Cissus rhomboid | actualidadypolitica.com

Cissus rhomboid

Cissus rhomboid

Voor het ontwerp van kantoren, galerijen en foyers en andere gebouwen worden steeds vaker evergreens gebruikt. In dit artikel maak je kennis met een van hen - rhomboïde cissus, ontdek welke zorg het kost en welke problemen zich kunnen voordoen bij de teelt.

Cissus is een liaan (hetzelfde als een Azarin die Kobei beklimt en beklimt) met afwisselend gearrangeerde ruitvormige donkergroene bladeren. Op de hangende stengels van de plant groeien antennes, die zich rond de steun wikkelen, en houden ze op deze manier vast. Helaas bloeit cissus niet binnen als het binnen wordt gekweekt.

Zorg voor cissus

Deze plant wordt als pretentieloos beschouwd. Maar om ervoor te zorgen dat uw cissus er gezond uitziet, moet u de volgende aanbevelingen opvolgen:

 • In de zomer in de ruimte waar de plant zich bevindt, zou er een normale kamertemperatuur moeten zijn (van + 16 ° С tot + 25 ° С), maar in de winter heeft het koelte nodig - + 15-18 ° С.
 • Cissus houdt van diffuse verlichting, dus het is goed voor de oostelijke en noordwestelijke ramen. Het is toegestaan ​​om alleen in de ochtend of in de avond op direct zonlicht te vallen.
 • In de periode van actieve groei heeft hij overvloedige watergift nodig, en in de winter - matige watergift. Laat geen overmatige droging van de bovenste aarden laag en wateroverlast toe. Dit kan leiden tot de dood van de hele plant. Hij houdt ook van sproeien en als er batterijen in de kamer zijn, moet je dit 2 keer per dag doen. Meerdere keren per jaar moet je douchen.
 • Cissus groeit snel, dus het moet worden gevoerd. Doe dit het hele jaar, behalve in de winter, elke 2 weken met een vloeibare topdressing voor decoratieve kamerplanten.
 • Planten met een leeftijd tot 5 jaar moeten jaarlijks worden overgeplant, daarna kan het 1 keer in 3-4 jaar worden gedaan, terwijl de potmaat iets wordt verhoogd. Het substraat voor het planten kan het best worden gedaan door 1 deel graszoden, turf, humus en zand te nemen.
 • Reproductie van de cissus kan worden uitgevoerd door zaden, stekken of door de struik te verdelen tijdens transplantatie. De meest geschikte tijd voor deze procedure is lente en zomer.

cissus zorg

Mogelijke ziekten en problemen van Cymbid rhomboid

Alle problemen en ziekten houden rechtstreeks verband met zijn zorg:

 1. de bladeren verdorren en vallen af cissus rhomboid als gevolg van tocht en intense hitte in de kamer;
 2. het uiterlijk van gele bladeren en bruine tips - door onvoldoende bewatering of verzilting van de grond met te hard water;
 3. verlies van helderheid van stelen - in geval van directe zonnestralen en overmatige verlichting;
 4. bruine vlekvorming - als gevolg van een sterke temperatuurdaling, wateroverlast van de bodem of de uitputting ervan;
 5. nederlaag met schurft en spint - komt voor na overmatig hydrateren.

Als je cissus rhomboid thuis of op kantoor kweekt, versier je hem niet alleen, maar reinig je ook de lucht van giftige stoffen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: