Hoe een router op een laptop aan te sluiten

Tegenwoordig is ons leven gewoon onmogelijk zonder internet. Met zijn hulp communiceren met familieleden, nieuwe kennissen maken, films spelen en bekijken, en natuurlijk werken. En de laptop maakt het niet alleen mogelijk om alle mogelijkheden van internet te gebruiken, maar ook om het op elke geschikte plaats te doen. Daarom is de vraag hoe een wifi-router op een laptop moet worden aangesloten, actueel, als nooit tevoren. In alle fasen van dit proces zullen we vandaag behandelen.

De laptop aansluiten op een wifi-router

Er is dus een goed geselecteerde, geïnstalleerde en verbonden wifi-router en een favoriete laptop die op deze router moet worden aangesloten. Waarmee te beginnen?

  1. We zetten de laptop aan en wachten geduldig af wanneer het besturingssysteem opstart. Als het een thuis wi-fi router is, dan is het op dit moment noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het apparaat is ingeschakeld en de lichtindicatie de aanwezigheid van een signaal in het netwerk en de werking van een wifi-zender aangeeft.
  2. Nadat u het besturingssysteem hebt gedownload, schakelt u wifi op de laptop in. We schakelen de wifi-hardware in door de speciale hendel op het lichaam in te klappen. Leer hoe u het op uw laptop moet doen, direct aan de hand van de instructies. Soms is wifi ingeschakeld met de F5 of F12 /
  3. Maar om Wi-Fi-hardware op te nemen, betekent niet dat je toegang tot internet krijgt. Nu moet je deze wifi activeren. We gaan ervan uit dat het besturingssysteem van Windows op de laptop is geïnstalleerd. Om Wi-Fi in Windows te activeren, moet je een speciaal pictogram in de rechterbenedenhoek van het bureaublad vinden en erop klikken met de linkermuisknop. Selecteer in de lijst met draadloze netwerken die wordt weergegeven de juiste, waarvan de naam gelijk is aan de naam die is ingevoerd in de routerinstellingen.
  4. In de meeste gevallen wordt de toegang tot wifi-netwerken beveiligd door het wachtwoord dat is opgegeven in de instellingen van de router. Om toegang te krijgen, moet u dit wachtwoord invoeren in het verschenen venster. Wanneer u een wachtwoord invoert, moet u heel voorzichtig zijn bij het invoeren van alle tekens in dezelfde reeks en met inbegrip van de juiste toetsenbordindeling.

Wai-bestand router op laptopNadat al deze stappen zijn uitgevoerd, kan het proces van het verbinden van de router met de laptop als geslaagd worden beschouwd. En wat als internet nog steeds niet werkt? Voer in dit geval de volgende stappen uit:

  • start de router opnieuw op, zet hem 5-10 seconden uit en weer aan;
  • start de laptop opnieuw op;
  • we zijn overtuigd van de overeenstemming tussen de instellingen van de router en de parameters van de provider;
  • we zijn overtuigd van de juistheid van de instellingen van de netwerkadapter.

We raden u aan op zo'n nieuwigheid als een tv met wifi te letten.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − 13 =