hoe vaak wortels water geven na het planten

Wortelen - een van de meest gebruikte groenten in de keuken van onze gastvrouwen. Het is simpelweg onmogelijk om onze traditionele gerechten te presenteren zonder. Dat is de reden waarom de meeste tuiniers en vrachtwagenboeren proberen, zelfs in kleine gebieden, op zijn minst een paar bedden van hun ecologisch schone wortelgewassen te laten groeien. Wortelen kunnen echter niet veeleisende groenten worden genoemd. Vooral het gaat om zo'n belangrijk onderdeel van de zorg voor groenten, als drenken. Maar we zullen u vertellen of de wortels water geven na het planten en hoe deze procedure uit te voeren, zodat mooie en smakelijke wortelgewassen op uw bedden groeien.

Moet ik de wortels water geven na het planten?

Natuurlijk zijn goede aarde en voldoende zonlicht belangrijke componenten, waardoor elke groente intensief groeit en groeit. Maar niet één gewas kan opbrengen als er niet voldoende vocht is. Dit geldt in het bijzonder voor wortels. En dit ondanks het feit dat wortelen een redelijk droogtebestendige cultuur kunnen worden genoemd. Maar tegelijkertijd wordt opgemerkt dat met onvoldoende hoeveelheid vocht in de grond, het opruwen van de kern en schil van de groente plaatsvindt. En dit kan niet anders dan de smaak van de wortel beïnvloeden - het wordt bitter en lusteloos. Bovendien, bij langdurig droog weer, worden wortelgewassen klein. Het is echter belangrijk om de bedden niet te overladen met wortels - met overmatig vocht groeien de groentetoppen actief en groeien de wortels zelf niet voldoende. Daarom is het belangrijk om te weten hoe vaak de wortels water geven na het planten om uiteindelijk een goede oogst te krijgen.

Hoe vaak moet je de wortels water geven na het planten?

Over het algemeen is drenken noodzakelijk en belangrijk in bijna alle stadia van de groei van wortels. De meeste intensief bewaterde bedden na de zaadaanplanting traden op om hun kieming te versnellen. Het beste is het druppelbevloeiingssysteem, maar de regenmethode, of gewoon besproeien met een slang met een kleine hoeveelheid water, is ook geschikt. Het is belangrijk dat het vocht van de aarde lang aanhoudt, maar niet verdampt, en dat de wortels van wortels behoorlijk lang opstaan ​​- anderhalve tot twee weken. Daarom raden veel ervaren tuiniers aan om vóór het opkomen van zaailingen de bedden te bedekken met film of mulch (hooi, gebroken gras).

De volgende keer dat het gebied waar de wortels groeien wordt bewaterd als de eerste scheuten in rijen verschijnen en ook intensief worden bewaterd.

Later, wanneer je bedenkt wanneer je de wortels water moet geven na het planten tijdens de intensieve groei van zaailingen, bedenk dan dat de plant op zonnige warme dagen ongeveer elke vier tot vijf dagen vocht nodig heeft. Als we het hebben over de hoeveelheid water, dan is de norm ongeveer 4-5 liter per elke msup2. Iets later kan de frequentie van drenken worden verhoogd tot zes tot zeven dagen. Gebruik voor elke vierkante meter tot 20-25 liter water. Vergeet niet dat je water nodig hebt en na elke uitdunning van de wortelpootjes.

Eerst, de wortel ontwikkelt een wortelstelsel, wordt vervolgens gevormd of de wortels water geven na het plantenen de worteloogst zelf. Daarom is het belangrijk om systematisch water te geven, niet van tijd tot tijd, wanneer het in je opkomt. Het feit is dat als je het gebied regelmatig water geeft, de wortel gelijkmatig zal groeien en een mooie vorm en goede smaak krijgt. Anders, wanneer het water geven op de bedden wordt uitgevoerd na een langdurige droogte, kunnen wortels barsten en bitter worden. Dat kan natuurlijk niet anders dan de verkoopbare vorm van de groente en zijn smaakkwaliteiten beïnvloeden. Vul de grond, waar een vrij groot wortelgewas groeit, moet op een diepte van 25-30 cm zijn.

Houd er rekening mee dat de laatste bewatering van bedden met wortelen ongeveer drie weken vóór het oogsten wordt aanbevolen.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 44 = 45