Hoe de leeftijd van een papegaai te bepalen

Vaak kopen hun papegaaienliefhebbers al op volwassen leeftijd, wanneer ze bepalen hoe oud de vogel is, is het nogal problematisch. Overgroei is bijna net zo groot als een huisdier met een volwassen vacht, daarom is het erg moeilijk om soms berekeningen te maken. Als Jaco of kaketoe al tientallen jaren in appartementen woont, hebben budgies of koralen een veel langere levensverwachting.

Vijftien jaar oude kaketoe heeft de tienerleeftijd van de papegaai naar menselijke maatstaven en dezelfde helse kan al in de eerbiedwaardige ouderlingen worden geschreven. Alle rassen van vogels in een korte notitie kunnen niet worden gemarkeerd, dus laten we een kijkje nemen naar de drie meest voorkomende en algemeen beschikbare soorten.

Hoe de leeftijd van de Corelliaanse papegaai bepalen?

Jonge bevederde individuen van deze soort hebben roze schubben op hun poten en tubuli op hun hoofd, die zeggen dat de vogel net begint in de veren te komen. Als je naar hun gedrag kijkt, valt het op dat de kuikens onhandig bewegen, zoals kippenkip. Hun veren op hun hoofd zijn zwart en pas na tien maanden beginnen ze merkbaar helderder te worden. Natuurlijk grijze kleuren papegaaien van Corella, met uitzondering van albino's, krijgen na rui, die optreedt in 6 maanden.

Bepaal de leeftijd van een golfpapegaai

Bij jonge kuikens, jonger dan twee maanden oud, is de staart kort. Het duurt slechts over 10 maanden. Oude vogels van veren rond de ogen hebben dat niet en de pupil van hen is omgeven door een opvallende witte ring. Jonge mensen hebben grote, bijna zwarte ogen. Bij nestvogels is een golfpatroon op het hoofd niet erg duidelijk. Het sleutelbeen is zwart en bij volwassen vogels neemt het met de leeftijd een strogele of groenachtige kleur aan. De gevormde golvende papegaaien hebben een lichaamslengte van ongeveer 19 cm. De was van de jonge man is gekleurd in een licht-violette tint en bij volledig ontwikkelde individuen is deze helderblauw.

Hoe de leeftijd van de parasiet te bepalen?

Als je wilt weten hoe je de leeftijd van een papegaai van deze soort kunt bepalen, moet je het waswood ook zorgvuldig overwegen. In het begin is het bij donkere individuen en pas na 3 maanden wordt het licht. Jonge papegaaien hebben een grijsachtig groen verenkleed, dat na 6 maanden een uniforme groene kleur heeft. Rode veren op het voorhoofd worden 6-8 maanden rood.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2