Hoe bewaar ik bloemkool voor de winter?

Hoe bloemkool te bewaren voor de winter

Bloemkool is een eenjarig groentegewas, dat na het wit het op één na populairste is. De speciale chemische samenstelling en aanwezigheid van waardevolle aminozuren en vitamines maken het een graag geziene gast op tafel, en het is goed, zowel in gebakken en gestoofde, en in gebeitst. Over het opslaan van bloemkool voor de winter - in dit artikel.

Hoe bewaar ik bloemkool in een appartement?

Natuurlijk is de groente bij kamertemperatuur niet onderhevig aan opslag, omdat deze zeer snel zal verslechteren. De meest acceptabele opslagmethode voor diegenen die geen eigen moestuin hebben en producten kopen op de markt en in winkels, gebruik een plastic zak. Pre-reinig het hoofd van de bladeren en wortels en plaats in een zak, het binden. Verwijderen in het onderste compartiment van de koelkast bestemd voor groenten. Als er geen pakket is, helpt de voedselfilm, maar zoals de praktijk laat zien, kunt u hiermee het "leven" van kool voor slechts één week bewaren.

Als je in de nabije toekomst geen groente plant, kun je het beter invriezen. Bovendien is deze methode geschikt voor diegenen die kool kopen voor toekomstig gebruik. Degenen die geïnteresseerd zijn in het opslaan van bloemkool in de vriezer, moeten eerst het hoofd van de bloeiwijze demonteren. Als de groente schoon genoeg is, kan deze onveranderd in een plastic zak worden geplaatst en in een vriezer worden gevouwen. Anders kan het 15 minuten worden geweekt in gezout water en vervolgens worden gedraineerd en zelfs worden verwijderd voor opslag. Sommigen geven de voorkeur aan het invriezen van een beetje gekookte kool, wat in de toekomst de bereidingstijd verkort. Nadat je de bloeiwijze van minuut 3 in gezout water hebt geparfumeerd, laat je het uitlekken, koel je de inhoud van de braadpan en doe je het in de vriezer, nadat je het in pakken hebt uitgespreid.

Hoe bloemkool correct in een kelder bewaren?

Kool kan worden opgeslagen voor opslag door de koppen samen met wortels en brokken grond te graven en ze in houten of polymeerdozen zeer dicht op elkaar te plaatsen, waarbij de aarde wordt gevuld met de bladeren. Top met een donkere film van polyethyleen of een houten schild. Deze methode is niet alleen geschikt voor het opslaan, maar ook voor het kweken van kool, als deze ten tijde van de transplantatie onvolgroeid was. De luchttemperatuur in de kelder moet tussen +4 en +10 ° C liggen. Degenen die vragen hoe verse bloemkool in een kelder te bewaren, maar al volwassen genoeg zijn, kunt u hierop antwoorden, het moet worden ontdaan van wortels en bladeren, in een geschikte container worden gedaan en afgedekt met een plasticfolie. Maar de opslagtemperatuur moet ongeveer 0 ° C worden gehouden.

Onder deze omstandigheden kan de groente maximaal 7 weken worden bewaard. Met dezelfde parameters van temperatuur kan kool worden opgehangen door de stokken en worden opgeslagen voor ongeveer 3 weken.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

8 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: