Wie van ons in zijn jeugd versierde zichzelf niet met een krans van paardebloemen? Het weven van kransen van paardebloemen was een verplicht programma voor de zomeramusement van elk zichzelf respecterend meisje: oudere zussen en vriendinnen gaven kennis over hoe een krans van paardenbloemen tot jongere te weven, en die op hun beurt leerden de volgende generatie. Heldere, zonnige gele paardebloemen zijn de meest succesvolle bloemen voor het weven van kransen, ze behouden immers een mooie verschijning voor een vrij lange tijd, zelfs zonder water, en bovendien hebben ze lange en elastische stengels. Bovendien kun je jezelf tijdens de fotosessie in de lente met zo’n krans versieren. In dit artikel zullen we onze kennis delen over het maken van een krans van paardebloemen.

Hoe een krans van paardenbloemen weven?

Allereerst moet je geduld, een goed humeur en een boeket paardebloemen met lange stengels hebben. Om een ​​krans bleek pluizig en elegant, paardebloemen moeten bloeien en fris, met grote hoofden. Hieronder is een meester-klasse over het weven van een krans, geleid waardoor je een krans van beide paardebloemen en elke andere kleur kunt weven.

 1. We beginnen een krans van twee paardebloemen te weven en ze onder een hoek van negentig graden te kruisen. Voor het begin van een krans is het beter om grote paardebloemen te kiezen met dikke lange stelen.
 2. hoe een krans van paardebloemen te weven1

 3. De stengel van de bovenste paardebloem is gebogen en cirkelde rond de onderste paardebloem zodat deze zich rechts van de knop bevindt. We richten de stengel zodanig dat deze de basis van de knop overlapt.
 4. hoe een krans van paardebloemen te weven2

 5. Herhaal de paragraaf twee het juiste aantal keren, weven alle volgende paardebloemen, totdat de krans de vereiste lengte bereikt. Om een ​​krans te bekomen kwam mooi en weelderig uit, zoals een kroon, we moeten bloemen stevig weven, stevig op elkaar drukken. Vergeet niet om van tijd tot tijd een krans te proberen om het weven op tijd te stoppen.
 6. hoe een krans van paardebloemen te weven3 hoe een krans van paardebloemen te weven4
  hoe een krans van paardebloemen te weven5 hoe een krans van paardebloemen te weven6
 7. Na het bereiken van de nodige lengte van de krans, ga naar de verbinding van zijn uiteinden. Dit is een heel belangrijke operatie, want hoe zorgvuldig de krans is gefixeerd, hangt af van zijn schoonheid en levensduur. Om ervoor te zorgen dat de krans netjes uitkomt, moet u eerst alle uitstekende uiteinden van de stelen opvullen. Om de uiteinden vast te maken, nemen we het begin en het einde van de krans in handen en keren de bloemen weg van onszelf. Neem een ​​nieuwe paardenbloem en bevestig deze aan het begin van het werk. We beginnen de stengel van de paardenbloem voor de eerste bloem en omcirkelen deze tot de stengel kort wordt. Herhaal deze handeling met de volgende paardebloem, vanaf de plaats waar de vorige is geëindigd.
 8. hoe een krans van paardebloemen te weven7 hoe een krans van paardebloemen te weven8
  hoe een krans van paardebloemen te weven9 hoe een krans van paardebloemen te weven10
 9. Blijf de krans vastzetten totdat alle losse paardenbloemstelen stevig aan de krans zijn bevestigd. De stengel van de laatste verbindende paardebloem moet stevig worden vastgezet. Om dit te doen, introduceren we het in het midden van een bundel stengels.
 10. hoe een krans van paardenbloemen te weven11 hoe een krans van paardebloemen te weven12
  hoe een krans van paardebloemen te weven13 hoe een krans van paardenbloemen te weven14

Je kunt ook een krans van paardebloemen op een eenvoudiger manier weven, volgens het “varkensstaart” -principe. Paardebloemen voor een dergelijke krans kunnen kortere stengels hebben dan in de eerste versie, maar moeten noodzakelijkerwijs bloeien en vers zijn, omdat het de verschijning van bloemendecoratie beïnvloedt.

 1. Om de krans te starten, neem je drie paardebloemen en begin je een vlecht van ze te weven. Nadat je de eerste rol van de vlecht hebt gemaakt, voeg je een vierde toe aan de centrale paardenbloem en maak je een nieuwe wending.
 2. hoe een krans van paardebloemen te weven15

 3. Voeg de volgende paardebloem toe aan de stengel, die centraal blijkt te zijn, en we maken de volgende spiraal van de vlecht.
 4. hoe een krans van paardenbloemen te weven16

 5. Draag een varkensstaart van paardebloemen, weven meer en meer bloemen tot de krans de gewenste lengte bereikt, gelijk aan de omtrek van het hoofd.
 6. hoe een krans van paardenbloemen te weven17

 7. Van de verkeerde kant, zal onze krans eruit zien als een echte vlecht, en alle uiteinden van de stelen zullen netjes met elkaar verweven zijn.
 8. hoe een krans van paardebloemen te weven18

 9. We verbinden de uiteinden van de krans, wikkelen ze strak met een draad of weven de losse uiteinden van de stelen in een vlechtwerk.
Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 − = 33