phlox reproductie

Floxen zijn prachtige meerjarige bloemen met een verscheidenheid aan variëteiten, struiken die elke site kunnen transformeren. Er zijn twee manieren om ze te reproduceren: zaden en vegetatief gebruiken. De eerste methode wordt het vaakst gebruikt door fokkers wanneer ze een nieuw ras willen fokken door reeds bestaande variëteiten te kruisen. Vegetatiemethoden worden gebruikt als ze daarentegen de kenmerken van de variëteit willen behouden. Bovendien is deze methode vrij eenvoudig en kan zelfs een beginnende bloemkweker ermee omgaan.

Het meest voorkomende gebruik voor phlox is de voortplanting door stekken. Hoe phloxes te snijden?

Hoe phlox met stamstekken te verspreiden?

De beste tijd hiervoor is het einde van de lente - het begin van de zomer, totdat de scheuten nog niet zijn verstijfd. Om de bladeren hebben geen tijd te vervagen, moet het hele proces van enten worden uitgevoerd in een tijd, niet toe te staan ​​zelfs de geringste onderbreking.

Het eerste dat u hoeft te doen, is de stekken direct voorbereiden. Om dit te doen, moet de shoot met reeds ontwikkelde bladen zodanig in delen worden verdeeld dat er op elk segment twee knopen zijn. Secties moeten als volgt worden geplaatst: de onderkant direct onder het onderste knooppunt en de bovenkant op een afstand van ongeveer 5 mm van het bovenste knooppunt. De onderste bladeren moeten volledig worden doorgesneden, de bovenste moeten tot halverwege worden doorgesneden.

Voor het planten van klaar stekken om te rooten, is het noodzakelijk om de grond voor te bereiden. Dit mengsel in gelijke delen aarde van de tuin, humus en zand en gelegd op de grondlaag ten minste 10 cm. Ongeveer 2 cm van boven tot een laag vochtig zand gieten. Vervolgens planten we de voorbereide secties van de stengel. We steken ze in de zandlaag en zorgen ervoor dat het onderste uiteinde de grond niet raakt. De afstand tussen de stekken moet 5-6 cm. Localisatie ze moeten in de vorm van dwarse randen die op een afstand van 8-10 cm van elkaar.

Na het planten moeten de stekken lichtjes in de schaduw staan ​​of bedekt zijn met een film die op het frame is gestrekt. Om een ​​bed water te geven, is het noodzakelijk twee keer per dag warm water te gebruiken. In een paar weken, wanneer de stengels wortels toelaten, en er verschijnen groene jonge scheuten, moet de schaduw of film worden verwijderd.

In juli en augustus moeten gerooide en goed gekweekte stekplanten op een andere site worden geplant. Het is noodzakelijk om een ​​soortgelijke wijze te bereiden, en dan zitten jonge plant zodat de afstand daartussen is niet minder dan 20 cm. Op dit punt, moeten zij de winter te verlaten, en als de lente voor permanente transplantatie.

Stekken van phlox in de zomer door bladstekken

Deze methode wordt gebruikt in de maanden juli en augustus. Voor de reproductie van het midden van een goed ontwikkelde steel raveelplaat met okselknoppen en bladeren, moet de lengte 8-10 mm. Een vergelijkbaar effect kan worden bereikt door de stengelspruit, 2 cm lang, in twee delen te delen.

Bereide scutes worden geplant in dozen. De grond in deze moet dezelfde zijn als voor de stengelstekken met een verplichte zandlaag bovenop. Ze moeten zo worden geplant dat de nier ongeveer 1 cm dieper wordt en dat het scutellum verticaal ligt. Als het blad op het handvat te groot is, moet het tot een derde worden gesneden.

phloxes meerjarige reproductie

Na het planten, moeten de bladeren worden gestort met warm water van de sproeier en bedekt met glas. Dozen moeten in een warme kamer worden geplaatst bij een temperatuur van 25-28 ° C en mogen de zandlaag niet uitdrogen. Na 2-3 weken worden de eerste wortels gevormd en in de herfst groeit een jonge plant met één stengel. In de lente kunnen ze al op de grond worden geplant.

Phloxen overblijvend, reproductie door wortelstekken

Deze methode is omslachtiger dan de voorgaande, is dan ook niet erg populair en wordt gebruikt wanneer dat nodig is zich te ontdoen van ongedierte, zoals wortelknobbelaaltjes. Als stekken worden oude dikke wortels gebruikt, die in stukken zijn verdeeld.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 4