Hoe een hond aan een luier te leren

Als u besluit de pup mee naar huis te nemen, wees dan voorbereid op een ongelooflijk aantal nieuwe gevallen en verantwoordelijkheden. Een kleine fidget is alsof je specifiek op zoek bent naar het moment, de code die je de rug toekeert en scudiad op de meest ongepaste plaatsen. Allereerst wordt het woord "slordig" opgevat als een plas met een karakteristieke geur. Dus de eerste stap is om kennis te maken met enkele tips om een ​​hond aan een luier te laten wennen.

Hoe een hond te trainen in een luier - de moeilijkheden en eigenaardigheden van het proces

Tegenwoordig kun je voor training zowel wegwerpbare als herbruikbare zwerfvuil kopen. Wegwerpluiers voor honden behoren tot de goedkoopste categorie, onmiddellijk na gebruik worden ze eenvoudigweg weggegooid. Herbruikbare absorberende luiers voor honden zijn een beetje duur, maar ze kunnen bijna een jaar worden gebruikt, dus deze aankoop loont redelijk snel.

In de regel is het begin van het leerproces voor alle hosts hetzelfde. Eerst begint het huisdier "alsjeblieft te verrassen", volgt dan de straf of zelfs bedreigingen, en dan is het dier gewoon bang en kan het niet begrijpen wat er precies gebeurt. Om deze meest voorkomende fout te vermijden, onthoud een aantal eenvoudige maar belangrijke punten:

  • scheld het huisdier nooit uit voor een plas, vooral als je het pas na een tijdje vond;
  • behalve voor straf is het belangrijk om het huisdier goed te kunnen aanmoedigen: nadat hij zijn zaken op een luier heeft gedaan, prijs hem en behandel hem met zijn favoriete traktatie (hier is het belangrijk om slechts één woord te kiezen voor de hond om er op te reageren);
  • om te beginnen kunt u wegwerpluiers voor honden in uw favoriete hoeken van het huisdier verspreiden, alle tapijten verwijderen, later neemt hij een plaats in en kan het nest daar alleen worden achtergelaten;
  • als je zag dat het proces is begonnen, maar op de verkeerde plek, verspreid je snel de luier en prijst dan de puppy;
  • als kind moet de puppy elke keer na het eten en drinken op een voorbereide luier worden geplant;
  • het is voor de eerste keer zinvol om herbruikbare absorberende luiers voor honden te kopen en de hele dag een tijdje bij het huisdier te blijven, dan kunt u de frequentie en het tijdstip van de ontlasting volgen.

De hond gaat niet naar de luier - wat is de vangst?

Het is aannemelijk dat zelfs na de meest oprechte inspanningen en zorgvuldig opvolgend advies uw puppy nog steeds niet kan begrijpen wat er precies van hem wordt verlangd. Probeer in dit geval op zoek te gaan naar een reden in uw gedrag. Sommige eigenaren beginnen bijvoorbeeld het huisdier uit te schelden wanneer ze het eindresultaat vinden. Meestal beginnen we met het porren van een hond in een plas, of in diezelfde luier. Bijna zeker maakt dit gedrag de luier een vreselijke vijand voor de pup.

Het komt voor dat je een kruimeltje in deze zaak hebt gevangen en het ter plekke hebt uitgescholden. Dan leef je, die volgende keer zal hij het moment kiezen waarop je niet in de buurt bent, of gewoon een afgelegen plek zult vinden. En het dier kan beslissen dat de plas te groot bleek te zijn en gewoon een beetje schrijven, maar dan in de hele kamer.

Dus wat moeten we doen om de vloer en het dier te houden om les te geven? Het is heel eenvoudig. Als een baby moet een kleine puppy vaak poepen: direct na het slapen, eten of drinken. Hier vangen ook deze momenten. Baby werd wakker, draag hem op een luier en luiers voor honden, wegwerpprobeer het spel op de luier te laten staan ​​totdat de natuur zijn gang kan gaan.

Stel dat je zag dat de puppy zich aan het voorbereiden is en op de verkeerde plaats gaat zitten. Zonder te schreeuwen of te vloeken, dragen we het gewoon op de luier en wachten opnieuw tot het proces voorbij is. Elke keer dat we lof en aanmoedigen.

Iets ingewikkelder is de situatie als de hond stopt met lopen op de luier. Een scherpe verandering in het gedrag van een huisdier, wordt in de regel in verband gebracht met stress of verschillende soorten ziekten. Volg zijn gedrag, kijk of er iets afwijkt van de norm. Vergeet niet dat er aan de vooravond ongebruikelijke situaties waren en dat er conclusies werden getrokken.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 3 =