De Maya-piramides | actualidadypolitica.com

De Maya-piramides

De Maya-piramides

Veel sensatie in één keer Maya profetie over het einde van de wereld in 2012. We hebben het veilig overleefd en nu kunnen we, zonder ons zorgen te maken, architectonische meesterwerken leren kennen - de piramides die deze zelfde Maya's in Mexico bouwden. Elk van de overlevende piramides, heeft een betekenis en laat ons zien hoeveel deze mensen hoog ontwikkelde exacte wetenschappen hadden. Als je de bouw van de Maya-piramides bestudeert, kun je je hoofd breken over een hoop vragen, waarvan de belangrijkste zal zijn: "Hoezo?".

Waar zijn de Maya-piramiden?

"In welke stad moet je op zoek naar de Maya-piramides?" - je hebt toch al deze vraag? In feite zijn er verschillende steden. Laten we beginnen met de meest significante en interessante monumenten.

  1. In de stad Teotihuacan, de oude hoofdstad van de Azteken, zijn er twee grootste piramides. Dit zijn de Maya piramides, gewijd aan de zon en de maan. De hoogte van de piramide van de zon is 65 meter, de piramide van de maan is iets lager - slechts 42 meter. Opmerkelijk, deze piramides maken hun rangschikking, die vergelijkbaar is met de rangschikking van sterren in de Orion riem. Dit feit toont ons het ontwikkelingsniveau van de astronomie ten tijde van Maya.
  2. Maya piramides1 Maya piramides 2
  3. 'S Werelds grootste piramide bevindt zich in Cholula. Toegegeven, omwille van gerechtigheid is het de moeite waard om te zeggen dat het grootste deel van dit gebouw is vernietigd. De piramide is als een gewone heuvel bedekt met gras, met bovenop een oude kerk. Hoewel je naar boven bent gestegen, kun je nog steeds het behouden geometrische schema van de piramide zien.
  4. Maya piramides3

  5. Er is ook een hele stad van oude Maya's, waarin woongebouwen zijn, plaatsen die ooit waren gereserveerd voor het observeren van de kosmos en andere structuren die nodig zijn voor mensen. Deze stad wordt beschouwd als het grootste monument van de beschaving en heet Chichen Itza. De basis van deze stad is de getrapte piramide van Maya - Kukulkan. Pyramid of Kukulkan is een soort oude kalender. Op de top van deze piramide staan ​​4 ladders, die de vier zijden van de wereld symboliseren. Alle trappen zijn verdeeld in 18 overspanningen, de Maya geloofde dat in het jaar 18 maanden. Elke trap heeft 91 treden. Na eenvoudige berekeningen blijkt het 365 dagen te zijn.

Een ander interessant kenmerk van dit gebouw werd opgemerkt in de twintigste eeuw. Twee keer per jaar verzamelen zich massa's mensen rond de piramide en kijken naar dit wonder. Vanwege het spel van licht en schaduw op de trappen van de piramide, zie je een enorme kronkelende slang met een open kwaadaardige mond glijdend van onder naar boven. Deze show duurt iets meer dan 3 uur. En dat is het opmerkelijke, verplaats de oude bouwers op zijn minst iets van de objecten die deze illusie creëren, zelfs voor een paar centimeter zouden we geen slang zien. Kun je je voorstellen wat een enorme hoeveelheid werk is gedaan, en welke grote geesten hebben al deze constructie geteld?

Maya piramides4

Een interessant feit is ook het feit dat het hele complex van piramides een enorme resonator is. Lopend naar binnen, in plaats van je stappen en stem, kun je de stem van de vogel horen, die de Maya's als heilig beschouwden. Hierin zien we ook het zorgvuldige werk van de ouden. Om dit effect te creëren, moest iemand hard werken om de dikte van de muren te berekenen. Een andere interessante vondst uit de categorie akoestiek en geluiden werd gevonden op een speelplaats voor het spelen van een bal, gelegen tussen de piramides. Mensen die op deze site in verschillende tempels zijn (en deze afstand is ongeveer 150 meter), horen elkaar perfect en kunnen communiceren, maar tegelijkertijd zijn naburige buren helemaal niet gehoord.

Als je door de stad loopt, kun je een ander wonder zien - een echte natuurlijke bron. De afmetingen zijn behoorlijk indrukwekkend. In diameter is de put 60 meter. Maar de diepte van zijn eigen is tot op de dag van vandaag onbekend.

Maya piramides 5

Nu kun je je voorstellen hoeveel mysteries en mysteries er voor je opengaan, als je besluit naar Mexico te gaan. Maak dus je paspoort en visum, bewapen jezelf met een camera en ga naar deze mysterieuze reis.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

3 + 4 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: