Hoe een snijroos te laten groeien? | actualidadypolitica.com

Hoe een snijroos te laten groeien?

Hoe een snijroos te laten groeien

Rose, bekend als de koningin van alle kleuren, is inderdaad een plant van verbluffende schoonheid. Maar het is triest dat de rozen niet lang in de snede worden gesneden, ze vervagen snel. Dit is de natuur, en daarmee is het moeilijk om iets te doen. Er is echter een prachtige manier om rozen van een boeket thuis te laten groeien, nadat je een prachtige levende bloem hebt gekregen. We stellen voor dat je leert hoe je het moet doen.

Hoe een roos te laten groeien van een snijbloem?

Hiervoor is er een duidelijk plan van aanpak - volg gewoon de volgende regels:

  1. Wacht op het moment dat het boeket begint te verdorren (terwijl de bloemen niet helemaal zouden verwelken, moet je stekken eerder snijden dan drogen).
  2. Neem een ​​mes met een scherp mes en maak een schuine snede onder de onderste nier van de stekken, en dan - een rechte snee boven de bovenste nier. In totaal moeten er op elke stek 3 nieren en 2 internodiën achterblijven.
  3. Verwijder de bladeren (de onderste bladeren zijn volledig, de bovenste kunnen tot halverwege worden doorgesneden).
  4. Koop een medicijn in de bloemenwinkel voor betere beworteling ("Kornevin", "Epin" of "Heteroauxin") en verdun het volgens de instructies. Geniet van de stekken in deze oplossing gedurende 12 uur. Zoals je weet, helpt deze techniek de wortels van rozen veel sneller te laten groeien dan zonder dergelijke medicijnen te gebruiken.
  5. In een pot van geschikte grootte, giet de grond - het is wenselijk om een ​​losse en voedzame grondmengeling voor rozen te gebruiken. Plant de stekken in de grond, maar niet verticaal, maar elk een beetje gekanteld. In dit geval zou de gemiddelde nier boven het aardoppervlak moeten zijn.
  6. Voor het creëren van de ideale temperatuursomstandigheden (+ 25 ° C), plaatst u het snijden in een gehalveerde plastic fles. Bedek de plant met het bovenste deel van deze structuur, voordat u de dop losdraait. Indien gewenst kunnen de flessen worden vervangen door cellofaanzakken.
  7. Als alternatief kun je een roos in een aardappel laten groeien - hiervoor zit het onderste deel van de stek vast in een aardappelknol Hoe rozen uit een boeket te laten groeienvan de gemiddelde waarde. De knollen behouden een constante vochtige en voedzame omgeving die nodig is voor een succesvolle ontkieming.
  8. En tenslotte is het meest arbeidsintensieve stadium van het verbouwen van een roos een frequente (4-5 keer per dag) besprenkeling van zaailingen met water. De vloeistof hiervoor moet stand-by worden gehouden, iets warmer dan kamertemperatuur. Zorg voor een constant vochtgehalte in de pot, terwijl overmatig vochtverlies wordt voorkomen.

Zoals je ziet, is het vrij eenvoudig om een ​​snijroos te laten groeien. Binnen een maand zullen de planten wortel schieten, je kunt de schuilplaats afzetten en wachten op de weelderige bloei.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

83 − 73 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: