vijgen voor gewichtsverlies

Interessant is dat in de volksgeneeskunde fruit zoals vijgen wordt gebruikt om gewicht te verliezen met hetzelfde succes als voor gewichtstoename. Het hangt allemaal af van hoe je dit geweldige product toepast.

Hoeveel calorieën zitten er in de vijg?

Gedroogde vijgen hebben een hoog caloriegehalte in plaats van vers. Ze zijn echter moeilijk vers te vinden in onze breedtegraden en een veel goedkopere gedroogde versie, die 214 calorieën per 100 gram bevat. Geen paniek: deze delicatesse is zo weelderig dat het onwaarschijnlijk is dat u het veel zult eten.

Hoe bruikbaar zijn gedroogde vijgen?

Overweeg de nuttige eigenschappen van de vermageringseigenschappen van vijgen - ze zullen niet zo klein zijn! Het belangrijkste is om te begrijpen dat alle krachten van deze vrucht alleen maar een aanvulling op je programma voor gewichtsverlies kunnen worden - reken op het resultaat, door deze vrucht toe te kennen aan het gebruikelijke dieet, is het beter om het niet waard te zijn. En nu over de eigenschappen zelf:

 1. Deze verbazingwekkende vrucht is een van de leiders in de inhoud van kalium, die niet alleen bijdraagt ​​tot de goede werking van de spieren, inclusief de hartspier, maar ook overtollige vloeistof uit het lichaam verwijdert. Dankzij deze eigenschap kunt u gemakkelijk afvallen, omdat de vloeistof niet in de weefsels blijft.
 2. De structuur van de vijg is vitamine B6, die verantwoordelijk is voor de aanmaak van serotonine (het wordt het hormoon vreugde genoemd). Dat is de reden waarom het gebruik van vijgen bij het verliezen van gewicht een depressieve stemming zal voorkomen.
 3. Fig is de enige plant die omega-6 en omega-3 bevat. Dit zijn dezelfde vetzuren, waarvoor visolie zo gewaardeerd wordt. Ze zijn nodig voor de gezondheid van het zenuwstelsel en het hart - wat ook zal helpen om een ​​stabiel humeur te behouden tijdens gewichtsverlies.
 4. Vijgen veroorzaken heel snel een verzadigingsgevoel, dus je kunt niet te veel eten. En de speciale stoffen in deze vrucht onderdrukken het hongergevoel heel lang.
 5. Korrels die zich in de vijgen verbergen, stimuleren het werk van het maag-darmkanaal, zodat deze vrucht nog beter helpt om af te vallen.

Eigenschappen van gedroogde vijgen kunnen ze volledig vervangen door verse vijgen om af te vallen, en net als een heerlijke traktatie.

Vijgen: schade

Helaas is dit product gecontra-indiceerd bij mensen met de volgende ziekten:

 • ontstekingsprocessen van het maag-darmkanaal;
 • pancreatitis;
 • diabetes mellitus;
 • enteritis;
 • stoornissen in het metabolisme;
 • een aanzienlijke mate van obesitas.

Natuurlijk moeten deze mensen niet eten en compote of jam uit vijgen, evenals gerechten met zijn deelname.

Vijgen voor gewichtsverlies: methoden

Verwacht niet dat het toevoegen van een vijg aan je gewone eten iets zal veranderen. Afvallen is altijd een weigering van overeten, snoep en vet voedsel, evenals fast food. Alleen in dit geval geven hulpacties een effect:

 1. De eenvoudigste manier om gewicht te verliezen op een dieet met vijgen is om ze te vervangen door een diner. Dus je kunt zo lang eten als je wilt. Als je een gedroogde versie gebruikt, stop hem dan 30 minuten voor de maaltijd in koud water om hem zacht te maken.
 2. Methode voor zoetekauw - vervang al je snoep en cake met vijgen. Het moet los van alles worden gegeten, in anderhalf uur na het eten.
 3. Als alternatief kunt u vijgen in verschillende gerechten opnemen. Overweeg om te koken dan bruikbare gedroogde vijgenvijgen om hun ontbijt te vervangen en verzadiging veel langer dan gebruikelijk te voelen:
 4. Salade met vijgen en gedroogde pruimen. Meng fijngehakte vijgen, pruimen en noten in een verhouding van 1: 1: 1. Breng de salade op smaak met citroensap.
 5. Salade met vijgen en mozzarella. Snijd in gelijke delen de vijgen, mozzarella en ham. Breng op smaak met olijfolie en citroensap.

Door vijgen te mengen met verschillende producten, zult u aangenaam verrast worden door een verscheidenheid aan smaken, wat betekent dat uw ontbijten interessant en gevarieerd zal zijn. Het belangrijkste is dat je na zo'n ontbijt gemakkelijk kunt wachten voor het avondeten en niet te veel zult eten.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 + = 40