Apple root systeem

Het wortelstelsel speelt een uiterst belangrijke rol voor elke boom. Het houdt het niet alleen in een verticale positie, maar zorgt ook voor de stroming van water en mineralen die nodig zijn voor de vitale activiteit van elke plant.

Om bekwame zorg voor de appeltuin (drenken, loslaten, bemesten) uit te voeren, moet u precies weten waar het horizontale wortels heeft.

Hoe groeien de wortels van de appelboom?

Het wortelstelsel van de appelboom wordt het harige type genoemd. Het groeit al vele jaren en stopt de ontwikkeling ervan ten tijde van de boomtransplantaties.

Er zijn horizontale wortels (dankzij hen, lucht en elementaire voedingsstoffen komen naar de boom) en verticaal (ze versterken de boom in de grond en dragen vocht en mineralen uit diepere lagen). De diepte van voorkomen van verticale wortels hangt af van het gebied waar de boom groeit, en van de variëteit. Dus, in de Siberische appelboom, ligt het wortelstelsel op een ondiepe diepte, in Chinese en bosvariëteiten - in diepere lagen van de bodem.

Bovendien heeft het wortelstelsel van de appelboom nog een classificatie: het is skeletachtige en overgroeide (brokkelige) wortels. De eerste vertegenwoordigen de belangrijkste, de dikste wortels van de boom, en de tweede - de kleine en dunne, ze zijn veel groter. Functies van overwoekerde wortels - zuigen in water en minerale zouten, evenals vrijkomen in de omgeving producten van verval. Dit type wortels bevindt zich in de bovenste bodemlaag (tot 50 cm) binnen de kroonprojectie. Daarom zal het gebruik van meststoffen in deze ruimte effect hebben.

Wat de lengte van de wortels van de appelboom betreft, deze neemt jaar na jaar toe. Bij het transplanteren van zaailingen in een schoolkind, en vervolgens op een permanente site, zijn de wortels getraumatiseerd en is hun groei tijdelijk opgeschort. De vorming van het wortelskelet gaat door tot ongeveer 20 jaar oud, daarna verhoogt de boom alleen de lengte en dikte van de wortels.

Er moet ook worden gewezen op de gevoeligheid van appelwortels voor lage temperaturen (de meeste soorten, behalve Siberian, lijden al aan -20 ° C). Er is ook een nauwe relatie tussen wortels en hout: elke schade aan de schors van de appelboom onderdrukt het wortelsysteem.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 + = 88