Het planten van rode aalbessen in de herfst

Het nut van rode aalbessen kan niet worden overschat. Het is dit feit, en een heldere zuurzure smaak, die de eigenaren van zomerhuisjes en moestuinen ertoe aanzet om deze struik op hun perceel te laten groeien. Hierdoor kan de zomer genieten van felrode heerlijke bessen. Maar om een ​​gewas te krijgen, moet de plant correct worden geplant. En landen, tussen haakjes, het is beter om in de herfsttijd door te brengen. Dus het gaat erom hoe je in het najaar een rode aal plant.

Hoe u in het najaar een bes plant: een locatie en tijd kiezen

Bij het kiezen van een plantplant, moet je bedenken dat de bes een plant is die van licht houdt. Daarom is het geschikt voor zuidelijke, westelijke en zuidelijke delen van uw tuin, bij voorkeur met een lichte afwijking. Trouwens, het is leuk om een ​​struik met bessen aan het hek te leggen, maar vooral - in een goed verlichte omgeving. Wat het soort aarde betreft, is het beter om gebieden met zwarte aarde te selecteren voor de rode aalbes. Maar het groeit ook niet slecht op grijs-bos, zandige leem en leem met humusbodems.

Overplanten en planten van rode aalbes moet worden uitgevoerd in het vroege najaar - in de eerste twee of drie weken van september. Als je dit later doet, zullen de wortels van de plant niet sterker worden op een nieuwe plaats, en dan zal de struik de winterkou niet slecht verdragen.

Het planten van rode aalbessen in de herfst

Voor een week of twee voor de voorgenomen landing is noodzakelijk om het plantgat voor te bereiden. Aanvankelijk een putdiepte van 40-45 cm diameter en 45-50 cm graven onderin de uitsparing aan de emmer humus of mengsel van meststoffen plaatsen -. 150 g superfosfaat, 35 g kaliumsulfaat en 40 g essen. Kunstmest moet worden gemengd met een kleine hoeveelheid land.

Bij het planten van rode (maar ook zwarte) bessen in de zaailing, is het noodzakelijk om de wortels recht te maken. We raden aan de jonge plant op een hellende manier te planten, wat een versnelde wortelvorming en verbetering van het wortelsysteem bevordert. Dan worden de wortels netjes bedekt met aarde en vertrapt. Na het planten moet de plant met een emmer water worden gegoten en worden ingepakt.

Een beetje anders moet worden gedaan bij de transplantatie van rode bessen in de herfst. Een transplantatie moet worden gemaakt als alle bladeren op de struik vallen. Alleen jonge planten worden echter aanbevolen om naar een nieuwe plaats te worden verplaatst, de oude worden slecht getolereerd hoe een bes planten in de herfsttransplanteren en vergaan. Graaf een gat, voeg kunstmest toe. Als je een paar struiken overplant, moet de afstand tussen de putjes 1-1,5 m zijn. Graaf de plant voorzichtig uit zonder de wortels te verwonden en plant.

Als je struik al oud is, is het beter om vroeg in de herfst enkele stekken van 15-20 cm lang met 2-3 internodiën met bladeren uit de takken te knippen. Plant ze in de volle grond hellend en giet.

Weet dat je zeker een grote oogst zult krijgen, en in dit geval zou je moeten leren hoe je de bes na de oogst moet voeren.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 32 = 36