dwerghamsters

Dwerghamsters zijn behendige dieren, vergelijkbaar met muizen. Ze worden niet langer dan 5 cm lang en zijn natuurlijk meer levendig en mobiel dan hun tegenhangers. Ook de zorg voor gewone en dwerghamsters is anders.

De bekendste onder dwerghamsters is de hamster Dzhungar. Hij heeft een grijze huid en kleine groei. Deze verscheidenheid aan hamsters is dol op aandacht en communicatie, dus het is niet geschikt voor mensen die weinig tijd thuis doorbrengen.

Vaak zijn er dwerghamsters Taylor en hamsters Campbell. De Taylor-hamster is grijs, de Campbell-hamster is bruin en de Roborovsky-hamster is zand. Het gewicht van deze "kinderen" is niet groter dan 50 g.

Zorg voor dwerghamsters

Een paar tips om zorgzaam te zijn:

  1. Een kleine hamster is een grote kooi! Kooien voor dwerghamsters moeten ruim zijn, net als bij gewone hamsters. Dit komt door hun mobiliteit. Sterke tralies van de kooi zorgen voor de veiligheid van de hamster.
  2. Onderin de kooi kan klein zaagsel worden verspreid. Hamsters houden er van om te begraven en in hen te rusten. Van het zaagsel maakt de hamster zichzelf een bed en klimt erin als het koud wordt.
  3. Het is wenselijk om een ​​bad met zand te organiseren. De hamsterreiniger zorgt voor haar in haar bontjas. Dwerghamsters kunnen niet worden gewassen.
  4. De hamster is niet lui, hij heeft een wiel nodig met een rustig pad. En natuurlijk heeft een hamster een huis, een drinkbak, een voeder nodig.
  5. Voordat u een dwerghamster voedt, moet u het voedsel van de vorige maaltijd uit de voerbak halen.
  6. Dwerghamsters, ondanks hun lengte en gewicht - gluten. Ze hebben een snel metabolisme. Liever hamsters graan, verse groenten en fruit, zaden, gras, vis, insecten. Kijk wat uw dwerghamsters eten - voedsel moet gevarieerd zijn. Voor de voortplanting en ontwikkeling van dwerghamsters is dierlijke eiwitten nodig.
  7. Zverushki verschillen netheid, de kooi kan eenmaal per week worden schoongemaakt. In dit geval moet u het zaagsel volledig vervangen en het huis van de voorraden "voor een regenachtige dag" schoonmaken. Hamsters worden gewassen met achterpoten, gekamd met klauwen.
  8. Hoeveel dwerghamsters wonen bij u thuis - hangt alleen van u af. Meestal is het leven van een hamster 2 jaar. Verplichte raadpleging van een dierenarts, preventie van bepaalde ziekten.

Omdat de zorg voor een dwerghamster vrij eenvoudig is, beginnen sommige knaagdierliefhebbers verschillende personen. Vooral goed co-existeren met elkaar hamsters Robovsky, maar ze zijn moeilijker te kweken.

Dwerghamsters leven goed in gevangenschap, reproduceren thuis en brengen 6-12 jongen. Hamsters houden niet van lawaai, omdat ze een scherp oor hebben. Hun zicht is zwak en ze herkennen de objecten door geur. Hamsters snel getemd, ze kunnen worden gelaten om rond het appartement te lopen, maar het is vrij moeilijk om ze later te vinden. De hamster doet zelf niet veel schade, maar hij kan wel kauwen. Dus het is beter om rond te lopen rond de wachtval Valternik en laat je kleine vriend rustig stoeien daar.

Dwerghamsters geven om

Als een hamster wordt gekocht voor een kind, is het belangrijk om het kind te waarschuwen dat het nodig is om het dier heel voorzichtig te hanteren, de eerste dagen maken hem niet bang. Het is noodzakelijk om te leren hoe voor een huisdier te zorgen, dan zal de hamster antwoorden met wederkerigheid, toewijding en genegenheid. Een getemde hamster houdt van, als ze met hem communiceren, laat hem een ​​wandeling maken, neem hem in zijn armen, streel hem, een hamster kan zelfs in slaap vallen op zijn handpalm. Zonder aandacht zijn dieren juist verveeld.

Er zijn maar weinig mensen die deze kleintjes niet oproepen. Als je een dwerghamster koopt, koop je geen speelgoed, maar een geweldig, vriendelijk, pretentieloos huisdier.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 1 =