cranberry voordelen en schade

We kennen maar een paar evergreens. Onder hen, den, spar, spar. En velen zijn verbaasd als ze horen dat zulke langgroeiende planten cowberry bevatten. Deze prachtige kleine struik verliest niet zijn bladeren met de komst van koud weer, maar de winters ermee, bedekt met sneeuw.

De voordelen en schade van Amerikaanse veenbessen zijn slechts weinigen bekend, maar volksgenezers gebruiken deze plant in hun medische praktijk. Met behulp van cowberries kun je een hele reeks ziekten behandelen, dus deze struik wordt het wonder van de natuur genoemd.

Welke vitamines zijn er te vinden in lingonberries?

Mensen beginnen deze plant te waarderen wanneer ze erachter komen welke vitamines in vossebessen zitten. Vitamine-mineraal complex van bessen cranberries kan het lichaam verzadigen met belangrijke stoffen, het versterken en de weerstand tegen infecties verhogen.

In cowberries zijn dergelijke vitamines:

  1. Vitamine C. Vossenbessen bevatten een grote hoeveelheid van deze vitamine: 15 mg per 100 g bosbessensap. Dankzij ascorbinezuur verbetert de immuniteit en worden sommige mineralen verteerd.
  2. Vitamine E (TE). Op 100 g vossebes is 1 mg vitamine E verantwoordelijk en verantwoordelijk voor voortplanting, metabolisme, immuniteit en andere functies van het lichaam.
  3. Vitamine PP (B3, niacine). Het helpt bij de productie van enzymen, vecht tegen stoornissen in de bloedsomloop en is de preventie van hart- en vaatziekten. Niacine bevat 0,3 mg per 100 g bosbessensap.
  4. Beta-caroteen (provitamine A). Beschermt de cellen van het lichaam tegen de werking van vrije radicalen, voorkomt hart- en vaatziekten. Het bevat 0,05 mg per 100 g bosbessensap.
  5. Vitamine B2 (riboflavine). Inhoud: 0,02 mg per 100 g bessen. Verantwoordelijk voor de regulatie van eiwitmetabolisme en huidaandoening.
  6. Vitamine B1 (thiamine). Inhoud: 0,01 mg per 100 g bessen. Helpt de volledige werking van het centrale zenuwstelsel.
  7. Vitamine B9 (foliumzuur). Een belangrijke vitamine, waarvan de inhoud in cowberry - 0,03 μg per 100 g. Helpt hemopoiese en vermindert het niveau van "slechte" cholesterol. Deze vitamine kan in voldoende hoeveelheden uit veenbessen worden verkregen, omdat het bij het oogsten van deze bessen niet nodig is om een ​​hittebehandeling toe te passen, waardoor het gehalte aan nuttige stoffen wordt verminderd.

De voordelen van veenbessen voor de gezondheid zijn niet alleen in de vitaminesamenstelling, maar ook in een groot aantal mineralen, organische zuren, koolhydraten, pectine stoffen en andere nuttige stoffen en verbindingen.

Lingonberry voor gewichtsverlies

Bladeren van veenbessen voor gewichtsverlies. Bladeren hebben een diuretisch en choleretisch effect. Bovendien neutraliseren ze de suiker in het bloed, versnellen ze de stofwisseling. Dit alles draagt ​​bij tot het verwijderen van overtollig vocht en de verwijdering van gifstoffen. Gebruik voor afvallen een afkooksel van 53 g bladeren voor 300 ml heet water. Het mengsel moet 15 minuten staan, waarna het driemaal daags voor de maaltijd wordt gefilterd en tot 100 ml wordt gedronken. De loop van het gewichtsverlies op het afkooksel is 3 weken. de voordelen van veenbessen voor de gezondheid

Berberisbessen voor gewichtsverlies. Van bessen veenbessen een afkooksel en aardappelpuree. Afkooksel van bessen wordt op dezelfde manier bereid als van bladeren. Vosbespeenbessen helpen het werk van de darmen te verbeteren, niet toe te staan ​​dat vet wordt geabsorbeerd en schadelijke stoffen te verwijderen.

Bekend dieet. De essentie van dit dieet is de afwijzing van zoet en gefrituurd voedsel en het gebruik van drie keer per dag voor 100 g bessen. Duur van het dieet is 1 week.

Met zo veel nuttige eigenschappen heeft vossebes echter enkele contra-indicaties. Vanwege het grote zuurgehalte van Amerikaanse veenbessen kan het gastro-intestinale stelsel schade toebrengen aan patiënten met gastritis met een hoge zuurgraad en darmzweren. Het is niet nodig om een ​​groot aantal bessen en cranberrysap te gebruiken voor mensen die lijden aan hypotensie.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 + = 28