Citrits voor komkommers

Gewasrotatie is een zeer belangrijk moment in de tuinbouw. Van het naleven van de regels van afwisseling van verschillende culturen, hangt hun opbrengst direct af. Maar zelfs de keuze van goede voorgangers spaart onze groenten niet altijd voor problemen als ongedierte en slechte vruchtlichamen. Los dit probleem deels op bij groene meststoffen - de zogenaamde sideraten. Laten we eens kijken welke cideraten het best worden gebruikt voor komkommers die in een broeikas of in bedden worden gekweekt.

Cideraten voor komkommers

Komkommers zijn een heerlijke en gezonde groente. Maar het nadeel, dat bekend is bij alle ervaren vrachtwagenboeren, is de toewijzing van de wortels van schadelijke stoffen (ze worden collinen genoemd). Ze hopen zich op in de grond en kunnen daaropvolgende gewassen van komkommers of meloenen die op deze plek zijn geplant beschadigen. Daarom kunnen deze groenten idealiter pas na 4 jaar worden geplant.

Maar als u - de eigenaar van een kleine tuin, dan is het verliezen van zoveel tijd een onaanvaardbare luxe. Daarom, na het oogsten van komkommers op deze plaats zet siderates, de beste waarvan zijn olijf-radijs en witte mosterd. Ze verwijzen naar kruisbloemigen en naar dezelfde snelgroeiende culturen. Tegen het einde van september kunnen ze gemaaid worden en dan 10 cm prikopat. In het voorjaar, zodra de temperatuur plus is, kan je in deze grond een andere groep van sideraten zaaien, die de aarde goed voorbereiden op komkommerplantages. Je kunt het wikke-havermengsel, koolzaad, phacelia gebruiken. En al in mei kunnen de schuine scheuten groene mest worden gebruikt voor het mulchen van bedden met komkommers.

Wat betreft de glastuinbouw van komkommers, hier worden vaak granen, graangewassen (haver en rogge) gebruikt die de grond perfect genezen. Met een dergelijke sideratie hoeft u niet volledig te zijn Cideraten op de beddenvervang de grond in de kas, zoals het soms moet doen. U kunt en peulvruchten gebruiken - bijvoorbeeld bonen, klaver, erwten of lupinen. Deze gewassen zijn de leiders in de lijst van planten die de bodem verrijken met voedingsstoffen en in het bijzonder stikstof.

Zowel in de kas als in de volle grond kan het zaaien worden geplant in de herfst en het vroege voorjaar. Het type groene meststof dat de voorkeur verdient, is afhankelijk van het seizoen van uw keuze. Bij het planten in de lente stoppen ze meestal op koudebestendige en vroegrijpe planten - haver, wikke, mosterd, phacelia. Een paar weken voor het planten van komkommers, worden de cideraten gemaaid en ondiep ingebed in de grond of gebruikt als mulch.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1