cycloonfilter in stofzuiger

Stofzuiger - een uitstekende assistent in de moeilijke taak om reinheid te handhaven en enkele van de minnaressen voor vandaag zullen dit wonder van technisch denken opgeven. Het is echter moeilijker om elke dag een assemblage te kiezen - het modellengamma en de ontwerpkenmerken worden voortdurend bijgewerkt en het is niet eenvoudig om nieuwigheden te begrijpen voor een ongekunstelde consument. Wij bieden u kennis te maken met een van de toonaangevende technologieën van de "stofzuiger" -activiteit - een cycloonfilter, dat de gebruikelijke stereotypen van het gebruik van dit soort huishoudelijke apparaten doorbreekt.

Een zak of een cycloonfilter?

Laten we beginnen met het feit dat het belangrijkste nadeel van de stofzuigers die we gebruiken met stofafscheiders in de vorm van tassen, textiel en papier, tassen zelf zijn. Het feit is dat naarmate u stof en ander vuil verzamelt dat er van het oppervlak van uw tapijten is, de zuigkracht van de stofzuiger aanzienlijk afneemt. Dit schept veel overlast: de tassen moeten worden uitgeschud, verwisseld, gewassen enzovoort. Bovendien kunnen de stofafscheiders zelf een deel van hun inhoud vaak "weggooien", wat op zichzelf in strijd is met het idee van hun bestemming.

De voordelen van cycloonfilters in stofzuigers voor archaïsche zakken liggen voor de hand:

  • De container hoeft niet te worden uitgeschud en gereinigd na elk gebruik van de stofzuiger. Het is genoeg om het vrij te geven als het gevuld is. De volheidsgraad van het reservoir heeft geen invloed op de zuigkracht en reinigingskwaliteit;
  • hoge capaciteit van de container om vuilnis vast te houden - zonder "lekke banden" die voorkomen met de gebruikelijke tassen;
  • gemakkelijke verwijdering van opgehoopt afval uit het filter;
  • compactheid, gebruiksgemak.

Aquafilter of cycloonfilter?

Aquafilter is een van de belangrijkste concurrenten van het cycloonfilter bij het chemisch reinigen van oppervlakken. Het feit is dat het cycloonfilter op zichzelf een zuiverheid van niet meer dan 97% biedt, omdat de stofzuigers ook aanvullende reinigingsinrichtingen verschaffen, zoals HEPA. Ze verhogen de efficiëntie tot een maximum niveau, maar moeten ook worden schoongemaakt en onderhouden. Waterfilters verwijderen in eerste instantie een groter percentage stofdeeltjes en het proces om ze te reinigen is nog eenvoudiger en sneller.

Het principe van de cycloonfilter

De cycloonreinigingsmethode wordt al meer dan 100 jaar in de industrie gebruikt en is pas relatief recent 'gemigreerd' naar huishoudelijke apparaten. De betekenis van de technologie is dat de lucht waarin deeltjes stof en puin in hoge snelheid in een spiraal kunnen draaien. De middelpuntvliedende kracht "spijkert" alles overbodig aan de wanden van de tussenliggende kegelvormige verzameling en van daaruit komt al het vuil direct in de stofafscheider van de cycloonfilter.

We kiezen voor een stofzuiger met een cycloonfilter: waar moet op worden gelet?

Bepalen bij het kiezen van een stofzuiger met een cycloonfilter moeten de volgende parameters zijn:

  • stroomverbruik. Het is begrijpelijk dat hoe hoger het is, hoe hoger de kwaliteit van de oogst. Voor stofzuigers met filter van het cyclonale typeeen filter van het cycloontype, het moet niet minder zijn dan 1800 W;
  • zuigkracht. Heeft ook direct invloed op het resultaat, wat duidelijk is uit de titel. Voor het schoonmaken in huis en appartement is een behoorlijk geschikt apparaat met een capaciteit van 250 - 300 watt, wat de kosteneffectiviteit van het gebruik bepaalt;
  • tips. Voor een bijzonder grondige reiniging van tapijten en alle soorten gestoffeerde meubels is het gebruik van turboborstels bijvoorbeeld optimaal, maar ze vereisen een grotere gangreserve.

Cycloonstofzuigers worden vervaardigd door alle bekende bedrijven die huishoudelijke apparaten produceren, dus het kiezen van de juiste op basis van de hierboven beschreven parameters en de optimale prijscategorie is niet moeilijk.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 − = 85