Chrysalidocarpus areca - de basis voor de zorg voor een palmboom | actualidadypolitica.com

Chrysalidocarpus areca – de basis voor de zorg voor een palmboom

Chrysalidocarpus areca - de basis voor de zorg voor een palmboom

Het is al lang in de mode om hun huizen te versieren met exotische planten. De palmboom is ook populair omdat hij mooi en bescheiden is in de verpleging. Er zijn een aantal belangrijke aanbevelingen voor het planten en groeien die u moet weten en overwegen.

Hoe ziet de hertenkarper van areca eruit?

Decoratieve palm in de natuur groeit op het grondgebied van de Comoren en Madagascar. De naam "chrysalidocarpus" wordt vertaald als een gouden vrucht. In de natuur zijn er 20 soorten, maar voor het huis geschikt alleen areca. In de beschrijving van de chrysalidocarpus wordt aangegeven dat de handpalm kan worden uitgevoerd met een enkele loop of meerdere loop. Struiken onvertakt met gladde scheuten kunnen uitgroeien tot een hoogte van 10 m. De plant onderscheidt zich door zijn vele uitgesneden geveerde en gepaarde bladeren, waarvan het aantal op de stengel varieert van 40 tot 60.

Palma chrysalidocarpus - planten

Je kunt zaden gebruiken voor de teelt, maar het is de moeite waard om te overwegen dat het resultaat langer zal moeten wachten dan de opkomst van zaailingen van andere planten. Gebruik alleen nieuw plantmateriaal. Er zijn verschillende aanbevelingen voor het kweken van een herisyl-carpuskruidplant:

 1. Om te beginnen, laat de zaden gedurende 2-3 dagen weken in warm water, wat het kiemingsproces zal versnellen.
 2. Plaats het plantmateriaal in een plastic zak, die moet worden gevuld met vochtig veen. Hermetisch sluiten om de kasomstandigheden te creëren. Je kunt een pot nemen, deze vullen met aarde, bevochtigen, zaden plaatsen en bedekken met glas of film.
 3. Wanneer de chrysalidocarpus van de areca loopt, is het noodzakelijk om te transplanteren in potten gevuld met turf en zand. Vergeet niet om water te spruiten, zodat ze zich goed ontwikkelen en groeien.

Chrysalidocarpus - thuis groeien

Voor de juiste ontwikkeling van de plant is het belangrijk om aandacht te besteden aan de selectie van de plaats voor de pot. Benadering voor een palmboom, chrysalidocarpus thuiszorg omvat de volgende voorwaarden:

 1. Lighting. Areca houdt van zonnige gebieden, en dit geldt niet alleen voor de zomer, maar ook voor de winter. Het is het beste om de zuidkant te kiezen. Merk op dat de hete stralen van de zon brandwonden op de bladeren kunnen achterlaten, dus gebruik in de zomer schaduw.
 2. Temperatuur. Areca reageert slecht op een temperatuurdaling en kan als gevolg van hypothermie sterven. Zorg ervoor dat de indicatoren niet onder de 15 ° C komen. De optimale temperatuur voor de chrysalidocarpus van areca is 20-23 ° C.
 3. Vochtigheid. De tropische chrysalidocarpus van de doe geeft de voorkeur aan hoge luchtvochtigheid, daarom is het tijdens het hete seizoen verplicht om regelmatig de bladeren te spuiten en af ​​te vegen.

Chrysalidocarpus groeit thuis

Chrysalidocarpus - pot

Voor een goede groei en ontwikkeling is het belangrijk om de juiste pot te kiezen, hierbij een aantal criteria in overweging nemend:

 1. De kleur van de pot moet licht zijn, omdat hij in de zomer minder verwarmd zal zijn en het vocht niet zo veel zal verdampen.
 2. Huisplant hrizalidocarpus areca kan in verschillende materialen uit een bloempot groeien, maar het is beter om uit kunststof of hout te kiezen.
 3. Het is belangrijk dat de pot hoog is en het volume is geselecteerd afhankelijk van de grootte van de areka. Kies geen grote pot om te "groeien".

Chrysalidocarpus plant - bodem

Voor het planten kunt u kant-en-klare primers gebruiken die zijn ontworpen voor palmen in tuinwinkels. U kunt ook zelf het substraat bereiden, waarvoor u puimsteen, kiezelstenen, pijnboomschors, houtskool of perliet bereidt. Alle uittredingen worden in gelijke hoeveelheden gemengd en aan het behandelde mengsel worden twee delen turf en een tiende deel beendermeel toegevoegd. De bloem houdt niet van te zachte grond. Het is belangrijk dat het zuur of neutraal is.

Chrysalidocarpus - reproductie

Om het aantal palmbomen thuis te vergroten, kunt u twee methoden gebruiken. Over reproductie door zaden is al verteld, en toch is het mogelijk om scheuten te planten. Deze optie kan op elk moment van het jaar worden gebruikt.

 1. Knip met een mes de steel aan de basis van de stengel en het is belangrijk om het niet te beschadigen.
 2. Haal het geëxtraheerde proces van de bladeren en plaats het afgesneden met een fungicide. Pas daarna toe voor de wortelvorming.
 3. Houd er rekening mee dat de snee aan de stam binnen 2-3 dagen moet worden gedroogd.
 4. Chrysalidocarpus thuis, plant in een geprepareerd substraat en gebruik zand beter.
 5. Geschikt is de temperatuur van 27-29 ° C. Bedek de container met glas of een film, houd de waarden op een niveau van 27-30 ° C.
 6. In de meeste gevallen verschijnen de zaden na 1,5 maand.

reproductie van chrysalidocarpus

Hoe moet ik voor mijn chrysalidocarpus zorgen?

Zodat de palm van de hinde niet ziek wordt en goed groeit, moeten we er goed voor zorgen. Verplichte procedures zijn onder meer drenken en bemesten. Voer regelmatig het losmaken van de grond uit, zodat de wortels van zuurstof worden voorzien. Voor carnivoor carcinoom, thuiszorg houdt in het verwijderen van gedroogde bladeren en twijgen. Als er tijdens het groeiproces fouten worden gemaakt, kunnen zich een aantal problemen voordoen:

 1. Als de uiteinden van de bladeren donker worden, zijn de lucht en de grond te droog. De reden kan worden ingesloten in een lage temperatuur.
 2. Wanneer de bladeren helemaal geel worden, betekent dit dat ze veel zon krijgen en het wordt aanbevolen om de besproeiing te verhogen.
 3. Bruine vlekken verschenen op de bladeren - dit is een signaal dat de grond te veel is bevochtigd of een scherpe temperatuurdaling is waargenomen. Het probleem ontstaat als het water wordt gegeven met hard of kraanwater.

Hoe een hrizalidocarpus transplanteren?

Voor een palmboom is het veranderen van de "verblijfplaats" een serieuze stress en na de procedure gaan sommige takken vaak dood. Ze wordt getransplanteerd door overbrenging naar een geschikte vaas. Het is noodzakelijk om de drainagelaag te vervangen en de onvoldoende hoeveelheid land in te dommelen. Voer in slechts enkele gevallen een transplantatie uit van de chrysalidocarpus van areca:

 1. Na aankoop wordt de plant verplaatst van de transportpot naar een andere pot, omdat de grond daarin zeer snel droogt.
 2. Als de chrysalidocarpus is gegroeid en zijn wortels de pot al volledig hebben gevuld, stopt de groeivorm en begint de pijn te stoppen als de hinde ophoudt de benodigde stoffen te ontvangen.
 3. Als de grond werd overstroomd tijdens irrigatie en er is een risico op rotting van de wortels. Tijdens de transplantatie wordt aanbevolen dat de wortels worden geroot.

Kamerplant chrysalidocarpus - drenken

De palm van de areca houdt van matig water geven, omdat overmatig vocht tot gevolg heeft dat de wortels beginnen te rotten en dit kan worden beoordeeld aan de bruine vlekken op de toppen van de bladeren. Experts raden aan dat voordat de grond wordt bevochtigd, de aarde goed wordt gedroogd, waarbij de houten stok dichter bij de wortels blijft hangen en als deze licht vochtig is, dan kunt u hem water geven. Denk bij het uitvoeren van de procedure aan een aantal aanbevelingen:

 1. Achter een karkas van chrysalidocarpus betekent thuiszorg alleen warm water gebruiken voor irrigatie, niet alleen in de winter, maar ook in de zomer.
 2. Let op: als de pot in de schaduw staat, is irrigatie minder waarschijnlijk dan wanneer het op een lichte plek staat.
 3. Wanneer er onvoldoende water is, buigen de scheuten in verschillende richtingen en worden de bladeren vroegtijdig geel.

Chrysalidocarpus bloem - topdressing

De palm reageert perfect op meststoffen, die het hele jaar door moeten worden geïntroduceerd. In de lente / zomerperiode wordt twee keer per maand bemesting uitgevoerd, en in de herfst en de winter is het één keer genoeg. Voor vleesetende karkassen omvat de zorg het gebruik van speciale meststoffen voor palmbomen of minerale mengsels voor sier-bladverliezende planten. Tijdens het groeiseizoen wordt elke maand aanbevolen om extra bemesting uit te voeren met behulp van minerale composities.

Chrysalidocarpus - Ziekten

Er zijn een aantal veelvoorkomende problemen waar veel eigenaren van exotische palmbomen tegenover staan:

 1. Chrysalidocarpus areca in geval van infectie met schimmelinfecties is bedekt met donkere vlekken met gele randen. Na een tijdje beginnen delen van de plant af te sterven. In de meeste gevallen treedt het probleem op bij frequent spuiten. Om de schimmel te verwijderen, behandel de struik met een fungicide oplossing.
 2. Wanneer de worm brandt, worden de bladeren van de herzolidocarpus van areca geel en droog. Om te vechten, veegt u alle delen van de struik af met alcohol en voert u de behandeling uit met een insecticide.
 3. De nederlaag van teken wordt aangegeven door gele stippen op het gebladerte, die na een tijdje beginnen te drogen. Om te vechten, moet je de luchtvochtigheid in de kamer verhogen en acaricide gebruiken.

ziekte van chrysalidocarpus

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

66 − = 57

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Chrysalidocarpus areca – de basis voor de zorg voor een palmboom

Chrysalidocarpus areca - de basis voor de zorg voor een palmboom

Het is al lang in de mode om hun huizen te versieren met exotische planten. De palmboom is ook populair omdat hij mooi en bescheiden is in de verpleging. Er zijn een aantal belangrijke aanbevelingen voor het planten en groeien die u moet weten en overwegen.

Hoe ziet de hertenkarper van areca eruit?

Decoratieve palm in de natuur groeit op het grondgebied van de Comoren en Madagascar. De naam "chrysalidocarpus" wordt vertaald als een gouden vrucht. In de natuur zijn er 20 soorten, maar voor het huis geschikt alleen areca. In de beschrijving van de chrysalidocarpus wordt aangegeven dat de handpalm kan worden uitgevoerd met een enkele loop of meerdere loop. Struiken onvertakt met gladde scheuten kunnen uitgroeien tot een hoogte van 10 m. De plant onderscheidt zich door zijn vele uitgesneden geveerde en gepaarde bladeren, waarvan het aantal op de stengel varieert van 40 tot 60.

Palma chrysalidocarpus - planten

Je kunt zaden gebruiken voor de teelt, maar het is de moeite waard om te overwegen dat het resultaat langer zal moeten wachten dan de opkomst van zaailingen van andere planten. Gebruik alleen nieuw plantmateriaal. Er zijn verschillende aanbevelingen voor het kweken van een herisyl-carpuskruidplant:

 1. Om te beginnen, laat de zaden gedurende 2-3 dagen weken in warm water, wat het kiemingsproces zal versnellen.
 2. Plaats het plantmateriaal in een plastic zak, die moet worden gevuld met vochtig veen. Hermetisch sluiten om de kasomstandigheden te creëren. Je kunt een pot nemen, deze vullen met aarde, bevochtigen, zaden plaatsen en bedekken met glas of film.
 3. Wanneer de chrysalidocarpus van de areca loopt, is het noodzakelijk om te transplanteren in potten gevuld met turf en zand. Vergeet niet om water te spruiten, zodat ze zich goed ontwikkelen en groeien.

Chrysalidocarpus - thuis groeien

Voor de juiste ontwikkeling van de plant is het belangrijk om aandacht te besteden aan de selectie van de plaats voor de pot. Benadering voor een palmboom, chrysalidocarpus thuiszorg omvat de volgende voorwaarden:

 1. Lighting. Areca houdt van zonnige gebieden, en dit geldt niet alleen voor de zomer, maar ook voor de winter. Het is het beste om de zuidkant te kiezen. Merk op dat de hete stralen van de zon brandwonden op de bladeren kunnen achterlaten, dus gebruik in de zomer schaduw.
 2. Temperatuur. Areca reageert slecht op een temperatuurdaling en kan als gevolg van hypothermie sterven. Zorg ervoor dat de indicatoren niet onder de 15 ° C komen. De optimale temperatuur voor de chrysalidocarpus van areca is 20-23 ° C.
 3. Vochtigheid. De tropische chrysalidocarpus van de doe geeft de voorkeur aan hoge luchtvochtigheid, daarom is het tijdens het hete seizoen verplicht om regelmatig de bladeren te spuiten en af ​​te vegen.

Chrysalidocarpus groeit thuis

Chrysalidocarpus - pot

Voor een goede groei en ontwikkeling is het belangrijk om de juiste pot te kiezen, hierbij een aantal criteria in overweging nemend:

 1. De kleur van de pot moet licht zijn, omdat hij in de zomer minder verwarmd zal zijn en het vocht niet zo veel zal verdampen.
 2. Huisplant hrizalidocarpus areca kan in verschillende materialen uit een bloempot groeien, maar het is beter om uit kunststof of hout te kiezen.
 3. Het is belangrijk dat de pot hoog is en het volume is geselecteerd afhankelijk van de grootte van de areka. Kies geen grote pot om te "groeien".

Chrysalidocarpus plant - bodem

Voor het planten kunt u kant-en-klare primers gebruiken die zijn ontworpen voor palmen in tuinwinkels. U kunt ook zelf het substraat bereiden, waarvoor u puimsteen, kiezelstenen, pijnboomschors, houtskool of perliet bereidt. Alle uittredingen worden in gelijke hoeveelheden gemengd en aan het behandelde mengsel worden twee delen turf en een tiende deel beendermeel toegevoegd. De bloem houdt niet van te zachte grond. Het is belangrijk dat het zuur of neutraal is.

Chrysalidocarpus - reproductie

Om het aantal palmbomen thuis te vergroten, kunt u twee methoden gebruiken. Over reproductie door zaden is al verteld, en toch is het mogelijk om scheuten te planten. Deze optie kan op elk moment van het jaar worden gebruikt.

 1. Knip met een mes de steel aan de basis van de stengel en het is belangrijk om het niet te beschadigen.
 2. Haal het geëxtraheerde proces van de bladeren en plaats het afgesneden met een fungicide. Pas daarna toe voor de wortelvorming.
 3. Houd er rekening mee dat de snee aan de stam binnen 2-3 dagen moet worden gedroogd.
 4. Chrysalidocarpus thuis, plant in een geprepareerd substraat en gebruik zand beter.
 5. Geschikt is de temperatuur van 27-29 ° C. Bedek de container met glas of een film, houd de waarden op een niveau van 27-30 ° C.
 6. In de meeste gevallen verschijnen de zaden na 1,5 maand.

reproductie van chrysalidocarpus

Hoe moet ik voor mijn chrysalidocarpus zorgen?

Zodat de palm van de hinde niet ziek wordt en goed groeit, moeten we er goed voor zorgen. Verplichte procedures zijn onder meer drenken en bemesten. Voer regelmatig het losmaken van de grond uit, zodat de wortels van zuurstof worden voorzien. Voor carnivoor carcinoom, thuiszorg houdt in het verwijderen van gedroogde bladeren en twijgen. Als er tijdens het groeiproces fouten worden gemaakt, kunnen zich een aantal problemen voordoen:

 1. Als de uiteinden van de bladeren donker worden, zijn de lucht en de grond te droog. De reden kan worden ingesloten in een lage temperatuur.
 2. Wanneer de bladeren helemaal geel worden, betekent dit dat ze veel zon krijgen en het wordt aanbevolen om de besproeiing te verhogen.
 3. Bruine vlekken verschenen op de bladeren - dit is een signaal dat de grond te veel is bevochtigd of een scherpe temperatuurdaling is waargenomen. Het probleem ontstaat als het water wordt gegeven met hard of kraanwater.

Hoe een hrizalidocarpus transplanteren?

Voor een palmboom is het veranderen van de "verblijfplaats" een serieuze stress en na de procedure gaan sommige takken vaak dood. Ze wordt getransplanteerd door overbrenging naar een geschikte vaas. Het is noodzakelijk om de drainagelaag te vervangen en de onvoldoende hoeveelheid land in te dommelen. Voer in slechts enkele gevallen een transplantatie uit van de chrysalidocarpus van areca:

 1. Na aankoop wordt de plant verplaatst van de transportpot naar een andere pot, omdat de grond daarin zeer snel droogt.
 2. Als de chrysalidocarpus is gegroeid en zijn wortels de pot al volledig hebben gevuld, stopt de groeivorm en begint de pijn te stoppen als de hinde ophoudt de benodigde stoffen te ontvangen.
 3. Als de grond werd overstroomd tijdens irrigatie en er is een risico op rotting van de wortels. Tijdens de transplantatie wordt aanbevolen dat de wortels worden geroot.

Kamerplant chrysalidocarpus - drenken

De palm van de areca houdt van matig water geven, omdat overmatig vocht tot gevolg heeft dat de wortels beginnen te rotten en dit kan worden beoordeeld aan de bruine vlekken op de toppen van de bladeren. Experts raden aan dat voordat de grond wordt bevochtigd, de aarde goed wordt gedroogd, waarbij de houten stok dichter bij de wortels blijft hangen en als deze licht vochtig is, dan kunt u hem water geven. Denk bij het uitvoeren van de procedure aan een aantal aanbevelingen:

 1. Achter een karkas van chrysalidocarpus betekent thuiszorg alleen warm water gebruiken voor irrigatie, niet alleen in de winter, maar ook in de zomer.
 2. Let op: als de pot in de schaduw staat, is irrigatie minder waarschijnlijk dan wanneer het op een lichte plek staat.
 3. Wanneer er onvoldoende water is, buigen de scheuten in verschillende richtingen en worden de bladeren vroegtijdig geel.

Chrysalidocarpus bloem - topdressing

De palm reageert perfect op meststoffen, die het hele jaar door moeten worden geïntroduceerd. In de lente / zomerperiode wordt twee keer per maand bemesting uitgevoerd, en in de herfst en de winter is het één keer genoeg. Voor vleesetende karkassen omvat de zorg het gebruik van speciale meststoffen voor palmbomen of minerale mengsels voor sier-bladverliezende planten. Tijdens het groeiseizoen wordt elke maand aanbevolen om extra bemesting uit te voeren met behulp van minerale composities.

Chrysalidocarpus - Ziekten

Er zijn een aantal veelvoorkomende problemen waar veel eigenaren van exotische palmbomen tegenover staan:

 1. Chrysalidocarpus areca in geval van infectie met schimmelinfecties is bedekt met donkere vlekken met gele randen. Na een tijdje beginnen delen van de plant af te sterven. In de meeste gevallen treedt het probleem op bij frequent spuiten. Om de schimmel te verwijderen, behandel de struik met een fungicide oplossing.
 2. Wanneer de worm brandt, worden de bladeren van de herzolidocarpus van areca geel en droog. Om te vechten, veegt u alle delen van de struik af met alcohol en voert u de behandeling uit met een insecticide.
 3. De nederlaag van teken wordt aangegeven door gele stippen op het gebladerte, die na een tijdje beginnen te drogen. Om te vechten, moet je de luchtvochtigheid in de kamer verhogen en acaricide gebruiken.

ziekte van chrysalidocarpus

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + = 13

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: