Dicentra - planten en verzorgen, praktische tips voor het kweken | actualidadypolitica.com

Dicentra – planten en verzorgen, praktische tips voor het kweken

Dicentra - planten en verzorgen, praktische tips voor het kweken

Een meerjarige en eenjarige planten worden "deterministen" genoemd, waarvan de bloembladen in vorm lijken op het hart, met een contrasterende "druppel" in het midden, alsof ze in tweeën gedeeld zijn. Een exotische plant die groeit in Oost-Azië en Noord-Amerika kan bloembedden in landen met een strenger klimaat gemakkelijk versieren.

Dicenter in landschapsontwerp

De struik is geliefd bij tuindecorateurs vanwege hun veelzijdigheid. Laaggekweekte variëteiten zijn geschikt voor gemengd planten op een heuvel. Planten met een gemiddelde hoogte geplant in bloembedden en stoepranden, en hoog zien er goed uit in een aparte struik. Gezien het seizoen van bloeiende determinanten, is het wenselijk om het in één samenstelling te combineren met planten:

 • nieskruid;
 • een badplaats;
 • een anemoon;
 • de narcis;
 • tulp;
 • hyacint;
 • sleutelbloemen;
 • phlox.

Dicentra in landschapsontwerp

Dicentra - soorten en variëteiten

Er zijn slechts twee soorten struiken - vaste planten en eenjarige planten. De laatstgenoemden groeien in het wild, maar worden niet gecultiveerd in tuinen, in tegenstelling tot meerjarige struiken. Rassen dinetten verschillen veel meer: ​​er zijn ongeveer 25 soorten, maar slechts een klein deel ervan wordt verbouwd. Deze omvatten:

 1. Prachtig dicenter. De groei van een volwassen plant is minimaal 1 m, deze bloeit in mei, maar bloeit slechts een maand.
 2. Prachtig dicenter. Dit is een apotheek, planten en verzorgen die rechtstreeks van invloed zijn op het leven van bloemen: met behulp van meststoffen kan het "uitrekken" van mei tot eind september.
 3. Een uitstekend "gebroken hart". Grijsblauwe bladeren van de plant lijken op varens, versierd met witte, roze of donker paarse bloeiwijzen.
 4. De cowboy. De kortste variëteit, die 15-20 cm bereikt, is bekend in de farmacie.

dicentra soorten en variëteiten

Dicenter - landing

De plant geeft de voorkeur aan groeien in de schaduw, dus de optimale gebieden daarvoor zijn de bloembedden onder de boom of in de buurt van de tuingebouwen. Het planten en verzorgen van een ingrediënt in het open veld in een zonovergoten gebied veronderstelt frequente bladbevochtiging met een spuitpistool. Voorbereiding voor het planten wordt uitgevoerd in twee fasen:

 1. In het najaar wordt het bloembed gegraven door lagen van minstens 40 cm diep om te keren. De grond wordt bemest met humus en gemengd met zand of veen als het een leemachtige textuur heeft.
 2. Voor de winter wordt op het bloembed een "taart" gebouwd - beschutting tegen droog stro of riet, afgewisseld met lagen grond.

dicentral landing

Hoe de apotheek te plaatsen?

Het planten in de herfst wordt uitgevoerd onder een film, die wordt verwijderd bij het vaststellen van stabiel warm weer. In de lente worden zaailingen op de grond overgebracht na verwijdering van de overblijfselen van de schuilplaats, als er geen tijd was om humus te worden. Het verdere landingsmechanisme omvat drie stappen:

 1. Een gat graven, waarvan de diepte rekening houdt met het volume van het wortelstelsel. De kleinste van de mogelijke varianten is 40 cm.
 2. Op de bodem van het gatenmengsel van puin en gebroken stenen leggen. Op de top van het lay-out van de tuin grond met de toevoeging van compost.
 3. Nadat de wortel van de deterministen in de grond is geplaatst, wordt deze door de grond naar het niveau van de steel van de stengel gegooid.

hoe een dicenter te planten

Wanneer een plant te planten?

De plant houdt van zachte grond, opgewarmd door zonnestralen, maar hij overleeft het niet goed in de bevroren grond. De keuze van de landingsduur wordt precies om deze reden met speciale zorg uitgevoerd: de struik mag niet sterven als gevolg van late sneeuw of zware regenval. Er zijn twee opties voor het selecteren van de geschikte datum voor het graven in de grond:

 1. Als de plantingscentra in het voorjaar worden gehouden, worden er midden april-begin maart stekjes in de grond gegraven.
 2. Als u in de herfst stekken of delen van een grote struik moet overbrengen, wordt de procedure in de eerste helft van september uitgevoerd.

Dicentra - teelt

Als de struik geplant is in overeenstemming met alle regels voor een geschikte plaats, zou de cultivatie geen problemen moeten veroorzaken. Bloemcentra zijn goed vastgebonden en het oogt lang onder bepaalde voorwaarden:

 1. Verwijdering van zieke bladeren. Rot of andere ziekten veroorzaakt door parasieten kunnen zich uitbreiden naar naburige scheuten. De bladeren worden verwijderd en de resterende "wond" wordt behandeld met een tuinrook.
 2. Beregening van bladeren. Minstens eenmaal per maand moeten de bladeren worden besprenkeld met water vermengd met minerale meststoffen.
 3. Losraken. Om de toegang van zuurstof tot de wortels te garanderen, moet de bovenste laag grond periodiek worden losgemaakt met een schep.

cultivatie met dicentra

Zorg voor het centrum

De inhoud van de plant varieert afhankelijk van de regio waar het groeit. Aanvankelijk heeft de warmteminnende dispensary speciale zorg nodig bij het planten in een gematigd of koud klimaat. In het laatste geval zal het kunnen bloeien en niet puur in broeikasomstandigheden sterven. Zorg voor het centrum moet rekening houden met enkele nuances:

 1. Met groei in de zuidelijke band verschijnen er vroeg bloemen, waardoor de cups snel worden geopend. Verleng de bloei bijna tot de late herfst met warm weer mogelijk, als je de al ontkleurde bloeiwijze verwijdert. De struik vereist overvloedig water geven onder de wortels, zodat ze niet opdrogen.
 2. In het klimaat van de middelste gordel is de zorg voor het centrum gematigd water geven (er is een ernstig risico op overmatig vocht) en het beschermen van de wortels in geval van vorst. Mulchen wordt uitgevoerd met behulp van zaagsel, dennennaalden of humus, gemengd met de oude wortels van de struik.
 3. In koudere streken leeft de bloem in een kas, want hoe bescheiden de dispensarium ook is, het planten en verzorgen ervan bij lage temperaturen is volkomen nutteloos. De plant wordt zwaar gevoed met stikstof en wanneer de laatste bloeiwijzen vertrekken, worden de verwelkte bladeren en scheuten volledig afgesneden, waardoor kleine hennep overblijft. Ze zijn bedekt voor de winter met een veenlaag van 5-9 cm hoog.

zorg voor het centrum

Plant densentra - topdressing

Omdat de plant van een schaduw houdt, heeft hij een verbeterde voedingsbodem nodig. Naast regulier losraken heeft het meerjarige dicentrum meststoffen nodig. Voeding daarvoor wordt afgegeven in de vorm van een vloeibaar product, dat wordt vermengd met water voor irrigatie en capsules die in de grond worden ondergedompeld in de nabijheid van het wortelsysteem. Voorkeur types van kunstmest, zoals:

 • mestinfusie;
 • humus;
 • superfosfaat;
 • stikstofbevattende complexen.

plantenvoedselcentrum

Transplantatiecentra

"Gebroken hart" kan van plaats naar plaats worden getransplanteerd vanwege het veranderen van de locatie van het bloembed of het verminderen van het aantal bloemen dat op de struik is gevormd. Om het wortelsysteem te versterken en het te verjongen, neemt u een transfer naar een site met voedingsstoffen of met meststoffen verrijkte grond. Bepaal wanneer het centrum moet worden getransplanteerd, het advies van ervaren tuiniers zal helpen: ze raden aan om dit eind april of begin september te doen. De overdracht van de installatie wordt uitgevoerd volgens dit principe:

 1. De plant, die minimaal 3 jaar oud is, wordt zorgvuldig uitgegraven, waarbij fragiele wortels worden gevolgd.
 2. Het wortelsysteem is verzadigd met lucht - voor dit doel blijft het dicentrum 5-6 uur met blote wortels achter.
 3. De plant is verdeeld in 2-3 delen: hiervoor worden handschoenen aangetrokken, omdat het sap van de stengels en wortel sterk vergiftigen.
 4. Struiken graven in de grond en bemesten de gebruikelijke minerale bemesting.

Hoe de dicentre te propageren?

Alle variëteiten van deze plant reproduceren uitsluitend vegetatief. Ze zijn pretentieloos als ze in de grond worden overgebracht, snel wortel schieten en nieuwe spruiten geven. Voortplanting van de vaste jaarkalenders kan op een van de volgende manieren worden uitgevoerd:

 1. Zaad zaaien. Dit is de meest arbeidsintensieve optie die mogelijk is, omdat de meeste variëteiten een extreem klein aantal zaden vormen, en sommige zijn er volledig van beroofd. Als je de zaden nog steeds krijgt, worden ze in de grond geplant, vers verzameld voor de val.
 2. Divisie van de struik. Na het planten blijft de zorg voor het centrum en de bloemen 4-5 jaar ongewijzigd. Na deze periode groeien de wortels van de plant zo sterk dat sommige delen van de struik beginnen te sterven en de bloei stopt. Een ideale tijd voor de reproductie van de struik komt - het moet vóór of onmiddellijk na het groeiseizoen worden uitgevoerd. Een deel van de wortels wordt uitgegraven en afgesneden met een lengte van 10-15 cm. Er moet rekening mee worden gehouden dat er 3-4 takken moeten zijn. Elk stuk van de tak wordt een plot genoemd. Ze zijn geplant op een permanente groeiplaats, in een goed bevochtigd water.
 3. Stekken. Dicentra, planten en verzorgen waarvoor, indien nodig, snoeien, kan vermenigvuldigd worden door stekken. Jonge scheuten en lengte wortels van 20-25 cm lang zijn geschikt voor hun rol Stekjes worden 10 cm ondergedompeld in een voedingsbodemmengsel en licht met handen aangedrukt. Als de landing plaatsvindt in het koude seizoen, wordt het centrum in een broeikas geplaatst en bedekt met een film. Na 2-3 weken verschijnen nieuwe bladeren op de stengel, wat een signaal afgeeft dat de plant kan worden getransplanteerd naar een vaste plaats.

hoe de dicentre te vermenigvuldigen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 6

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Dicentra – planten en verzorgen, praktische tips voor het kweken

Dicentra - planten en verzorgen, praktische tips voor het kweken

Een meerjarige en eenjarige planten worden "deterministen" genoemd, waarvan de bloembladen in vorm lijken op het hart, met een contrasterende "druppel" in het midden, alsof ze in tweeën gedeeld zijn. Een exotische plant die groeit in Oost-Azië en Noord-Amerika kan bloembedden in landen met een strenger klimaat gemakkelijk versieren.

Dicenter in landschapsontwerp

De struik is geliefd bij tuindecorateurs vanwege hun veelzijdigheid. Laaggekweekte variëteiten zijn geschikt voor gemengd planten op een heuvel. Planten met een gemiddelde hoogte geplant in bloembedden en stoepranden, en hoog zien er goed uit in een aparte struik. Gezien het seizoen van bloeiende determinanten, is het wenselijk om het in één samenstelling te combineren met planten:

 • nieskruid;
 • een badplaats;
 • een anemoon;
 • de narcis;
 • tulp;
 • hyacint;
 • sleutelbloemen;
 • phlox.

Dicentra in landschapsontwerp

Dicentra - soorten en variëteiten

Er zijn slechts twee soorten struiken - vaste planten en eenjarige planten. De laatstgenoemden groeien in het wild, maar worden niet gecultiveerd in tuinen, in tegenstelling tot meerjarige struiken. Rassen dinetten verschillen veel meer: ​​er zijn ongeveer 25 soorten, maar slechts een klein deel ervan wordt verbouwd. Deze omvatten:

 1. Prachtig dicenter. De groei van een volwassen plant is minimaal 1 m, deze bloeit in mei, maar bloeit slechts een maand.
 2. Prachtig dicenter. Dit is een apotheek, planten en verzorgen die rechtstreeks van invloed zijn op het leven van bloemen: met behulp van meststoffen kan het "uitrekken" van mei tot eind september.
 3. Een uitstekend "gebroken hart". Grijsblauwe bladeren van de plant lijken op varens, versierd met witte, roze of donker paarse bloeiwijzen.
 4. De cowboy. De kortste variëteit, die 15-20 cm bereikt, is bekend in de farmacie.

dicentra soorten en variëteiten

Dicenter - landing

De plant geeft de voorkeur aan groeien in de schaduw, dus de optimale gebieden daarvoor zijn de bloembedden onder de boom of in de buurt van de tuingebouwen. Het planten en verzorgen van een ingrediënt in het open veld in een zonovergoten gebied veronderstelt frequente bladbevochtiging met een spuitpistool. Voorbereiding voor het planten wordt uitgevoerd in twee fasen:

 1. In het najaar wordt het bloembed gegraven door lagen van minstens 40 cm diep om te keren. De grond wordt bemest met humus en gemengd met zand of veen als het een leemachtige textuur heeft.
 2. Voor de winter wordt op het bloembed een "taart" gebouwd - beschutting tegen droog stro of riet, afgewisseld met lagen grond.

dicentral landing

Hoe de apotheek te plaatsen?

Het planten in de herfst wordt uitgevoerd onder een film, die wordt verwijderd bij het vaststellen van stabiel warm weer. In de lente worden zaailingen op de grond overgebracht na verwijdering van de overblijfselen van de schuilplaats, als er geen tijd was om humus te worden. Het verdere landingsmechanisme omvat drie stappen:

 1. Een gat graven, waarvan de diepte rekening houdt met het volume van het wortelstelsel. De kleinste van de mogelijke varianten is 40 cm.
 2. Op de bodem van het gatenmengsel van puin en gebroken stenen leggen. Op de top van het lay-out van de tuin grond met de toevoeging van compost.
 3. Nadat de wortel van de deterministen in de grond is geplaatst, wordt deze door de grond naar het niveau van de steel van de stengel gegooid.

hoe een dicenter te planten

Wanneer een plant te planten?

De plant houdt van zachte grond, opgewarmd door zonnestralen, maar hij overleeft het niet goed in de bevroren grond. De keuze van de landingsduur wordt precies om deze reden met speciale zorg uitgevoerd: de struik mag niet sterven als gevolg van late sneeuw of zware regenval. Er zijn twee opties voor het selecteren van de geschikte datum voor het graven in de grond:

 1. Als de plantingscentra in het voorjaar worden gehouden, worden er midden april-begin maart stekjes in de grond gegraven.
 2. Als u in de herfst stekken of delen van een grote struik moet overbrengen, wordt de procedure in de eerste helft van september uitgevoerd.

Dicentra - teelt

Als de struik geplant is in overeenstemming met alle regels voor een geschikte plaats, zou de cultivatie geen problemen moeten veroorzaken. Bloemcentra zijn goed vastgebonden en het oogt lang onder bepaalde voorwaarden:

 1. Verwijdering van zieke bladeren. Rot of andere ziekten veroorzaakt door parasieten kunnen zich uitbreiden naar naburige scheuten. De bladeren worden verwijderd en de resterende "wond" wordt behandeld met een tuinrook.
 2. Beregening van bladeren. Minstens eenmaal per maand moeten de bladeren worden besprenkeld met water vermengd met minerale meststoffen.
 3. Losraken. Om de toegang van zuurstof tot de wortels te garanderen, moet de bovenste laag grond periodiek worden losgemaakt met een schep.

cultivatie met dicentra

Zorg voor het centrum

De inhoud van de plant varieert afhankelijk van de regio waar het groeit. Aanvankelijk heeft de warmteminnende dispensary speciale zorg nodig bij het planten in een gematigd of koud klimaat. In het laatste geval zal het kunnen bloeien en niet puur in broeikasomstandigheden sterven. Zorg voor het centrum moet rekening houden met enkele nuances:

 1. Met groei in de zuidelijke band verschijnen er vroeg bloemen, waardoor de cups snel worden geopend. Verleng de bloei bijna tot de late herfst met warm weer mogelijk, als je de al ontkleurde bloeiwijze verwijdert. De struik vereist overvloedig water geven onder de wortels, zodat ze niet opdrogen.
 2. In het klimaat van de middelste gordel is de zorg voor het centrum gematigd water geven (er is een ernstig risico op overmatig vocht) en het beschermen van de wortels in geval van vorst. Mulchen wordt uitgevoerd met behulp van zaagsel, dennennaalden of humus, gemengd met de oude wortels van de struik.
 3. In koudere streken leeft de bloem in een kas, want hoe bescheiden de dispensarium ook is, het planten en verzorgen ervan bij lage temperaturen is volkomen nutteloos. De plant wordt zwaar gevoed met stikstof en wanneer de laatste bloeiwijzen vertrekken, worden de verwelkte bladeren en scheuten volledig afgesneden, waardoor kleine hennep overblijft. Ze zijn bedekt voor de winter met een veenlaag van 5-9 cm hoog.

zorg voor het centrum

Plant densentra - topdressing

Omdat de plant van een schaduw houdt, heeft hij een verbeterde voedingsbodem nodig. Naast regulier losraken heeft het meerjarige dicentrum meststoffen nodig. Voeding daarvoor wordt afgegeven in de vorm van een vloeibaar product, dat wordt vermengd met water voor irrigatie en capsules die in de grond worden ondergedompeld in de nabijheid van het wortelsysteem. Voorkeur types van kunstmest, zoals:

 • mestinfusie;
 • humus;
 • superfosfaat;
 • stikstofbevattende complexen.

plantenvoedselcentrum

Transplantatiecentra

"Gebroken hart" kan van plaats naar plaats worden getransplanteerd vanwege het veranderen van de locatie van het bloembed of het verminderen van het aantal bloemen dat op de struik is gevormd. Om het wortelsysteem te versterken en het te verjongen, neemt u een transfer naar een site met voedingsstoffen of met meststoffen verrijkte grond. Bepaal wanneer het centrum moet worden getransplanteerd, het advies van ervaren tuiniers zal helpen: ze raden aan om dit eind april of begin september te doen. De overdracht van de installatie wordt uitgevoerd volgens dit principe:

 1. De plant, die minimaal 3 jaar oud is, wordt zorgvuldig uitgegraven, waarbij fragiele wortels worden gevolgd.
 2. Het wortelsysteem is verzadigd met lucht - voor dit doel blijft het dicentrum 5-6 uur met blote wortels achter.
 3. De plant is verdeeld in 2-3 delen: hiervoor worden handschoenen aangetrokken, omdat het sap van de stengels en wortel sterk vergiftigen.
 4. Struiken graven in de grond en bemesten de gebruikelijke minerale bemesting.

Hoe de dicentre te propageren?

Alle variëteiten van deze plant reproduceren uitsluitend vegetatief. Ze zijn pretentieloos als ze in de grond worden overgebracht, snel wortel schieten en nieuwe spruiten geven. Voortplanting van de vaste jaarkalenders kan op een van de volgende manieren worden uitgevoerd:

 1. Zaad zaaien. Dit is de meest arbeidsintensieve optie die mogelijk is, omdat de meeste variëteiten een extreem klein aantal zaden vormen, en sommige zijn er volledig van beroofd. Als je de zaden nog steeds krijgt, worden ze in de grond geplant, vers verzameld voor de val.
 2. Divisie van de struik. Na het planten blijft de zorg voor het centrum en de bloemen 4-5 jaar ongewijzigd. Na deze periode groeien de wortels van de plant zo sterk dat sommige delen van de struik beginnen te sterven en de bloei stopt. Een ideale tijd voor de reproductie van de struik komt - het moet vóór of onmiddellijk na het groeiseizoen worden uitgevoerd. Een deel van de wortels wordt uitgegraven en afgesneden met een lengte van 10-15 cm. Er moet rekening mee worden gehouden dat er 3-4 takken moeten zijn. Elk stuk van de tak wordt een plot genoemd. Ze zijn geplant op een permanente groeiplaats, in een goed bevochtigd water.
 3. Stekken. Dicentra, planten en verzorgen waarvoor, indien nodig, snoeien, kan vermenigvuldigd worden door stekken. Jonge scheuten en lengte wortels van 20-25 cm lang zijn geschikt voor hun rol Stekjes worden 10 cm ondergedompeld in een voedingsbodemmengsel en licht met handen aangedrukt. Als de landing plaatsvindt in het koude seizoen, wordt het centrum in een broeikas geplaatst en bedekt met een film. Na 2-3 weken verschijnen nieuwe bladeren op de stengel, wat een signaal afgeeft dat de plant kan worden getransplanteerd naar een vaste plaats.

hoe de dicentre te vermenigvuldigen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: