Hoe vaak in een leven bevriest een tulp

Zoals we weten van de schoolgang van de plantkunde, verwijst de tulp naar meerjarige uienplanten. In het wild zijn er ongeveer 80 soorten van deze bloemen die afkomstig zijn uit de regio van Iran, Tien Shan, Pamir-Altai. Gedurende vele jaren van evolutie hebben tulpen zich verspreid over vele landen in Europa en Azië. Elke soort paste zich geleidelijk aan aan zijn habitat aan: woestijnen, bergen of steppen.

En laten we nu eens kijken hoe de tulpenbloem zich ontwikkelt van het zaad tot de volwassen plant, en wat de kenmerken zijn van de vruchtvorming.

Hoe vaak draagt ​​de tulp vruchten?

Elke tulp ontwikkelt zich uit het zaad en de bloesem begint na een bepaalde periode – van 3 tot 7 jaar, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Een jonge plant vormt een luchtscheut, die weldra vruchten begint af te werpen. Daarop zijn de bladeren, de bloemsteel en de bloem zelf.

De vrucht van een tulp, die wordt genoemd en eruitziet als een capsule, rijpt alleen bij volwassenen, volwassen planten. Deze kleine doos bestaat uit drie gezichten – carpels in de eierstok. De grootte van het fruit in de tulp hangt af van wat voor soort plant het is – bijvoorbeeld, de lengte van de capsule in de tulp Foster bereikt een lengte van 12 cm. Het binnenste gedeelte vertegenwoordigt drie kamers, waar de zaden worden gestapeld. Daar rijpen ze.

Na een tijdje droogt en barst de capsule. Zaden vallen vrij op de grond waar ze ontkiemen. Er is echter één essentiële voorwaarde: voor kieming moet het zaad in ten minste één koude winter liggen. Als het relatief warm bleek te zijn, en er waren geen strenge vorst, dan zal het tulpenzaad liggen tot de volgende winter – dit is de eigenaardigheid van zijn voorbereiding op ontkieming.

In de eerste lente groeit het zaad uit tot een ui en pas in het tweede jaar komt de kiem boven de grond uit. Op het lijkt het enige echte blad, terwijl de lamp, Hoeveel vruchten van een tulp verdiept in de grond, blijft zich ontwikkelen en neemt in omvang toe.

En overweeg nu een andere belangrijke vraag over hoe vaak een tulp bevrucht in het leven. Specifieke cijfers kunnen hier niet worden genoemd. Het is interessant dat de tulp zelfs als een eeuwige plant wordt beschouwd, en dat is waarom. De stengel, bladeren en bloem van deze plant zijn jaarlijks, en de levensduur van de bol onder de grond is 2,5 jaar. Gedurende deze periode wordt het geleidelijk uitgeput en sterft, waarna een zogenaamde vervangende lamp op zijn plaats wordt gevormd, evenals verschillende “kinderen”. Deze cyclus herhaalt zich keer op keer en als het goed is om voor de plant te zorgen, zal de tulp heel lang bloeien en vrucht dragen in uw tuin.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 38 = 39