te geven, bedek het met een pakket om een ​​kas te maken. Het is belangrijk om hierna de pot niet bloot te stellen aan de zon. De kas mag niet langer dan drie uur blijven.
 2. Knoflook wordt gebruikt om een ​​effectief middel te vormen tegen een spint. Het is noodzakelijk om 250 g groente eruit te persen. Giet het met 10 liter water en laat het een dag intrekken. In de volgende stap, de infusie spannen en de bladeren op de achterkant spuiten. Na een dag wordt de procedure herhaald, maar een andere infusie moet worden bereid, waarvoor 1 kg stinkende gouwe wordt gegoten in 3 liter kokend water en 24 uur wordt aangedrukt. Daarna wordt noodzakelijkerwijs water toegevoegd, waardoor als resultaat 10 liter wordt verkregen. Wordt gefilterd en kan worden gebruikt. Spray om de dag afwisselend. Om van het probleem af te komen, is het belangrijk om drie procedures uit te voeren.
 3. Een ander effectief middel omvat het gebruik van etherische oliën van rozemarijn, waarvan enkele druppels worden toegevoegd aan 1 liter water. De oplossing wordt gemengd en de bladeren worden afgeveegd.
 4. Om parasieten kwijt te raken, kunt u de waszeep aanbrengen. Het is noodzakelijk eerst de spons in te schuimen en vervolgens door alle bladeren en takken te laten lopen. Hoe meer schuim, hoe beter. Een pot en een pallet worden ook aanbevolen voor verwerking. Laat alles 3-4 uur staan ​​en was de zeep af. Bedek de struik daarna een dag lang met een pakket, zonder te wachten tot het water opdroogt. Als veel planten met kleine bladeren zijn geïnfecteerd, wordt sproeien met zeepwater aanbevolen.

folk remedies voor spintmijten

"Groene zeep" van een spint

Het is een dikke vloeistof van groene of bruine kleur, die de geur van zeep heeft. Het belangrijkste ingrediënt is kaliumzout van vetzuren. Het is duidelijk dat dit mengsel, maar het heeft een zeepachtige lijmbasis. Strijden tegen een spintmijt met behulp van "groene zeep" wordt uitgevoerd door spuiten, waarna zich rondom de behandelde oppervlakken een omgeving ontwikkelt, waardoor de parasieten zich niet kunnen ontwikkelen. Geleedpotigen sterven, omdat ze niet de mogelijkheid hebben om te eten en zich te vermenigvuldigen.

Om erachter te komen hoe u zich van spint kunt ontdoen, is het vermeldenswaard dat het noodzakelijk is om 200 g zeep per 10 liter water te nemen. Besteed maximaal drie sprays, waartussen een week zou moeten doorgaan. Met sterke laesies door te sproeien, kunt u het effect van eerder aangebrachte insecticiden fixeren. "Groene zeep" kan zowel worden gebruikt om het probleem op te lossen, als als een preventieve maatregel.

groene zeep van spintmijten

Ui-infusie van spint

In populaire methoden voor het wegwerken van ongedierte te nemen vaak uischil die nuttig vitaminen en macro bevat, en het is een stof effectief omgaan met de ziekteverwekkers, zowel op de planten en de bodem. Gebruikt beeldlagen van spintmijten in tinctuur, die nodig is voor de bereiding van pour 100 g schil 5 liter water. De duur van de infusie - vijf dagen, en dan is het gefilterd en gebruikt voor het spuiten.

ui-infusie van spintmijten

Alcohol van spint

Onder de populaire middelen van strijd is alcoholverwerking populair. Om van geleedpotigen af ​​te komen, neem je onverdunde medische alcohol, die ongedierte vernietigt, maar het werkt niet op eieren, dus deze methode moet worden gecombineerd met andere opties. Om spintmijten te verwijderen, betekent een maatregel van worstelen met alcohol het wegvegen van bladeren met watten. Aangezien alcohol snel verdampt, heeft het geen tijd om de plant te beschadigen, maar op dunne bladeren wordt het niet aanbevolen om deze methode te gebruiken.

alcohol van spintmijten

Dichloorvos van spintmijten

Het meest voorkomende medicijn in de jaren 90, maar vanwege de onaangename geur weigeren veel mensen het te gebruiken. Om van het probleem af te komen, kan "Dichloorvos" worden gespoten als de eierstok zich pas begint te vormen. Eerst op elke struik is het nodig om een ​​vuilniszak te plaatsen, en dan spuit je de remedie tegen een spint. De uiteinden moeten worden vastgebonden om te voorkomen dat Dichlorvos naar buiten gaat. Laat het geheel drie uur staan, waarna het wordt aanbevolen de rest af te spoelen met gewoon water.

dichloorvos van spintmijten

Voorbereidingen tegen spintmijten

De moeilijkheid om een ​​parasiet te vernietigen, is dat deze zeer resistent is tegen de werking van de meeste chemicaliën. Bovendien moet worden opgemerkt dat het wegwerken van de teek niet gemakkelijk is omdat deze zich snel aanpast aan de werking van vergiften, dus je moet ze afwisselen. Er is een classificatie van geneesmiddelen van spintmijtgroepen van werkzame stoffen. Let op de toxiciteitsklasse, dus de eerste groep is erg gevaarlijk voor mens en dier.

preparaten tegen spint

"Carbophos" van een spint

Dit middel verwijst naar organofosforverbindingen die gemakkelijk in water oplossen en een stabiele emulsie vormen. Om met behulp van "Carbophos" de spintmijten tevoorschijn te halen, is het de moeite waard om de volgende belangrijke informatie te vermelden:

 1. Dit medicijn is een contactactie en het werkt alleen wanneer het de arthropoda raakt, dwz de "verborgen" parasieten zullen blijven handelen.
 2. Beschermt alleen die delen van de plant die erin vallen.
 3. Met zijn hulp kunt u tegelijkertijd verschillende soorten insecten en larven van de hand doen. Bij frequent gebruik van "Carbophos" is het verslavend.
 4. Het gepresenteerde medicijn is van korte termijn actie en het wordt vernietigd door de actie van de zon, lucht en water.
 5. Uitzoeken hoe zich te ontdoen van spintmijten krijgen door het gebruik van "malathion", is het belangrijk om dat vaker wijzen door sproeien aan te vullen het bevochtigen van de bladeren en stengels. Dosering wordt berekend afhankelijk van de mate van schade en het type plant.

carbofos van spintmijten

"Aktara" tegen de spint

Dit is een zeer populaire tool, die de volgende eigenschappen heeft:

 1. Heeft een hoge verspreidingsgraad van het medicijn. Tijdens het eerste uur na het aanbrengen, dringt het al 16% van het weefsel binnen.
 2. "Aktara" van spintmijten kan in de grond en de plant worden geïntroduceerd. De duur van de actie is maximaal 28 dagen. We merken de weerstand tegen hitte en droogte.
 3. Het product lost goed op in water, maar heeft een hoge weerstand tegen doorspoelen.
 4. Als u geïnteresseerd bent in hoe u zich van spint kunt ontdoen, is het belangrijk om te weten dat voor het sprenkelen noodzakelijk warm water moet worden genomen, in aanmerking genomen dat 5 liter voor 4 g moet zorgen, u kunt alleen een vers bereide oplossing gebruiken. Om "Aktary" in de aarde te maken, moet je 1 g van het medicijn per 10 liter water gebruiken. Bij ernstige infecties worden beide behandelingsopties gecombineerd.

actar tegen een spint

"Vonk" van spintmijten

Het gepresenteerde medicijn helpt om meer dan 60 soorten ongedierte kwijt te raken. "Spark Double-effect" kan worden gebruikt voor de verwerking van bloemen-, bessen-, groente- en fruitgewassen. Merk op dat niet alle middelen tegen spintmijten een speciale kalium toplaag omvatten, waardoor de plant snel beschadigde onderdelen kan repareren en dit medicijn heeft het. Om de oplossing te bereiden, is het nodig om 1 tablet op te lossen in 10 liter water.

vonk van spintmijten

"Antiklesch" van spintmijten

Dit medicijn kan zowel in open grond als in kasomstandigheden worden gebruikt, maar voor huishoudelijke omstandigheden is het niet geschikt. De duur van de beschermende actie is 15 dagen. Als er een spintmijt is, kan de behandeling van de plant worden uitgevoerd met behulp van "Antiklescha", die snel werkt en bij warm weer kan worden gebruikt. Om te begrijpen hoe je snel van spintmijten kunt ontdoen, is het belangrijk om de regels te overwegen:

 1. Om het product te verdunnen, neemt u 10 ml van 10 liter water. Zorg ervoor dat je alles goed mixt.
 2. Spray moet alleen vers bereid worden in de vroege ochtend of avond, wanneer er geen sterke wind is.

antiklevs van een spint

Profylaxe van spintmijten

Er zijn een aantal aanbevelingen die plagen helpen voorkomen:

 1. Een gekochte plant moet niet onmiddellijk naast anderen worden geplaatst en het is noodzakelijk om quarantaine uit te voeren. Het zou 3-4 weken moeten duren. Voor meer zekerheid is het nuttig om de bladeren en stengel meerdere keren te behandelen met acaricide tijdens de quarantaine.
 2. Verworven of met de hand gemaakt, grondmengsels moeten noodzakelijkerwijs worden behandeld. U kunt ze bijvoorbeeld in de oven bakken, ze doorgeven door water te koken of in een waterbad te stelen. Alles hangt af van de geselecteerde bodem.
 3. Het is noodzakelijk om de ruimte zo vaak mogelijk te ventileren en tijdens het vuur regelmatig te sproeien en spuiten.
 4. Om geen spintmijten in de tuin te zien, wordt aanbevolen om onkruid regelmatig te verwijderen, wat een uitstekende voedingsbodem is voor ongedierte. Het is ook belangrijk om vegetatief afval te reinigen, bijvoorbeeld oude, gekrompen heesters.

preventie van spintmijten

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

67 − 63 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: