Cowboyhoed met eigen handen

Welke jongen zou er niet over dromen een coole cowboy te worden? Bovendien is bijna alles wat je nodig hebt om een ​​afbeelding te maken te vinden in de kindergarderobe: oude versleten spijkerbroek, een shirt in een kooi, een lichte sjaal, laarzen en een paar kinderpistolen. Het belangrijkste voor een cowboy-kostuum is echter een mooie breedgerande hoed die het imago van deze held uiteindelijk zal vervolledigen. Dat is waarom, we raden je aan om met je eigen handen een cowboyhoed te maken, die, dankzij precieze patronen en gedetailleerde beschrijving, zelfs de meest ongeschoolde vakman kan maken.

Hoe een cowboyhoed naaien?

Voor werk heb je nodig:

 • 2 snij-materiaal van verschillende kleuren: de hoofdkleur - het kan zwart of bruin zijn, optioneel - materiaal van elke contrasterende kleur om een ​​accent te creëren;
 • wollen draad van de juiste kleur;
 • de naald;
 • stuk dikke draad.

Laten we aan het werk gaan:

 1. Eerst moet je een cowboyhoedpatroon maken volgens het voorgestelde schema en elk element afzonderlijk knippen. Merk op dat de hoedenvelden op het patroon worden weergegeven in de vorm van een 1/4 stuk en raak de binnenhoek niet aan door dit element uit te snijden.
 2. Cowboyhoed door eigen hands1 Cowboyhoed door eigen hands2
 3. Nu moet je het patroon overbrengen naar de stof en opnieuw knippen. Om te beginnen, dragen we het centrale element van de hoed over op de stof van de hoofdkleur, evenals de voor- en achterkant. Snij uit het weefsel van het centrale deel, voeg aan alle kanten een paar centimeter toe en dan kun je later afsnijden. Knip vervolgens, om de velden van een cowboyhoed uit te snijden, vier keer een vierkant stuk stof van de primaire kleur, breng het patroon voorzichtig over en knip het uit met de binnenhoek. Hetzelfde veld voor onze hoed moet worden uitgesneden en met het materiaal in aanvulling op de kleur.
 4. Cowboyhoed door eigen hands3 Cowboyhoed met eigen hands4 Cowboyhoed door eigen hands5
  Cowboyhoed met eigen hands6 Cowboyhoed door eigen hands7 Cowboyhoed door eigen hands8
 5. Langs de lange zijden van het centrale deel naaien met een naaimachine de voor- en achterkant van de hoed. Je zou de top van een cowboyhoed moeten krijgen. Je kunt het naar de voorkant draaien, of je kunt het aan de verkeerde kant laten. Aan de voorkant van de hoed naaien we een ster, gesneden uit een weefsel van een extra kleur.
 6. Cowboyhoed door eigen hands9 Cowboyhoed met eigen handen10 Cowboyhoed door eigen hands11
  Cowboyhoed door eigen hands12 Cowboyhoed door eigen handen13
 7. Met behulp van de machine naaien we de velden van de hoed langs de buitenrand. Binnenin plaatsen we de pin, waarmee de velden de benodigde vorm kunnen krijgen, en leggen een andere machinelijn om de draad te bevestigen. Daarna naaien we de marges al langs de binnenrand.
 8. Cowboyhoed door eigen handen 14 Cowboyhoed door eigen handen15
  Cowboyhoed met eigen handen16 Cowboyhoed door eigen handen17
 9. Het bovenste deel van de hoed is klaar voor gebruik op de velden en genaaid met wollen draden. Dezelfde draden vormen een decoratieve naad langs de randen van de velden. We weven ook een vlecht uit de wollen draad en steken deze door de voorkant van de muts tussen de steken aan beide kanten.
 10. Cowboyhoed door eigen handen18 Cowboyhoed door eigen hands19 Cowboyhoed door eigen hands20
 11. En nu is een door eigen handen gemaakte cowboyhoed klaar!
Cowboyhoed door eigen handen21 Cowboyhoed door eigen handen22 Cowboyhoed door eigen handen23

Hoe maak je een cowboyhoed van papier?

Voor werk heb je nodig:

 • Whatman;
 • rol wc-papier;
 • lijm PVA;
 • gouache bruin;
 • 2 veters met een boaconstrictor.

dus:

 1. Om een ​​cowboyhoed van papier te modelleren, zoals altijd, moet je een patroon maken. Om dit te doen, maken we passende metingen, tekenen en knippen we de elementen van de hoed uit het papier.
 2. Cowboyhoed door eigen handen24

 3. Kleef nu de doos met de velden, en dan de kroon en de onderkant. In de hoed aan de randen aan beide kanten lijmen we de veters.
 4. Cowboyhoed door eigen hands25 Cowboyhoed door eigen handen26 Cowboyhoed door eigen handen27
 5. Een klein deel van de afgewerkte hoed is bedekt met PVA-lijm en "drapes" met toiletpapier. Zo verwerken we geleidelijk het hele buitenoppervlak van de cowboyhoed. Nadat de lijm volledig is opgedroogd, schilderen we de hoed met bruine gouache en laten deze drogen.
Cowboyhoed door eigen handen28 Cowboyhoed door eigen handen29

Dat is alles! De papieren hoed van de cowboy is klaar!

Cowboyhoed met eigen handen30

Zoals je kunt zien, zijn er nogal wat manieren om een ​​cowboyhoed uit eigen handen te maken. Welnu, en welke manier u het leuk vindt voor u - dit is puur uw zaak!

U kunt ook zelf andere afbeeldingen maken, bijvoorbeeld een indiaan of een piraat.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 86 = 89