Wandelen met skistokken | actualidadypolitica.com

Wandelen met skistokken

Scandinavisch lopen met stokken

Wandelen in Scandinavië of wandelen met skistokken is een prachtige fitness die geschikt is voor elk seizoen van het jaar.

Het gebruik van wandelen met skistokken

Deze wandeling helpt spiermassa te ontwikkelen en gewicht te verliezen, terwijl de gewrichten gespaard blijven. Mensen van hoge leeftijd en mensen met overgewicht zijn erg moeilijk om te lopen voor een lange tijd. Als je op de stokken loopt, kun je een veel grotere afstand overbruggen en daarom meer calorieën verbranden. In de winter, wanneer er ijs is, is er altijd een kans om te vallen. Sticks bieden een mogelijkheid om dit proces stabieler te maken. Scandinavisch lopen maakt het lichaam zo gebalanceerd als het niet alleen de spieren van de benen, maar 90% van de spieren van het hele lichaam betreft. De druk op de knieën, gewrichten en wervelkolom is minimaal.

Scandinavisch wandelen speelt de rol van aerobics. Dit zijn lange en uniforme ladingen van lage intensiteit. Als gevolg hiervan neemt de vetmassa van het lichaam af, het hart, de longen, de bloedvaten versterken, de bloeddruk normaliseert, het cholesterolgehalte daalt en de botten worden sterker. Scandinavisch lopen wordt gebruikt om de houding te verbeteren, problemen met schouders en nek te overwinnen. Het verbetert het evenwichtsgevoel en de coördinatie van bewegingen. Dit alles is slechts een klein deel van wat Scandinavisch wandelen geeft.

Scandinavisch lopen als goed

Juist lopen met stokken

Het is erg belangrijk om te begrijpen hoe u Nordic Walking correct kunt starten. Allereerst is het noodzakelijk om de juiste stick te kiezen. De hoogte van een persoon in centimeters moet worden vermenigvuldigd met 0,68 en naar beneden worden afgerond met het verkregen aantal. Hoe langer de lengte van de stokjes, hoe sterker de belasting op de armen en schouders. Deze optie is geschikt voor mensen met zwakke en pijnlijke benen. Bij aandoeningen van de elleboog- of schoudergewrichten, evenals bij cervicale osteochondrose, is het mogelijk om stokken iets korter te nemen.

Scandinavisch wandelen is goed en slecht

De Nordic Walking-techniek impliceert de uitvoering van ritmische bewegingen, vergelijkbaar met de bewegingen van gewoon lopen. Het is noodzakelijk om energetisch en intensief te bewegen, maar tegelijkertijd is het natuurlijk. De arm en het been bewegen synchroon. Stap-links-voet gaat gepaard met een gelijktijdige zwaai van de linkerhand, dan gebeurt hetzelfde met de rechterkant.

De beweging van de hand bepaalt de breedte van de stap. Hoe meer de handbeweging, hoe breder de stap met de voet. Voor gewichtsverlies is een bredere stap effectiever, omdat het de mate van stress op het lichaam verhoogt. Het lichaam staat ook niet stil. Samen met de beweging van armen en benen bewegen de schouders, borst, heupen en nek. Het tempo wordt individueel geselecteerd. De enige voorwaarde: het moet comfortabel zijn. Welke snelheid ook wordt gekozen, deze is in elk geval correct.

dat geeft Scandinavisch wandelen

Het is de moeite waard om in gedachten te houden dat nordic walking met stokken geen bliksemresultaat zal geven. Na een paar eerste oefeningen verdwijnt de kortademigheid en zul je een golf van kracht en energie voelen. Tijdens de eerste maand van normaal nordic walking, zal de capaciteit voor werk en uithoudingsvermogen van het lichaam toenemen. Als er vroeger vaak angsten waren met betrekking tot het hart en de druk, dan zou de toestand op dit moment aanzienlijk moeten verbeteren. Na anderhalve maand trainen neemt het gewicht langzaam af. Maar de sleutel tot het succes van het lopen in Scandinavië is voortdurend in training. Na een jaar van reguliere lessen, zal een serieus resultaat worden gezien. Het lichaam wordt slank en fit, kracht en energie worden toegevoegd.

De voordelen en schade van Scandinavisch lopen zijn ingesloten in een gevoel voor verhoudingen en individuele kenmerken van het organisme. Het wordt niet aanbevolen om dit soort lopen te ondernemen voor mensen met hartfalen, ontstekingsprocessen in de bekkenorganen en bloedingen tijdens de zwangerschap.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

9 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: