Cattleya - de geheimen van het groeien en verzorgen van orchideeën

Orchideeën zijn een van de mooiste bloemen op aarde. Cattleya verwijst naar hun familie, verschilt van andere variëteiten van de lip met ongebruikelijke contouren en contrasterende kleuren ten opzichte van de kroon. Trekt de plant aan met magische bloemen en een aangenaam aroma, het ruikt naar lelietje van dalen, jasmijn.

Hoe de Cattleya-soort te bepalen?

Cattleya is een prachtig soort orchideeën, de kleurenschaal van planten is enorm. Het heeft vele variëteiten en hun hybriden, die verschillen in vorm en kleur van bloembladen, bladeren, de duur van de rustfase. Volgens de termen van vegetatie, zijn de planten verdeeld in:

 • herfst;
 • lente.

De eerstgenoemden hebben geen langdurig rustregime, de laatstgenoemden rusten lang voor en na de vegetatie. Cattleya Orchid heeft een verdikte buisvormige steel, waarop 1-3 vlezige, zilverachtige smaragdgroene bladeren zijn geplaatst. Op één steel groeien orchideeën uit tot vijf grote kroonvormen van 5-25 cm, hun kleur varieert van wit tot donkerpaars. In de natuurlijke omgeving is er een Cattleya van het type epifyt, die op boomstammen leeft en lipofytisch is en op stenen leeft. Deze factoren zijn overheersend bij het onderhoud van planten.

Cattleya Dinard

De beroemde hybride van Blue Heaven - een mooie variatie van orchideeën, behaagt met coronetten van maximaal 20 cm. Zo'n cattleya heeft een blauwe bloem met kelkblaadjes en gegolfde bloembladen van hemelse of paarse tonen. De rand van de plant is paars met een gegolfde rand, de keel is geel goudgeel. Orchid Dinard heeft een diep aangenaam aroma, bloeit in de lente en de herfst.

cattleya dinard

Cattleya Aklund

Orchidee Aklunda is een dwergplant die in de natuur in Brazilië groeit op solitaire bomen in de buurt van rivieren. Zo'n cattleya, zoals een kamerplant, trekt een lage hoogte - ongeveer 10 cm. Het is uitgerust met afgeronde bollen en twee leerachtige bladplaten, de bloeiwijze bestaat uit een of twee bloemkronen. Elk van hen heeft een afmeting van 10 cm, ze zijn geurig, compact, langlevend. Cattleya Aklanda produceert grote groenachtig strobloemen met kastanjebruine streepjes en vlekken. De lip op de kroon is roze-wit of roodachtig met lichte randen.

cattleya aclanda

Cattleya Mix

Veel hybride planten zijn verenigd onder de naam Orchids Mix. Tijdens de selectie kruisten verschillende soorten Cattleya elkaar met meerdere interportmengsels. Als gevolg hiervan verschenen orchideeën met contrasten van bloemblaadjes en lippen (bijvoorbeeld citroenkronen met een bordeauxrood centrum). In de meeste gevallen is hun voorouder de Cattleya-spons. Het heeft bladeren tot 25 cm., Stelen 10-15 cm. Cattleya heeft een kleur die varieert van wit tot paars met verschillende intensiteit. De lip is merkbaar, donkerder, met roodachtige slagen in de keelholte, en vormt een brede buis met een gekrulde rand.

cattleya mix

Cattleya Maxim

Orchideeënregel in de natuur groeit in Colombia, Peru, Ecuador. Het heeft langwerpige bladplaten die elliptisch zijn in de vorm van 25 cm en een bloemlepel van 18 cm. Deze weelderige orchidee, de maximale cattleya, kan tot 15 coronalen op één stengel bevatten. De bloemen zijn sneeuwwit of lavendel-lila met paars-paarse dunne aderen aan de binnenkant van de lip en een gele streek. De orchidee heeft een interessante structuur van bloembladen - ze zijn langwerpig - lancetvormig, smal, aan de uiteinden en langs de rand zijn ze terug gebogen.

cattleya stelregel

Cattleya Schroeder

Orchid Shreder - een prachtige diva in het rijk van soorten orchideeën, de eigenaar van vele onderscheidingen, is vernoemd naar de Duitse barones - de vrouw van een botanicus, die deze soort bracht. Cattleya Schroeder - een grote bloem, heeft een delicate roze-parelachtige bloemblaadjes, een lip met een donkere citroen of een vurig interieur en een zoetige geur. Er is een witte cattleya met een citroenkern, een donkere kleur komt niet voor in zo'n variëteit. Bloemen van de Schroeder-variëteit gaan langer mee dan alle andere soorten orchideeën - ongeveer vijf weken.

veeia shredder

Hoe een Cattleya te planten?

Orchideeën kunnen in elke pot worden geplaatst - transparant, gemaakt van plastic, ongeglazuurde uit klei. Cattleya planten - de basisregels:

 1. De hoeveelheid capaciteit wordt gekozen uit de berekening van het volume van het wortelsysteem van de orchidee, zodat er een opening van twee centimeter langs de zijkanten van het vat is.
 2. Aan de onderkant van de pot zijn kiezelstenen van 2 cm dik, bovenaan - grote delen van de schors of schuim.
 3. Vervolgens worden de wortels van de orchidee in het vat geplaatst, zodat er veel vrije ruimte is nabij de jonge scheuten. Ze zijn gesprenkeld met een schors van een kleine fractie.
 4. In één pot is het beter om ongeveer 5 pseudobollen (bollen) van Cattleya te plaatsen.
 5. Plant een orchidee in een vat beter dichter bij de groeiende kant van de wortelstok (wortelstok) naar het midden van de pot.
 6. Ze graven in de grond alleen de wortels van de Cattleya, de pseudobloembollen moeten op het oppervlak blijven. Naast hen kun je sticks installeren om de plant te repareren, nadat deze is geroot, worden ze verwijderd.

hoe cattleya te planten

Hoe de wortels van Cattleya te vergroten?

Soms hebben orchideeën reanimatie nodig. Vanwege onjuist georganiseerde zorg, vanwege een schimmel- of bacteriële ziekte, is het eenvoudigweg vanwege de ouderdom dat de cattleya het wortelstelsel kan verliezen. Reanimatie is het creëren van gunstige omstandigheden voor het herscheppen van de plant. Cattleya zonder wortels kan niet overleven - ze vervullen de functie van fixeren en zoeken naar vocht. De eigenaardigheid van de structuur van orchideeën is dat oude spruiten erin afsterven, en nieuwe verschijnen alleen van bepaalde levende nieren (groen en droog). Hoe de wortels van de Cattleya te vergroten:

 1. De eenvoudigste manier is om de plant dagelijks in water te weken. Om dit te doen, plaats de orchidee in een pot zonder gaten, giet de helft van de capaciteit van water en laat de wortelstok 2 uur (vóór de lunch).
 2. Eens in de twee weken kan een meststof met een hoog stikstofgehalte worden gebruikt voor Cattleya.
 3. De totale duur van reanimatie van orchideeën kan variëren van één maand tot een jaar.
 4. Na de ontwikkeling van nieuwe radiculaire spruiten wordt de Cattleya-toplaag gestopt en wordt de irrigatietijd met 1 uur verlengd.
 5. In dit stadium verschijnen binnen 10 dagen op de bodem van orchideeën 3-5 jonge wortels.
 6. Na een lengte van 5-7 cm te hebben bereikt, wordt Cattleya in een smalle pot geplant. Water moet zo zijn dat het substraat tussen de vochtinbrengende put goed opdroogt.

hoe wortels groeien bij Cattleya

Cattleya - zorg thuis

Tropische bloemen zullen zeker tevreden zijn met mooie toppen, het belangrijkste is om ze te voorzien van de nodige voorwaarden voor groei en ontwikkeling. Cattleya Orchid - thuiszorg:

 1. Het zou op een zeer verlichte plaats moeten groeien. Je kunt de overvloed van de zon voor de Cattleya beoordelen aan de hand van de bladeren van de plant. Als ze lichtgeel zijn, dan is het licht overdreven, als het donker is - een beetje. Een gezonde cattleya heeft rijke groene bladeren. In de winter kunt u extra fluorescentielampen gebruiken.
 2. De gebruikelijke kamertemperatuur is comfortabel voor Cattleya. Tijdens de voorbereiding van orchideeën voor bloei, zou het verschil in temperatuur tussen dag en nachtlucht binnen vijf graden moeten zijn.
 3. Moderne soorten Cattleya tot luchtvochtigheid zijn pretentieloos, ze vinden het leuk als de pot bij warm weer in een pan met water zit - ze dompelen er luchtwortels in.

Cattleya-primer

De basiscomponent van het substraat is een korst van kleine en middelgrote omvang. Voor het planten moet het worden gespoeld en geweekt gedurende twee dagen om vocht op te nemen. Afvoer en spoel daarna in schoon water. Het substraat voor cattleya wordt toegevoegd met fijngehakt schuim en mos veenmos voor een goede luchtdoorlaatbaarheid. Als de kamer droge lucht is, kunt u in de pot een beetje perliet toevoegen - het houdt vocht vast. Tijdens de groei van de Cattleya, met het uiterlijk van de steel, kunnen ze worden bevrucht, de samenstelling van de voeding moet calcium en fosfor bevatten in een minimale verhouding. Tijdens rust worden ze niet gebruikt.

Cattleya-primer

Hoe Cattleya water geven?

De frequentie en de hoeveelheid bevochtigende orchideeën hangen af ​​van de intensiteit van de verlichting en de tijd van het jaar. Hoe Cattleya water te geven:

 1. De behoefte aan bevochtiging wordt bepaald door de toestand van het substraat, het wordt toegestaan ​​om goed te drogen. De optimale periodiciteit van water geven voor de Cattleya is 1-1,5 weken.
 2. Het is wenselijk om de plant zelf niet nat te maken, maar om het wortelsysteem gedurende 1-2 uur op water op kamertemperatuur te laten staan.
 3. De vloeistof mag niet op jonge Cattleya-scheuten vallen, anders zullen ze gaan rotten.
 4. In de winter neemt de frequentie van bevochtigende orchideeën af en kan deze in de zomer toenemen als dat nodig is. Hoe lager de temperatuur, hoe meer cattleya water absorbeert. Bijvoorbeeld, als tijdens de rustperiode op het balkon 's nachts 10 graden warmte is, kunt u volledig weigeren van irrigatie - spuit gewoon het substraat.
 5. In de hitte van hoogwaardig water (regen, gedestilleerd, gedestilleerd) werd Cattleya helemaal besprenkeld.
 6. Eenmaal per maand is het aangewezen om een ​​orchidee met warm water uit de douche te regelen en het substraat onder de kraan te houden om te reinigen.
 7. Wanneer water in het koude seizoen op het gebladerte van planten komt, moet het droog worden geveegd, zodat bruine vlekken niet verschijnen.

hoe je cattleya water geeft

Cattleya-transplantatie

Orchideeën tolereren zo'n procedure niet zo goed en worden geruime tijd hersteld. Maar het is noodzakelijk om de 2 jaar vanwege de groei van de struik en de noodzaak om de grond te veranderen. Hoe zorg je voor een katlei tijdens een transplantatie:

 1. Voordat de procedure moet worden bepaald - om de plant te verdelen of niet. Het is beter om ongeveer 5 pseudobollen per pot achter te laten.
 2. Cattleya wordt getransplanteerd aan het begin van het groeiseizoen, nadat nieuwe scheuten in de plant een lengte van 2-3 cm hebben bereikt.
 3. De pot moet goed gesloten zijn, de drainage moet op de bodem worden geplaatst.
 4. Nadat de plant uit het vat is gehaald, wordt de wortelstok uit het oude substraat verwijderd. De sterk gerimpelde pseudoblokken van de Cattleya worden verwijderd. Rotten of dode (zachte, bruine) wortels worden afgesneden.
 5. Varkensstekken worden behandeld met foundationpoeder of verkoold met houtskool.
 6. Het aardemengsel bestaat uit deeltjes van pijnboomschors en mos.
 7. De plant moet uit het midden worden verplaatst, zodat de frontale pseudobol kan ontwikkelen en een steun kan vormen zodat de cattleya recht kan worden gehouden;
 8. De wortels van de orchideeën zijn bedekt met een fijne schors.
 9. Na het manipuleren van de plant is het beter om een ​​foundationoplossing (2 gram per liter) te gieten.

Cattleya-transplantatie

Cattleya - thuiszorg na de bloei

Orchid bevalt prachtige kloppers in de volwassenheid, voor die het nodig heeft zon en regelmatig water. Cattleya bloei in de lente, herfst, zelfs in de winter, afhankelijk van de soort. Daarna is de slaapstand, de betekenis ligt in afwezigheid van activiteit, dan een bloem rust en accumuleert energie. Als ontspanning onvoldoende is, kan Cattleya bloeien. Afhankelijk van de aard van de rusttijd kan optreden in de verschillende seizoenen, maar vaak komt het in de winter. Cattleya na de bloei - zorg:

 1. Het is noodzakelijk om de orchidee op een koele plaats te plaatsen met weinig licht. Directe UV-stralen zijn ongewenst voor Cattleya, anders kunnen ze bloeien.
 2. Het is niet nodig om een ​​orchidee tijdens de rust te bemesten.
 3. Het drenken van de Cattleya is om de 14 dagen schaars, zodat de bollen van de plant niet verwelken of verschrompelen.
 4. Irrigeren van de orchidee op dit moment is niet nodig, om niet te rotten.
 5. Als de Cattleya aan het einde van de winter of in het voorjaar bloeit, begint de rustperiode van de plant in de herfst.

 6. cattleya thuiszorg na de bloei

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

91 − = 84

Cattleya - de geheimen van het groeien en verzorgen van orchideeën

Orchideeën zijn een van de mooiste bloemen op aarde. Cattleya verwijst naar hun familie, verschilt van andere variëteiten van de lip met ongebruikelijke contouren en contrasterende kleuren ten opzichte van de kroon. Trekt de plant aan met magische bloemen en een aangenaam aroma, het ruikt naar lelietje van dalen, jasmijn.

Hoe de Cattleya-soort te bepalen?

Cattleya is een prachtig soort orchideeën, de kleurenschaal van planten is enorm. Het heeft vele variëteiten en hun hybriden, die verschillen in vorm en kleur van bloembladen, bladeren, de duur van de rustfase. Volgens de termen van vegetatie, zijn de planten verdeeld in:

 • herfst;
 • lente.

De eerstgenoemden hebben geen langdurig rustregime, de laatstgenoemden rusten lang voor en na de vegetatie. Cattleya Orchid heeft een verdikte buisvormige steel, waarop 1-3 vlezige, zilverachtige smaragdgroene bladeren zijn geplaatst. Op één steel groeien orchideeën uit tot vijf grote kroonvormen van 5-25 cm, hun kleur varieert van wit tot donkerpaars. In de natuurlijke omgeving is er een Cattleya van het type epifyt, die op boomstammen leeft en lipofytisch is en op stenen leeft. Deze factoren zijn overheersend bij het onderhoud van planten.

Cattleya Dinard

De beroemde hybride van Blue Heaven - een mooie variatie van orchideeën, behaagt met coronetten van maximaal 20 cm. Zo'n cattleya heeft een blauwe bloem met kelkblaadjes en gegolfde bloembladen van hemelse of paarse tonen. De rand van de plant is paars met een gegolfde rand, de keel is geel goudgeel. Orchid Dinard heeft een diep aangenaam aroma, bloeit in de lente en de herfst.

cattleya dinard

Cattleya Aklund

Orchidee Aklunda is een dwergplant die in de natuur in Brazilië groeit op solitaire bomen in de buurt van rivieren. Zo'n cattleya, zoals een kamerplant, trekt een lage hoogte - ongeveer 10 cm. Het is uitgerust met afgeronde bollen en twee leerachtige bladplaten, de bloeiwijze bestaat uit een of twee bloemkronen. Elk van hen heeft een afmeting van 10 cm, ze zijn geurig, compact, langlevend. Cattleya Aklanda produceert grote groenachtig strobloemen met kastanjebruine streepjes en vlekken. De lip op de kroon is roze-wit of roodachtig met lichte randen.

cattleya aclanda

Cattleya Mix

Veel hybride planten zijn verenigd onder de naam Orchids Mix. Tijdens de selectie kruisten verschillende soorten Cattleya elkaar met meerdere interportmengsels. Als gevolg hiervan verschenen orchideeën met contrasten van bloemblaadjes en lippen (bijvoorbeeld citroenkronen met een bordeauxrood centrum). In de meeste gevallen is hun voorouder de Cattleya-spons. Het heeft bladeren tot 25 cm., Stelen 10-15 cm. Cattleya heeft een kleur die varieert van wit tot paars met verschillende intensiteit. De lip is merkbaar, donkerder, met roodachtige slagen in de keelholte, en vormt een brede buis met een gekrulde rand.

cattleya mix

Cattleya Maxim

Orchideeënregel in de natuur groeit in Colombia, Peru, Ecuador. Het heeft langwerpige bladplaten die elliptisch zijn in de vorm van 25 cm en een bloemlepel van 18 cm. Deze weelderige orchidee, de maximale cattleya, kan tot 15 coronalen op één stengel bevatten. De bloemen zijn sneeuwwit of lavendel-lila met paars-paarse dunne aderen aan de binnenkant van de lip en een gele streek. De orchidee heeft een interessante structuur van bloembladen - ze zijn langwerpig - lancetvormig, smal, aan de uiteinden en langs de rand zijn ze terug gebogen.

cattleya stelregel

Cattleya Schroeder

Orchid Shreder - een prachtige diva in het rijk van soorten orchideeën, de eigenaar van vele onderscheidingen, is vernoemd naar de Duitse barones - de vrouw van een botanicus, die deze soort bracht. Cattleya Schroeder - een grote bloem, heeft een delicate roze-parelachtige bloemblaadjes, een lip met een donkere citroen of een vurig interieur en een zoetige geur. Er is een witte cattleya met een citroenkern, een donkere kleur komt niet voor in zo'n variëteit. Bloemen van de Schroeder-variëteit gaan langer mee dan alle andere soorten orchideeën - ongeveer vijf weken.

veeia shredder

Hoe een Cattleya te planten?

Orchideeën kunnen in elke pot worden geplaatst - transparant, gemaakt van plastic, ongeglazuurde uit klei. Cattleya planten - de basisregels:

 1. De hoeveelheid capaciteit wordt gekozen uit de berekening van het volume van het wortelsysteem van de orchidee, zodat er een opening van twee centimeter langs de zijkanten van het vat is.
 2. Aan de onderkant van de pot zijn kiezelstenen van 2 cm dik, bovenaan - grote delen van de schors of schuim.
 3. Vervolgens worden de wortels van de orchidee in het vat geplaatst, zodat er veel vrije ruimte is nabij de jonge scheuten. Ze zijn gesprenkeld met een schors van een kleine fractie.
 4. In één pot is het beter om ongeveer 5 pseudobollen (bollen) van Cattleya te plaatsen.
 5. Plant een orchidee in een vat beter dichter bij de groeiende kant van de wortelstok (wortelstok) naar het midden van de pot.
 6. Ze graven in de grond alleen de wortels van de Cattleya, de pseudobloembollen moeten op het oppervlak blijven. Naast hen kun je sticks installeren om de plant te repareren, nadat deze is geroot, worden ze verwijderd.

hoe cattleya te planten

Hoe de wortels van Cattleya te vergroten?

Soms hebben orchideeën reanimatie nodig. Vanwege onjuist georganiseerde zorg, vanwege een schimmel- of bacteriële ziekte, is het eenvoudigweg vanwege de ouderdom dat de cattleya het wortelstelsel kan verliezen. Reanimatie is het creëren van gunstige omstandigheden voor het herscheppen van de plant. Cattleya zonder wortels kan niet overleven - ze vervullen de functie van fixeren en zoeken naar vocht. De eigenaardigheid van de structuur van orchideeën is dat oude spruiten erin afsterven, en nieuwe verschijnen alleen van bepaalde levende nieren (groen en droog). Hoe de wortels van de Cattleya te vergroten:

 1. De eenvoudigste manier is om de plant dagelijks in water te weken. Om dit te doen, plaats de orchidee in een pot zonder gaten, giet de helft van de capaciteit van water en laat de wortelstok 2 uur (vóór de lunch).
 2. Eens in de twee weken kan een meststof met een hoog stikstofgehalte worden gebruikt voor Cattleya.
 3. De totale duur van reanimatie van orchideeën kan variëren van één maand tot een jaar.
 4. Na de ontwikkeling van nieuwe radiculaire spruiten wordt de Cattleya-toplaag gestopt en wordt de irrigatietijd met 1 uur verlengd.
 5. In dit stadium verschijnen binnen 10 dagen op de bodem van orchideeën 3-5 jonge wortels.
 6. Na een lengte van 5-7 cm te hebben bereikt, wordt Cattleya in een smalle pot geplant. Water moet zo zijn dat het substraat tussen de vochtinbrengende put goed opdroogt.

hoe wortels groeien bij Cattleya

Cattleya - zorg thuis

Tropische bloemen zullen zeker tevreden zijn met mooie toppen, het belangrijkste is om ze te voorzien van de nodige voorwaarden voor groei en ontwikkeling. Cattleya Orchid - thuiszorg:

 1. Het zou op een zeer verlichte plaats moeten groeien. Je kunt de overvloed van de zon voor de Cattleya beoordelen aan de hand van de bladeren van de plant. Als ze lichtgeel zijn, dan is het licht overdreven, als het donker is - een beetje. Een gezonde cattleya heeft rijke groene bladeren. In de winter kunt u extra fluorescentielampen gebruiken.
 2. De gebruikelijke kamertemperatuur is comfortabel voor Cattleya. Tijdens de voorbereiding van orchideeën voor bloei, zou het verschil in temperatuur tussen dag en nachtlucht binnen vijf graden moeten zijn.
 3. Moderne soorten Cattleya tot luchtvochtigheid zijn pretentieloos, ze vinden het leuk als de pot bij warm weer in een pan met water zit - ze dompelen er luchtwortels in.

Cattleya-primer

De basiscomponent van het substraat is een korst van kleine en middelgrote omvang. Voor het planten moet het worden gespoeld en geweekt gedurende twee dagen om vocht op te nemen. Afvoer en spoel daarna in schoon water. Het substraat voor cattleya wordt toegevoegd met fijngehakt schuim en mos veenmos voor een goede luchtdoorlaatbaarheid. Als de kamer droge lucht is, kunt u in de pot een beetje perliet toevoegen - het houdt vocht vast. Tijdens de groei van de Cattleya, met het uiterlijk van de steel, kunnen ze worden bevrucht, de samenstelling van de voeding moet calcium en fosfor bevatten in een minimale verhouding. Tijdens rust worden ze niet gebruikt.

Cattleya-primer

Hoe Cattleya water geven?

De frequentie en de hoeveelheid bevochtigende orchideeën hangen af ​​van de intensiteit van de verlichting en de tijd van het jaar. Hoe Cattleya water te geven:

 1. De behoefte aan bevochtiging wordt bepaald door de toestand van het substraat, het wordt toegestaan ​​om goed te drogen. De optimale periodiciteit van water geven voor de Cattleya is 1-1,5 weken.
 2. Het is wenselijk om de plant zelf niet nat te maken, maar om het wortelsysteem gedurende 1-2 uur op water op kamertemperatuur te laten staan.
 3. De vloeistof mag niet op jonge Cattleya-scheuten vallen, anders zullen ze gaan rotten.
 4. In de winter neemt de frequentie van bevochtigende orchideeën af en kan deze in de zomer toenemen als dat nodig is. Hoe lager de temperatuur, hoe meer cattleya water absorbeert. Bijvoorbeeld, als tijdens de rustperiode op het balkon 's nachts 10 graden warmte is, kunt u volledig weigeren van irrigatie - spuit gewoon het substraat.
 5. In de hitte van hoogwaardig water (regen, gedestilleerd, gedestilleerd) werd Cattleya helemaal besprenkeld.
 6. Eenmaal per maand is het aangewezen om een ​​orchidee met warm water uit de douche te regelen en het substraat onder de kraan te houden om te reinigen.
 7. Wanneer water in het koude seizoen op het gebladerte van planten komt, moet het droog worden geveegd, zodat bruine vlekken niet verschijnen.

hoe je cattleya water geeft

Cattleya-transplantatie

Orchideeën tolereren zo'n procedure niet zo goed en worden geruime tijd hersteld. Maar het is noodzakelijk om de 2 jaar vanwege de groei van de struik en de noodzaak om de grond te veranderen. Hoe zorg je voor een katlei tijdens een transplantatie:

 1. Voordat de procedure moet worden bepaald - om de plant te verdelen of niet. Het is beter om ongeveer 5 pseudobollen per pot achter te laten.
 2. Cattleya wordt getransplanteerd aan het begin van het groeiseizoen, nadat nieuwe scheuten in de plant een lengte van 2-3 cm hebben bereikt.
 3. De pot moet goed gesloten zijn, de drainage moet op de bodem worden geplaatst.
 4. Nadat de plant uit het vat is gehaald, wordt de wortelstok uit het oude substraat verwijderd. De sterk gerimpelde pseudoblokken van de Cattleya worden verwijderd. Rotten of dode (zachte, bruine) wortels worden afgesneden.
 5. Varkensstekken worden behandeld met foundationpoeder of verkoold met houtskool.
 6. Het aardemengsel bestaat uit deeltjes van pijnboomschors en mos.
 7. De plant moet uit het midden worden verplaatst, zodat de frontale pseudobol kan ontwikkelen en een steun kan vormen zodat de cattleya recht kan worden gehouden;
 8. De wortels van de orchideeën zijn bedekt met een fijne schors.
 9. Na het manipuleren van de plant is het beter om een ​​foundationoplossing (2 gram per liter) te gieten.

Cattleya-transplantatie

Cattleya - thuiszorg na de bloei

Orchid bevalt prachtige kloppers in de volwassenheid, voor die het nodig heeft zon en regelmatig water. Cattleya bloei in de lente, herfst, zelfs in de winter, afhankelijk van de soort. Daarna is de slaapstand, de betekenis ligt in afwezigheid van activiteit, dan een bloem rust en accumuleert energie. Als ontspanning onvoldoende is, kan Cattleya bloeien. Afhankelijk van de aard van de rusttijd kan optreden in de verschillende seizoenen, maar vaak komt het in de winter. Cattleya na de bloei - zorg:

 1. Het is noodzakelijk om de orchidee op een koele plaats te plaatsen met weinig licht. Directe UV-stralen zijn ongewenst voor Cattleya, anders kunnen ze bloeien.
 2. Het is niet nodig om een ​​orchidee tijdens de rust te bemesten.
 3. Het drenken van de Cattleya is om de 14 dagen schaars, zodat de bollen van de plant niet verwelken of verschrompelen.
 4. Irrigeren van de orchidee op dit moment is niet nodig, om niet te rotten.
 5. Als de Cattleya aan het einde van de winter of in het voorjaar bloeit, begint de rustperiode van de plant in de herfst.

 6. cattleya thuiszorg na de bloei

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 3