Beluchter voor wijn | actualidadypolitica.com

Beluchter voor wijn

Beluchter voor wijn

De aroma- en smaakeigenschappen van oude wijnen werden door de mens uit de oudheid op prijs gesteld. Duizenden jaren lang was de drank omgeven door mysterie en symboliek, en tegelijkertijd ontwikkelde zich de cultuur van wijnconsumptie. Tegenwoordig weet niet alleen de voorbereide sommelier de smaak van wijn te verbeteren, maar ook van de gewone consument. In veel opzichten draagt ​​de moderne uitvinding - de beluchter voor wijn bij tot het onthullen van smaak. Dankzij de wijnbeluchter is het drankje verzadigd met zuurstof en opent het aan de nieuwe kant.

Waarom zou wijn "ademen"?

Het feit dat wijn de smaak ten goede verandert na de interactie met zuurstof is al lang bekend. In dit geval hebben we het niet over duurzame wijnen die al een fluweelzachte smaak hebben gekregen, maar over een jonge wijn die vanwege de inhoud van tannines nogal scherpe en scherpe smaaktonen heeft. Polyfenolen van tannines in druiven zijn nodig om de wijn lang te bewaren en niet te oxideren, maar voor consumptie is het belangrijk om van hun dampen af ​​te komen, zodat de drank kan openen. Voor wat een beluchter nodig heeft, is het voor onmiddellijke transformatie, wanneer, wanneer in contact met lucht, de wijn zacht en aangenaam wordt.

Decanter of beluchter?

Met het oog op beluchting voor een lange tijd werden speciale vaartuigen uitgevonden - decanters. Ze onderscheiden zich door een brede platte bodem en een smalle hals, zodat de wijn kan staan ​​voor consumptie, "ademen" en tegelijkertijd zijn fruitsmaken behouden. De moeilijkheid ligt in het feit dat wijn in de decanter veel tijd moet doorbrengen - van een half uur tot meerdere uren, en de wijnbeluchter stelt u in staat om de duur van het proces tot enkele seconden in te korten.

Wat is het werkingsprincipe van een wijnbeluchter?

wijn beluchter

Begrijpen wat een beluchter voor wijn is, is helemaal niet moeilijk, omdat het geen lastige mechanismen heeft. De uitvinder van de beluchter Rio Sabadicci was geen kenner van wijn, maar het ingenieursbrein deed hem denken aan een ontwerp dat ervoor zorgt dat de drank in zijn volume in contact kan komen met lucht, en niet alleen op het oppervlak, zoals in een karaf. Als gevolg daarvan verscheen er een glazen bol, waardoor wijn in glazen werd gegoten. De eigenaardigheid van de lamp is luchtkanalen. Wanneer wijn onder druk door een kolf wordt gemorst, wordt een vacuüm gecreëerd en wordt zuurstof door deze kanalen getrokken, die zich vermengen met de wijn, waarna "extra" dampen worden verwijderd. De beluchter voor rode wijn en de beluchter voor wit verschillen in de grootte van de binnentrechter en doorvoer, die te wijten is aan de verschillende eigenschappen van de dranken.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

68 + = 69

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: