Hoe een plafondplint in de hoeken te lijmen

Het plafond afwerken is om de plafondplinten te lijmen. Montage is niet moeilijk, maar meestal zijn er problemen met het bevestigen van filets in de hoeken. Verkeerd trimmen en enkele meters materiaal zijn verwend.

Hoe past u plafondplinten aan in hoeken?

De beste manier om plafondflarets voor te bereiden voor montage in hoeken, is om een ​​stoel te gebruiken. Dit is een speciale standaard met markeringen voor het zagen van plinten. Door de U-vorm met diepe inkepingen in de zijwanden kunt u in een rechte hoek en een hoek van 45 graden snijden. Het werkstuk wordt in een bepaalde positie geplaatst, het snoeien wordt uitgevoerd met een speciale zaag of een ijzerzaag.

Hoe plafondplinten in hoeken te lijmen1

De positie wordt geselecteerd afhankelijk van het type hoek: extern of intern.

Hoe plafondplinten in hoeken te lijmen2 Hoe een plafondplint in hoeken te lijmen

Laten we aan het werk gaan:

 1. Begin met de linkerkant van de buitenste hoek. Het onderste deel van het plafond moet zich in de ontlasting bevinden. De zaag wordt als volgt uitgevoerd:
 2. Hoe plafondplinten in hoeken te lijmen3 Hoe plafondplinten in hoeken te lijmen4
 3. De rechter buitenhoek wordt als volgt gesneden:
 4. Hoe een plafondplint in hoeken te lijmen5

  We kregen:

  Hoe een plafondbeplating in hoeken te lijmen6

 5. Voor de linker binnenkant leggen we het paneel met het onderste gedeelte naar boven, het snoeien gebeurt in deze positie:
 6. Hoe plafondplinten in hoeken te lijmen7

 7. De rechter binnenhoek is als volgt:
 8. Hoe een plafondplint in hoeken te lijmen8

  We kregen:

  Hoe een plafondplint in hoeken te lijmen9

  Het algemene schema voor het snijden zal het proces van het voorbereiden van hoeken vereenvoudigen. Voordat je aan korte stukken begint te werken.

  Hoe een plafondplint in de hoeken te lijmen

 9. Bevestig het werkstuk aan het plafond. Breng het lijmmengsel aan op een kant van het paneel en vervolgens op het tweede. Voor voegen wordt aanbevolen om speciale mengsels te gebruiken. Meestal worden ze verkocht in cilinders met een pistool. Een dergelijke oplossing staat niet toe dat de naad scheurt bij temperatuurverschillen. De plinten kunnen iets breder en smaller worden.
 10. Hoe een plafondplint in hoeken te lijmen 11 Hoe plafondplinten in hoeken te lijmen12 Hoe plafondplinten in hoeken te lijmen
  Hoe een plafondplint in hoeken te lijmen 14 Hoe een plafondplint in hoeken te lijmen15 Hoe een plafondplint in hoeken te lijmen 16
 11. Controleer of de positie correct is.
 12. Hoe plafondplinten in hoeken te lijmen17

 13. Verwijder overtollige lijm met een spatel en een washandje (doek).
 14. Hoe een plafondplint in de hoeken te lijmen Hoe plafondplinten in hoeken te lijmen19 Hoe plafondplinten in hoeken te lijmen20

Hoe de hoeken van het plafond plinten zonder een kruk lijm?

Om filets in te korten, kun je in twee gevallen een ontlasting gebruiken: door een markering op de muur te maken of door een kruk te tekenen. Kies een gemakkelijkere manier voor u.

Algoritme van "muur" die de plint trimt:

 1. De rand van de plint wordt in een hoek van 90 graden gesneden, op de hoek aangebracht. Trek een lijn langs de contour met een potlood.
 2. Hoe een plafondplint in de hoeken te lijmen21

 3. De eerste balk is verwijderd, de tweede is toegepast. Maak opnieuw een markering op de muur.
 4. Hoe plafondplinten in hoeken te lijmen22

 5. Nu heb je een snijpunt van lijnen, het moet worden overgebracht naar de plint. We verbinden dit merk met de rand van het element - we krijgen een lijn voor snijden.
 6. Hoe plafondplinten in hoeken te lijmen23 Hoe plafondplinten in hoeken te lijmen24

Je kunt een stoel op papier, karton of een plank maken.

 1. Trek op de gekozen basis 2 parallelle lijnen, met de hoekmeter, de hoeken op 45 graden.
 2. Hoe een plafondplint in de hoeken te lijmen 25 Hoe plafondplinten in hoeken te lijmen26
 3. De markeringen zijn voldoende voor het werk. Het werkstuk wordt als volgt geprepareerd: langs een parallelle lijn wordt een afronding aangebracht, onder een van de hoeken wordt gesneden.
 4. Hoe een plafondplint in de hoeken te lijmen27

Merk op dat niet altijd de hoek tussen de wanden 90 graden is, en dat het snoeien niet 45 graden is. Voordat u de plafondplinten in ongelijke hoeken lijmt, is het de moeite waard om een ​​stoel te gebruiken.

Als u een fout maakt bij het aanmeren van hoeken, kan de situatie worden gecorrigeerd met behulp van speciale hulpstukken - binnen- en buitenhoeken. De paneeluiteinden worden in het product geplaatst.

Hoe een plafondplint in de hoeken te lijmen28 Hoe een plafondplint in de hoeken te lijmen29 Hoe plafondplinten in hoeken te lijmen30

Fittingen kunnen worden met decoratieve trim.

Hoe een plafondplint in de hoeken te lijmen

Het knippen en lijmen van plafondplinten kost niet veel tijd. Het belangrijkste is aandacht. Als het oppervlak na het lijmen licht beschadigd is, is er lijm. Al deze plaatsen kunnen worden gecorrigeerd met behulp van fijnkorrelig slijpen.

Aan het einde van het werk wordt een effectieve overgang tussen muur en plafond verkregen.

Hoe een plafondplint in hoeken te lijmen 32 Hoe een plafondplint in hoeken te lijmen33
Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − = 70