Hoe zet je een jurk vast - het beste advies voor praktische huisvrouwen

Gestemde kleding ziet er elegant en feestelijk uit. Bovendien helpt deze behandeling om dingen langer te houden en te beschermen tegen besmetting. Geen wonder dat onze grootmoeders deze techniek regelmatig gebruikten. Als je geen tijd hebt om van hen deze vaardigheden te leren, kun je nog steeds leren hoe je de juiste oplossing moet voorbereiden en hoe je een gesteven jurk moet maken.

Waarom zet je kleding?

Voordat je leert kleding te stallen, laten we eens kijken waar het allemaal om draait. Dus, het gebruik van deze methode maakt het volgende mogelijk:

 • om dingen extra volume en mooie vorm te geven;
 • houd de versheid en zuiverheid van kleding langer (wassen wast de beschermende laag van zetmeel samen met onzuiverheden uit);
 • Blijf aantrekkelijk, want gestaarde dingen zijn veel minder verkreukeld;
 • benadruk de individuele elementen – kragen en manchetten.

waarom zetmeel kleding

Hoe zet je een jurk thuis aan voor pracht?

Ten eerste, om de jurk te laten schitteren, moet je een oplossing voorbereiden. Hiervoor heeft u water en gewoon aardappelzetmeel nodig. Afhankelijk van hoe hard je de kleding wilt geven en van welke stof het product is genaaid, worden drie graden van concentratie van de bereide oplossing onderscheiden:

 1. Zachte oplossing: 0,5 theelepel zetmeel per 1 liter water. Met zijn hulp kunt u lichtgewicht stoffen zoals chiffon verwerken.
 2. Gemiddelde hardheid oplossing: 1 eetlepel zetmeel per 1 liter water. Geschikt voor linnen, katoen en gebreide kleding.
 3. Stijve oplossing: 2 eetlepels zetmeel per 1 liter water. Het is gebruikelijk voor een dergelijke oplossing om afzonderlijke kledingstukken, manchetten, kragen, enzovoort, te stelen.

De oplossing wordt in de volgende volgorde bereid:

 1. Je giet eerst de juiste hoeveelheid zetmeel in de container, voortkomend uit de vereiste consistentie, giet dan geleidelijk aan in koud water, langs de weg oplost het en strek de stukken totdat de consistentie van dikke zure room is bereikt.
 2. Pas daarna giet je kokend water met een dun straaltje in de pasta.

hoe zet je zetmeel klaar met zetmeel

Wanneer het mengsel is afgekoeld, wordt het tijd om het ding erin onder te dompelen en ervoor te zorgen dat alle onderdelen zich onder het oppervlak van de oplossing bevinden. Na 30-40 minuten kunt u kleding verwijderen, licht knijpen, schudden en op uw schouders hangen bij kamertemperatuur. Gebruik geen elektrische droger of verwarmingstoestellen om te drogen. Terwijl het gestoofde ding nog steeds een beetje vochtig is, moet het gestreken worden.

Hoe zet je een trouwjurk aan?

Om niet alleen de bruidsjurk een glans te geven, maar ook om schittering toe te voegen, kunt u een beetje zout toevoegen aan het mengsel met zetmeel of de gesmolten stearine laten vallen. Om een ​​vochtige, gesteriliseerde bruidsjurk te bevochtigen, moet je heel voorzichtig zijn en alle kleine details, volants, vouwen gladstrijken. Als je niet zeker weet of het nodig is om de trouwjurk volledig te zetten, kun je alleen de lagere rok beperken. Het is mogelijk om niet alle lagen te vormen, waardoor de mate van luchtigheid van de zoom wordt geregeld.

hoe je een trouwjurk zet

Hoe zet je een chiffon jurk aan?

Dunne en delicate weefsels worden verwerkt in de zachtste oplossing. Hoe zet je een jurk vast van chiffon: je moet de benodigde hoeveelheid van een mengsel in een verhouding van 1 theelepel aardappelzetmeel per 1 liter water bereiden en de jurk volledig erin doen. Nadat je het ongeveer een half uur hebt vastgehouden, moet je het pakken en het lichtjes knijpen. Het droogt niet lang uit, en hier is het belangrijk om het moment niet te missen. Hoewel, zelfs als het gebeurt dat de jurk volledig is opgedroogd, kunt u hem voor het strijken lichtjes met water uit het spuitpistool sprenkelen. Zoals u kunt zien, verschilt dit proces niet veel van het thuis zetten van kleding.

hoe je een chiffon jurk zet

Hoe zet je kant op een jurk?

Hoe een zet waarop een veter is bevestigd, op de juiste manier zet:

 • gedurende 30 minuten lager in een mediumzetmeeloplossing;
 • droog de jurk licht;
 • leg het horizontaal, maak het kant recht en zet vast met kleermakersspelden;
 • voorzichtig strijkijzer.

hoe zet je een kant op een jurk

Hoe zet je een gebreide jurk uit?

De eigenaardigheid van hoe starched gebreide jurk is dat het niet kan worden gedroogd op de schouders. Wanneer je het uit de oplossing hebt gehaald en uitgewrongen, moet de jurk op de handdoek worden gelegd en in een dergelijke horizontale positie worden gedroogd. Wat de rest betreft, is het niet anders om een ​​gesteven jurk thuis te dragen. De oplossing moet medium of hard worden gemaakt, afhankelijk van het gewenste resultaat.

hoe je een gebreide jurk starst

Hoe zet je een trouwjurk aan?

Om de jurk een glans te geven, nemen de meisjes hun toevlucht tot sluwheid en zetmeel is niet zijn zoom, maar slechts een podsubnik. Als er meerdere lagen zijn, worden alleen de onderste gesteven, anders zal de jurk te weelderig zijn. Vaak rijst de vraag hoe de kinderbroeken van de kinderen kunnen worden gezet. Smeer het hiervoor met een oplossing of strooi het uit het spuitpistool en strijk het vervolgens zonder te wachten tot de stof droog is.

hoe je een trouwjurk zet

Hoe zet je de ruches op de jurk vast?

Voordien hebben we er in feite over nagedacht hoe we de jurk volledig kunnen stijf zetten. Maar het gebeurt dat alleen een afzonderlijk detail deze procedure nodig heeft. Hoe zet je je kleding thuis, in dit geval: je kunt een speciaal product kopen in een handige fles met een spray en dit toepassen op de shuttle. Hierna moet u het onmiddellijk strijken. Je kunt een dergelijk product kopen in huishoudelijke chemie-winkels.

gesteven volants van de jurk

Zetmeel voor jurken

Gebruik om jurken en hun elementen vorm en volume te geven, je kunt niet alleen aardappel, maar ook maïs of rijstzetmeel. Bovendien is er op zijn minst een manier om zetmeel met zetmeel te stelen. In de uitverkoop zijn er speciale poeders, die kunnen worden gevuld in een automatische machine en zetmeel dingen direct tijdens het wassen. Na de gebruikelijke modus, moet u handmatig dingen uitwringen, drogen en strijken, evenals na het gebruikelijke stijf worden in de oplossing.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 + = 47