hoe aubergine zaden thuis te verzamelen

Inkoop van aubergine-zaden thuis zal een fascinerend proces blijken te zijn, als de zaak verstandig wordt benaderd. Om de zaden van deze specifieke groente te plukken, benaderen veel tuinders voorzichtig. Maar hiervoor is er geen reden als een ras in de tuin wordt geplant en geen hybride. In dit geval is het mogelijk om goede zaden te verzamelen en volgend jaar een uitstekende oogst te behalen.

Selectie van variëteit voor zaadbereiding

Alvorens te beschrijven hoe aubergines thuis te verzamelen, moet men de meest geschikte variëteiten voor hun bereiding noemen. Deze ervaren boeren zeggen de oude, bewezen variëteiten, zoals “Delicatesse”. Het zal niet moeilijk zijn om zoveel verschillende soorten aubergines te kweken als “Almaz”.

Als de groente wordt gekweekt om zaden te verzamelen, dan heeft het een ruimtelijke isolatie nodig wanneer de tuin zich op de zuidelijke breedtegraden bevindt. Op de noordelijke breedtegraden is er voldoende isolatie van honderd meter. Bij het nemen van zaden van aubergines is niets ingewikkelds. Zaden worden niet alleen thuis, maar ook in de fabriek gemaakt. In beide gevallen kost de verzameling veel minder moeite dan het verbouwen van een groente.

Hoe aubergines verzamelen?

Het belangrijkste probleem dat de groenteteler tegenkomt bij het verzamelen van zaden is een groot aantal “lege”, onderontwikkelde zaden. Om hun kwaliteit te verhogen, is het maximaal rijpen van fruit noodzakelijk. Daarom moet de vrucht waarvan de zaden worden geëxtraheerd zo lang mogelijk op de stengel worden achtergelaten.

Zodra de tijd daar is, scheuren ze het weg en leggen het op een donkere plek waar de koelte heerst, gedurende 2 – 3 weken. Gedurende deze periode is blauw helemaal rijp.

Als de groenteteler weet hoe hij de zaden van aubergines goed moet verzamelen, neemt hij de rijpe vruchten en snijdt deze in dunne platen. Zaden worden met een lepel of mes geëxtraheerd. Na extractie worden ze gedroogd bij een gematigde temperatuur, spreiden ze uit op een schaal of een andere soortgelijke houder met een dunne laag. Bewaar de zaden in een kamer met goede ventilatie.

Door bepaalde regels na te leven, kunt u gemakkelijk de zaden van aubergines in huis bereiden, wat de sleutel is tot het verkrijgen van een goede oogst in de toekomst.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =