Flox - voorbereiding voor de winter | actualidadypolitica.com

Flox – voorbereiding voor de winter

phlox voorbereiding voor de winter

Heldere meerkleurige floxes bevalt de hele zomer. Met de komst van exotische bloemen zijn phloxes zeldzaam geworden bezoekers van tuinpercelen en bloembedden van landhuizen. Maar nu worden de floxen weer populair door hun pretentieloosheid, lange bloeiperiode, verscheidenheid aan kleuren en een aangenaam aroma, dat door bloemen wordt afgescheiden. Bovendien zijn er op dit moment veel nieuwe variëteiten van meerjarige planten verschenen.

Voor een succesvolle teelt van gewassen is het noodzakelijk om floxen voor de winter volgens alle regels te bereiden. In het artikel vindt u informatie over het bereiden van floxen voor de winter.

Wanneer moet je floxen snijden voor de winter?

Floxen, zoals andere vaste planten, waarin het bodemgedeelte met het begin van verkoudheid sterft, is het beter om te trimmen voor de winter. Bij het kiezen van de optimale tijd voor phlox trimmen voor de winter, is het noodzakelijk om voort te gaan uit het feit dat de plant is de vroege of late blaffen. Vroegbloeiende phlox-variëteiten vervagen snel en worden onmiddellijk na de bloei gesnoeid eind augustus - begin september. Soorten flox, die laat beginnen te bloeien, verdorren zoals gebruikelijk tegen het einde van september, en het snoeien gebeurt ongeveer een maand later. De algemene aanbeveling over het tijdstip van snoeien is om het vast te houden totdat stabiel koud weer is vastgesteld. In de gematigde klimatologische zone is dit het begin of het midden van oktober.

Hoe phlox bereiden voor de winter?

Het bodemgedeelte van de struik wordt gesneden met een snoeischaar, waardoor de stekken op 5 tot 10 cm van het bodemniveau blijven. Zo'n penechki moet worden overgelaten, omdat er aan de basis van de scheuten 2 tot 3 knoppen van vernieuwing zijn, waarvan jonge scheuten worden gepikt met het begin van de lente. Hierop zijn de overblijvende bijgesneden twijgen markeringen die doen denken aan de vaste plantplaats.

Meestal oud, aangepast aan nogal strenge winters van phlox-variëteit, verdragen goed overwintering. En als de koude en besneeuwde winter wordt voorspeld, zal de phlox perfect overwinteren zonder onderdak. Maar sommige nieuwe kweekvariëteiten, vooral die afgeleid in landen met een vrij mild klimaat, moeten zelfs in milde winters worden geïsoleerd. Als verwacht wordt dat de winter ijzig is, en vooral weinig sneeuw, dan is het noodzakelijk om een ​​beschutting te creëren voor alle soorten flox.

De volgorde van bereiding van floxen voor overwintering

  1. De bodem van de struik en de grond naast de plant worden behandeld met fungiciden van plagen en ziekten (droge dagen moeten worden gekozen).
  2. Na 2 weken worden voor elke eenheid planten uitgegoten op een eetlepel superfosfaat en een beetje as, om de toekomstige lente-vegetatie te stimuleren.
  3. Direct na het voeren wordt het mulchen van de beplanting uitgevoerd om de phlox tegen bevriezing te beschermen. Voor mulchen is turf of humus geschikt. Agrotechnici zijn van mening dat het praktischer is om paardenmest te gebruiken. Zijn eigenaardigheid is dat als gevolg van de ontbinding van de componenten, paardenmest de grond verwarmt. Voor elke struik zijn ongeveer ½ mestemmers of ¾ turfemmers nodig.
  4. hoe voor te bereiden op de winter floxOp de top van de "hummocks" liggen sparren lapnik, kreupelhout of gesneden toppen. Dit wordt niet alleen gedaan om het temperatuurregime te handhaven, maar ook om sneeuw vast te houden. Met het begin van de eerste lente warme dagen moet de schuilplaats onmiddellijk worden geëlimineerd, zodat de insecten die overwinterden tussen de bladeren niet op de ontluikende scheuten vallen. Het dient niet te worden gebruikt om scheuten met folie of dakbedekkingsmateriaal voor isolatie te bedekken, aangezien floxes weken en weken onder een dergelijke afdekking.

De in de winter bevroren struik kan worden geprobeerd te doen herleven. Om dit te doen, wordt het middelste gedeelte van de borstel gesneden met een scherp gereedschap, waarbij de rand van de struik 2-4 cm breed is.Het midden is gevuld met vruchtbare grond en verwerkt met "Epin". Dankzij de operatie worden de slapende knoppen gestimuleerd en zal de phlox-struik snel herstellen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

32 + = 41

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: