hoe de Drie-eenheid te vieren

De Drie-eenheid (Pinksteren) is een van de grootste en mooiste feestdagen in de christelijke religie. Ze vieren het elk jaar op verschillende dagen, op de 50e dag na Pasen. Velen weten hoe ze de Drie-eenheid moeten vieren, maar niet iedereen kent de geschiedenis van zijn oorsprong.

Pinksteren in de geschiedenis

De vraag hoe orthodoxe christenen de Drie-eenheid vieren, is onlosmakelijk verbonden met de Bijbel. Het deze dag zal worden gekenmerkt door de afdaling van de Heilige Geest op de grond op de 50e dag na de opstanding van Christus. Pinksteren wordt geassocieerd met de datum van oprichting van de eerste christelijke kerken, evenals een symbool van een nieuwe fase in het leven van de hele mensheid.

Tradities van de Drie-eenheid

Er zijn speciale tradities over hoe de Drie-eenheid te vieren. Voor de kerk en parochianen is deze dag bijzonder en belangrijk. De priester kleedt van oudsher een feestelijke smaragdgroene kleur, die symbool staat voor het leven. In een tijd waarin de Drie-eenheid wordt gevierd, komt de natuur ook tot leven: bloemen bloeien en bomen bloeien, de oproer van kruiden bevalt met de komst van warmte. Daarom was er een traditie om je huis en kerk te versieren met jonge takken van bomen - een symbool van vernieuwing en de bloei van de menselijke ziel.

Op de dag voor de Drie-eenheid wordt een herdenkingszaterdag gevierd, opgedragen aan allen die voortijdig zijn gestorven, niet door hun eigen dood, verdwenen of niet begraven zijn volgens de christelijke gewoonten. 'S Nachts wordt de dienst voor de viering gehouden.

Op de dag van Pinksteren wordt de traditionele zondagse liturgie niet geregeerd, maar wordt er een speciale feestelijke dienst gehouden. Na de liturgie worden Vespers gevolgd, vergezeld door drie gebeden, waarin de Heilige Geest naar de aarde afdaalt. Een hele week na de vakantie kun je niet vasten.

Bijbelse pagina's

Het Heilige Boek beschrijft alle gebeurtenissen die plaatsvonden met de twaalf discipelen van Jezus, die lang voor zijn kruisiging de apostelen waarschuwden voor de komende komst van de Heilige Geest. Elke dag verzamelden de discipelen zich en met Pinksteren besloten ze zich terug te trekken van massaplezier in een van de Sinaï-kamers. Hier hoorden ze een hard geluid dat leek op een orkaan die de hele kamer vulde. Toen verschenen de vurige tongen uit het niets en leek elk van de aanwezigen te scheiden. Aldus daalde de Heilige Geest af in 12 apostelen in het beeld van God de Vader, God de Zoon en God de Geest.

Rond het huis, het horen van het geluid, verzamelden mensen zich. Alle discipelen van Christus begonnen in verschillende talen met elkaar te praten, wat voor verwarring zorgde onder anderen die hen beschuldigden van wijnmisbruik. Toen richtte Petrus het volk en herhaalde de woorden van de Heilige Schrift, die de komst van de Heilige Geest beschreef. Trouwens, de Zion-kamer werd de eerste christelijke kerk in de geschiedenis.

Vakantie in Rusland

In Rusland is de Drie-eenheid altijd de meest geliefde en opgewekte vakantie geweest. En op de manier waarop de Drie-eenheid werd gevierd in Rusland, werden de tradities van oude heidense vieringen die samenvielen met deze dag weerspiegeld.

Heidenen in deze periode geënsceneerd massa vrolijkheid, gewijd aan de godin van de lente - Lada, die een wrede winter gewonnen. hoe de Trinity te vieren1 Met deze dagen zijn veel verschillende bijgeloof en verschillende tradities geassocieerd.

Omdat koude tijd is achtergelaten, en alle planten zijn actief begon te stijgen, met hun bijbehorende symbool van het leven en wedergeboorte. De meisjes werden wilde bloemen verzameld, gevlochten kransen worden vervolgens in het water gegooid om fortuin te vertellen bij de bedoelde. De vloer in de huizen was besprenkeld met vers gemaaid gras, allemaal versierd met berken takken. Er was ook een traditie om de toppen van jonge berkenbomen in bogen te weven, waardoor jonge koppels voorbij gingen en kusten.

Het Feest van de Heilige Drievuldigheid en de manier waarop het vandaag wordt gevierd heeft veel verschillende tradities die door de eeuwen heen zijn gegaan en tot op de dag van vandaag hebben overleefd.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 4 =