decoratieve verlichting

Huisjes of andere privéwoningen zijn de juiste keuze ten gunste van privacy, vrede, afwezigheid van luidruchtige buren. Als u een gelukkige eigenaar van uw eigen huis bent, wilt u het natuurlijk zo aangenaam mogelijk maken. En een doordachte verlichting helpt je daarbij, legt de nadruk, creëert de juiste indruk en vult je leven met licht en gezelligheid.

Decoratieve buitenverlichting

De externe decoratieve verlichting van het huis en het aangrenzende perceel ‘s nachts verandert de architectuur en het landschapsontwerp in een sprookje. Hiermee kunt u de schoonheid van de gevel, de achtertuin, het zwembad en andere objecten op de site benadrukken. Verschillende verlichtingsarmaturen kunnen worden gebruikt als verlichtingsarmaturen:

 • LED-lampen aan de voorzijde met verschillende helderheid en kleur;
 • straatgevelverlichting;
 • wandlampen voor gevels;
 • schijnwerpers;
 • scharnierende lampen met neon- of fluorescentielampen;
 • LED-strip.

Decoratieve straatverlichting, in tegenstelling tot de verlichting functie, draagt ​​het probleem is niet de backlight als zodanig, maar wel een extra tintje aan het ontwerp van een landhuis, ontworpen om het aantrekkelijker, interessanter, ongewone en comfortabel te maken. Uiteraard in dit geval toegepast uitsluitend voor dit soort lampen, begiftigd met anti-vandalisme bescherming en bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

Decoratieve verlichting van gevels

Specifiek gesproken over de decoratieve verlichting van de buitenmuren van het huis, is het noodzakelijk om een ​​aantal van de meest voorkomende typen te noemen, die het huis in het gunstigste licht weergeven. Dit zijn:

 • overstroming decoratieve verlichting van een landhuis;
 • verborgen;
 • accent;
 • contour.

Bloeiende decoratieve verlichting is een van de populairste manieren. Met de juiste organisatie kan het de aandacht van de waarnemer op die of andere elementen van de structuur richten, het is voordelig om het gebouw ‘s nachts uit de totale massa huizen in de cottage- of cottage-gemeenschap te kiezen. Van de nieuwste ontwikkelingen in deze richting, kan men de mogelijkheid noemen om de configuratie van licht te veranderen met behulp van een afstandsbediening.

decoratieve verlichting 1

Verborgen verlichting wordt gebruikt in gevallen waarin u onopvallend de volumetrische en uitstekende contouren van het gebouw wilt benadrukken, zonder het hele oppervlak te verlichten. Hiermee kunt u bijvoorbeeld de kroonlijst, het onderste deel van het balkon en andere architecturale elementen benadrukken. Hiervoor worden vaak LED-strips en -buizen en flexibele neon gebruikt. Ook kan de achtergrondverlichting als verborgen worden beschouwd, als de lichtbron niet zichtbaar is en het gebouw zelf er tegelijkertijd mysterieus en een beetje mystiek uitziet.

decoratieve verlichting 2

Accentuerende decoratieve verlichting wordt gebruikt om bepaalde fragmenten van de gevel te accentueren, waardoor een accent wordt gelegd op de noodzakelijke architectonische elementen – kolommen, standbeeld, stucwerk. Vaak wordt het accentuerende type gecombineerd met andere, wat erg indrukwekkend lijkt. Met moderne apparatuur is het mogelijk om licht van verschillende tinten en helderheid te creëren, om de meest exclusieve lichtoplossingen te combineren.

decoratieve verlichting 3

Contourverlichting is nodig om de contouren van het huis, de omtrek ervan, te isoleren. Gebruik LED-strips voor de implementatie ervan langs de hoofdlijnen van het gebouw. Ze lijken de configuratie van het gebouw te schetsen, waardoor een interessant effect wordt gecreëerd. ‘S Avonds en’ s nachts is het op deze manier verlichte huis al van ver te zien. Soms wordt deze methode gebruikt om alleen de hotelelementen van de gevel te onderscheiden – balkonshekken, balustrades op trappen, dakbedekking, enz.

decoratieve verlichting 4

Decoratieve verlichting van het perceel

Het aansteken van het infield is niet alleen een decoratieve functie, het dient ook de veiligheid, en helpt ook om je beter te oriënteren in de tuin in het donker. Decoratieve verlichting voor huisjes kan het verlichten van bloembedden, trappen, paden, bomen omvatten. Met haar hulp bent u vrij om een ​​individuele charmante sfeer te creëren, wat een genot is om na zonsondergang tijd door te brengen.

decoratieve verlichting 5

Een van de belangrijkste regels van het tuinontwerp – geen gebruik maken van complexe, drie-dimensionale en multi-gekleurde lichten, als uw site al is versierd met verschillende siertuin elementen – alpine dia’s, terrassen, vijvers, bloemperken, etc. In dit geval is het beter om de verborgen landschap markeren beknopt en armaturen die alleen uw mooie tuin zal benadrukken gebruiken.

decoratieve verlichting 6

Decoratieve verlichting van planten

Het is heel interessant en mooi om decoratieve decoratieve bomen en struiken te bekijken. Vaak zijn er mini-schijnwerpers in de grond naast de planten geïnstalleerd. Je kunt ook de ledstrip op de boomstam wikkelen. Soms is de verlichting verborgen in de kronen van bomen of struiken, ze worden in bloembedden geplaatst – dat wil zeggen, er zijn veel opties voor een geweldige transformatie van je tuin ‘s nachts.

decoratieve verlichting 7

Decoratieve binnenverlichting

Binnenverlichting van een landhuis dient niet alleen om een ​​comfortabele sfeer te creëren, maar helpt ook om de stijl van de kamer te benadrukken en er de laatste hand aan te leggen. Correct geselecteerd en belichaamd licht kan een werkelijk prachtige decoratie van het huis worden. Decoratieve verlichting van een appartement of huis biedt voor het gebruik van de verschillende soorten – zonale, lokale, met behulp van schijnwerpers, wandkandelaars, LED-strips, etc.

Decoratieve woonkamerverlichting

Naast de hoofdverlichting in de woonkamer zijn er extra lichtbronnen nodig voor zonering, het markeren van bepaalde gebieden, het focussen op de juiste onderwerpen en het eenvoudig decoreren van het interieur. Gebruik decoratieve verlichting thuis om een ​​breed scala aan lichtbronnen te gebruiken: elektrische openhaard, LED-verlichting en pistolen, kleine schijnwerpers, schijnwerpers op de trap, “sterrenhemel”, lichtpanelen en nog veel meer.

decoratieve verlichting 8

Decoratieve keukenverlichting

Gebruik de verlichting van keukenkasten vaak als extra licht en interieurdecoratie in de keuken. Het ziet er vooral indrukwekkend uit als de deuren zijn gemaakt van transparant glas of plastic. Met deze achtergrondverlichting versier je niet alleen de keuken en vergroot je hem visueel, maar kun je ook in het donker de benodigde items in de schappen vinden. Armaturen voor decoratieve verlichting kunnen niet alleen op de bovenste kasten worden geplaatst, maar ook op de onderste perimeter van de vloer. Hierdoor wordt de ruimte visueel hoger, om nog te zwijgen van het verbluffende effect van het zweven van het meubilair boven de vloer.

decoratieve verlichting 9

Decoratieve slaapkamerverlichting

In deze intieme ruimte is extra verlichting ontworpen om een ​​sfeer van speciale gezelligheid en comfort te geven. En hiervoor zijn allerlei soorten decoratieve verlichting, die bijvoorbeeld een architecturaal element benadrukken – nissen, kroonlijsten, kolommen met het gebruik van verborgen verlichting of zonale verlichting – geschikt. Ook zeer indrukwekkend is de verlichting van de kledingkast, vooral als het doorschijnende deuren heeft. En op het toppunt van populariteit – een zwevend bed met verlichting. Voor de organisatie van dit effect worden zowel LED-strips als kleine spots gebruikt.

decoratieve verlichting 10

Decoratieve kinderverlichting

Voor het kind is de decoratieve verlichting van de kamer vooral gericht op het bewaken van zijn slaap, als hij bang is in het donker, en ook voor het gemak van zijn ouders, als de baby nog erg klein is en vaak ‘s nachts moet opstaan. En aangezien het om een ​​kinderkamer gaat, zijn lampen met een interessant “cartooneske”, sprookjesachtige vormgeving hier geschikt. Voor oudere kinderen kunnen vlinders en andere figuren al worden vervangen door meer serieuze en beknopte armaturen. Het is belangrijk dat ze worden geliefd bij de bewoner van de kamer en in harmonie met de rest van het interieur.

decoratieve verlichting 11

Decoratieve halverlichting

Aan de ingang van de saaie hal veranderde een interessante hoek van het huis, je hebt alleen een decoratieve verlichting nodig van muren, plafond en vloer. Je kunt ook nissen, valse ramen, een plank met een verzameling beeldjes, een enorme pot met tropische planten belichten. Vals gebrandschilderde ramen met verlichting, spanplafonds met LED’s, ook vlekken in de vloer kunnen veilig worden toegeschreven aan decoratieve verlichting. Dergelijke technieken helpen onder andere om de grootte en configuratie van de ruimte visueel aan te passen.

decoratieve verlichting 12

Decoratieve highlighting van de buitenkant en het interieur van het huis helpt de meest uiteenlopende visuele effecten belichamen – van drama en mystiek tot plechtigheid. Met behulp van verschillende technieken kunt u uw behuizing onherkenbaar veranderen van buiten naar binnen, zodat u altijd in een unieke vakantiesfeer zult zijn.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + = 13

decoratieve verlichting

Huisjes of andere privéwoningen zijn de juiste keuze ten gunste van privacy, vrede, afwezigheid van luidruchtige buren. Als u een gelukkige eigenaar van uw eigen huis bent, wilt u het natuurlijk zo aangenaam mogelijk maken. En een doordachte verlichting helpt je daarbij, legt de nadruk, creëert de juiste indruk en vult je leven met licht en gezelligheid.

Decoratieve buitenverlichting

De externe decoratieve verlichting van het huis en het aangrenzende perceel ‘s nachts verandert de architectuur en het landschapsontwerp in een sprookje. Hiermee kunt u de schoonheid van de gevel, de achtertuin, het zwembad en andere objecten op de site benadrukken. Verschillende verlichtingsarmaturen kunnen worden gebruikt als verlichtingsarmaturen:

 • LED-lampen aan de voorzijde met verschillende helderheid en kleur;
 • straatgevelverlichting;
 • wandlampen voor gevels;
 • schijnwerpers;
 • scharnierende lampen met neon- of fluorescentielampen;
 • LED-strip.

Decoratieve straatverlichting, in tegenstelling tot de verlichting functie, draagt ​​het probleem is niet de backlight als zodanig, maar wel een extra tintje aan het ontwerp van een landhuis, ontworpen om het aantrekkelijker, interessanter, ongewone en comfortabel te maken. Uiteraard in dit geval toegepast uitsluitend voor dit soort lampen, begiftigd met anti-vandalisme bescherming en bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

Decoratieve verlichting van gevels

Specifiek gesproken over de decoratieve verlichting van de buitenmuren van het huis, is het noodzakelijk om een ​​aantal van de meest voorkomende typen te noemen, die het huis in het gunstigste licht weergeven. Dit zijn:

 • overstroming decoratieve verlichting van een landhuis;
 • verborgen;
 • accent;
 • contour.

Bloeiende decoratieve verlichting is een van de populairste manieren. Met de juiste organisatie kan het de aandacht van de waarnemer op die of andere elementen van de structuur richten, het is voordelig om het gebouw ‘s nachts uit de totale massa huizen in de cottage- of cottage-gemeenschap te kiezen. Van de nieuwste ontwikkelingen in deze richting, kan men de mogelijkheid noemen om de configuratie van licht te veranderen met behulp van een afstandsbediening.

decoratieve verlichting 1

Verborgen verlichting wordt gebruikt in gevallen waarin u onopvallend de volumetrische en uitstekende contouren van het gebouw wilt benadrukken, zonder het hele oppervlak te verlichten. Hiermee kunt u bijvoorbeeld de kroonlijst, het onderste deel van het balkon en andere architecturale elementen benadrukken. Hiervoor worden vaak LED-strips en -buizen en flexibele neon gebruikt. Ook kan de achtergrondverlichting als verborgen worden beschouwd, als de lichtbron niet zichtbaar is en het gebouw zelf er tegelijkertijd mysterieus en een beetje mystiek uitziet.

decoratieve verlichting 2

Accentuerende decoratieve verlichting wordt gebruikt om bepaalde fragmenten van de gevel te accentueren, waardoor een accent wordt gelegd op de noodzakelijke architectonische elementen – kolommen, standbeeld, stucwerk. Vaak wordt het accentuerende type gecombineerd met andere, wat erg indrukwekkend lijkt. Met moderne apparatuur is het mogelijk om licht van verschillende tinten en helderheid te creëren, om de meest exclusieve lichtoplossingen te combineren.

decoratieve verlichting 3

Contourverlichting is nodig om de contouren van het huis, de omtrek ervan, te isoleren. Gebruik LED-strips voor de implementatie ervan langs de hoofdlijnen van het gebouw. Ze lijken de configuratie van het gebouw te schetsen, waardoor een interessant effect wordt gecreëerd. ‘S Avonds en’ s nachts is het op deze manier verlichte huis al van ver te zien. Soms wordt deze methode gebruikt om alleen de hotelelementen van de gevel te onderscheiden – balkonshekken, balustrades op trappen, dakbedekking, enz.

decoratieve verlichting 4

Decoratieve verlichting van het perceel

Het aansteken van het infield is niet alleen een decoratieve functie, het dient ook de veiligheid, en helpt ook om je beter te oriënteren in de tuin in het donker. Decoratieve verlichting voor huisjes kan het verlichten van bloembedden, trappen, paden, bomen omvatten. Met haar hulp bent u vrij om een ​​individuele charmante sfeer te creëren, wat een genot is om na zonsondergang tijd door te brengen.

decoratieve verlichting 5

Een van de belangrijkste regels van het tuinontwerp – geen gebruik maken van complexe, drie-dimensionale en multi-gekleurde lichten, als uw site al is versierd met verschillende siertuin elementen – alpine dia’s, terrassen, vijvers, bloemperken, etc. In dit geval is het beter om de verborgen landschap markeren beknopt en armaturen die alleen uw mooie tuin zal benadrukken gebruiken.

decoratieve verlichting 6

Decoratieve verlichting van planten

Het is heel interessant en mooi om decoratieve decoratieve bomen en struiken te bekijken. Vaak zijn er mini-schijnwerpers in de grond naast de planten geïnstalleerd. Je kunt ook de ledstrip op de boomstam wikkelen. Soms is de verlichting verborgen in de kronen van bomen of struiken, ze worden in bloembedden geplaatst – dat wil zeggen, er zijn veel opties voor een geweldige transformatie van je tuin ‘s nachts.

decoratieve verlichting 7

Decoratieve binnenverlichting

Binnenverlichting van een landhuis dient niet alleen om een ​​comfortabele sfeer te creëren, maar helpt ook om de stijl van de kamer te benadrukken en er de laatste hand aan te leggen. Correct geselecteerd en belichaamd licht kan een werkelijk prachtige decoratie van het huis worden. Decoratieve verlichting van een appartement of huis biedt voor het gebruik van de verschillende soorten – zonale, lokale, met behulp van schijnwerpers, wandkandelaars, LED-strips, etc.

Decoratieve woonkamerverlichting

Naast de hoofdverlichting in de woonkamer zijn er extra lichtbronnen nodig voor zonering, het markeren van bepaalde gebieden, het focussen op de juiste onderwerpen en het eenvoudig decoreren van het interieur. Gebruik decoratieve verlichting thuis om een ​​breed scala aan lichtbronnen te gebruiken: elektrische openhaard, LED-verlichting en pistolen, kleine schijnwerpers, schijnwerpers op de trap, “sterrenhemel”, lichtpanelen en nog veel meer.

decoratieve verlichting 8

Decoratieve keukenverlichting

Gebruik de verlichting van keukenkasten vaak als extra licht en interieurdecoratie in de keuken. Het ziet er vooral indrukwekkend uit als de deuren zijn gemaakt van transparant glas of plastic. Met deze achtergrondverlichting versier je niet alleen de keuken en vergroot je hem visueel, maar kun je ook in het donker de benodigde items in de schappen vinden. Armaturen voor decoratieve verlichting kunnen niet alleen op de bovenste kasten worden geplaatst, maar ook op de onderste perimeter van de vloer. Hierdoor wordt de ruimte visueel hoger, om nog te zwijgen van het verbluffende effect van het zweven van het meubilair boven de vloer.

decoratieve verlichting 9

Decoratieve slaapkamerverlichting

In deze intieme ruimte is extra verlichting ontworpen om een ​​sfeer van speciale gezelligheid en comfort te geven. En hiervoor zijn allerlei soorten decoratieve verlichting, die bijvoorbeeld een architecturaal element benadrukken – nissen, kroonlijsten, kolommen met het gebruik van verborgen verlichting of zonale verlichting – geschikt. Ook zeer indrukwekkend is de verlichting van de kledingkast, vooral als het doorschijnende deuren heeft. En op het toppunt van populariteit – een zwevend bed met verlichting. Voor de organisatie van dit effect worden zowel LED-strips als kleine spots gebruikt.

decoratieve verlichting 10

Decoratieve kinderverlichting

Voor het kind is de decoratieve verlichting van de kamer vooral gericht op het bewaken van zijn slaap, als hij bang is in het donker, en ook voor het gemak van zijn ouders, als de baby nog erg klein is en vaak ‘s nachts moet opstaan. En aangezien het om een ​​kinderkamer gaat, zijn lampen met een interessant “cartooneske”, sprookjesachtige vormgeving hier geschikt. Voor oudere kinderen kunnen vlinders en andere figuren al worden vervangen door meer serieuze en beknopte armaturen. Het is belangrijk dat ze worden geliefd bij de bewoner van de kamer en in harmonie met de rest van het interieur.

decoratieve verlichting 11

Decoratieve halverlichting

Aan de ingang van de saaie hal veranderde een interessante hoek van het huis, je hebt alleen een decoratieve verlichting nodig van muren, plafond en vloer. Je kunt ook nissen, valse ramen, een plank met een verzameling beeldjes, een enorme pot met tropische planten belichten. Vals gebrandschilderde ramen met verlichting, spanplafonds met LED’s, ook vlekken in de vloer kunnen veilig worden toegeschreven aan decoratieve verlichting. Dergelijke technieken helpen onder andere om de grootte en configuratie van de ruimte visueel aan te passen.

decoratieve verlichting 12

Decoratieve highlighting van de buitenkant en het interieur van het huis helpt de meest uiteenlopende visuele effecten belichamen – van drama en mystiek tot plechtigheid. Met behulp van verschillende technieken kunt u uw behuizing onherkenbaar veranderen van buiten naar binnen, zodat u altijd in een unieke vakantiesfeer zult zijn.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 − 81 =