Sojaproducten - goed en slecht | actualidadypolitica.com

Sojaproducten – goed en slecht

sojaproducten zijn goed en slecht

De vraag of sojaproducten schadelijk zijn, is tegenwoordig zeer acuut. Sojamelk, sojakaas, sojavlees verschijnen geleidelijk in de schappen van de winkels. En dit is slechts het topje van de ijsberg. Sterker nog, soja is het goedkoopste type eiwit, waarom het wordt gebruikt bij de vervaardiging van worsten, halffabrikaten en verschillende producten om de productiekosten te verlagen. Uit dit artikel zult u ontdekken welke sojaproducten zijn - voordeel of schade?

De voordelen van sojaproducten

Op de vraag of sojaproducten nuttig zijn, kun je van verschillende kanten benaderen. Wetenschappers ontdekten bijvoorbeeld dat, vanuit het oogpunt van biologische waarde, een eiwit dat soja bevat minder bruikbaar is dan wei of eiproteïnen. Daarom, als je kiest wat is - de gebruikelijke zuivelproducten of soja, moet de keuze zeker in het voordeel zijn van de eerste.

Voor degenen die het gebruik van producten van dierlijke oorsprong hebben stopgezet of een intolerantie voor het dierlijke eiwit hebben, is soja een uitstekende optie. Zonder de komst van eiwitrijk voedsel wordt het natuurlijke metabolisme verstoord, ontstaan ​​er problemen met het in stand houden van de spiermassa en om dit te voorkomen is het de moeite waard om plantaardige eiwitten te nemen. En in dit geval is soja een geweldige optie.

Tegenwoordig wordt soja gepositioneerd als een uitstekend product voor een vegetariër. Het bevat veel nuttige elementen - ijzer, kalium, magnesium, natrium; Bovendien bevat het vitamines - B, D en E. Zo'n rijke samenstelling stelt je in staat om het lichaam van binnenuit te verjongen en de ontwikkeling van kanker te weerstaan.

Schadelijk voor sojaproducten

Ondanks het feit dat soja in het algemeen nuttig is, is het momenteel opgenomen in de lijst van producten waarvan de teelt officieel de verworvenheden van genetische manipulatie mag gebruiken. Met andere woorden, soja kan genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) bevatten, die momenteel niet volledig worden begrepen.

Bovendien, het regelmatige gebruik van soja, volgens de garanties van wetenschappers, schade aan sojaproducten kan het lichaam beschadigen. Dus, bijvoorbeeld, de schildklier en hormonale achtergrond worden blootgesteld aan risico's - waarom de kinderen en zwangere soja gecontra-indiceerd zijn. Bovendien heeft het een negatieve invloed op de nieren, vanwege wat het niet kan worden gebruikt voor mensen met urolithiasis. Dit komt door het feit dat soja te rijk is aan oxaalzuur, wat een stimulans is voor de vorming van stenen.

Bovendien hebben sommige mensen een reactie op soja - rhinitis, netelroos, diarree, astma, dermatitis, eczeem, koliek, conjunctivitis.

Vandaar de conclusie: soja opnemen in het dieet kan, maar het mag niet worden misbruikt.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

17 − 13 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: