Een papegaai groeit op zijn snavel | actualidadypolitica.com

Een papegaai groeit op zijn snavel

Een papegaai groeit op zijn snavel

Naast verschillende verwondingen of infecties, kunnen vogels ook andere tegenslagen nastreven. Velen geloven dat wratten en papilloma's zich alleen aan mensen kunnen hechten, maar ook bij vogels. Daarom, als je papegaai rond de snavel plotseling enkele gezwellen groeit, moet je veel mogelijke opties overwegen.

Wat kan een groei op de neus van een papegaai opbouwen?

Laten we een lijst maken met verschillende mogelijke oorzaken van dit fenomeen:

  1. Hormonale stoornissen als gevolg van onjuiste detentievoorwaarden.
  2. Parasieten.
  3. Herpes en andere virale ziekten.
  4. Een papegaai heeft een wrat of papilloma.

In het eerste geval, wanneer de ziekte wordt veroorzaakt door ondervoeding, moet onmiddellijk een dieetcorrectie worden uitgevoerd, kan het nodig zijn voeder te vervangen, proberen voedingssupplementen en vitamines aan immuniteit toe te voegen. Als de gezwellen in de papegaai worden veroorzaakt door schurft, dan moet je de kooi desinfecteren, proberen om van de teek af te komen met behulp van speciale medicijnen (geneeskunde alleen, berkenteer, andere medicinale oplossingen).

Papillomas bij papegaaien

Als de vogel immuungecompromitteerd is, kan hij gemakkelijk een infectieziekte van een ziek familielid opvangen. Papilloma's komen vaak voor bij die papegaaien die herpes krijgen. Vaak groeien ze uit tot een ernstige zwelling en leiden ze tot de dood van een bevederd huisdier. Daarom, als ze worden gevonden, moet je je wijk onmiddellijk behandelen.

In het begin lijken de papilloma's op kleine wratten of uitgroeiingen. Ze lijken qua uiterlijk op degene die teken veroorzaken. Afhankelijk van het type formatie kan het zo elastisch en zacht zijn. Het aanraken van de opbouw van pijn in de vogel veroorzaakt niet. Een goedaardige groei van de snavel van een golvende papegaai is niet gevaarlijk. Maar als u merkt dat zijn gezondheid is verslechterd, is de eetlust verdwenen, dan is het noodzakelijk om het huisdier naar de ornitholoog te brengen. De volgende folk-methoden helpen de papillomas: vers geperst stinkende gouwe-sap, een afkooksel van aardappelschillen of knoflooksap. De resulterende vloeistof wordt besmeurd met een papegaai op de snavel op de snavel totdat deze eraf valt.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

75 − 65 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: