Selenium voor het organisme van de vrouw

selenium voor het lichaam van de vrouw

Het menselijk lichaam bevat gemiddeld ongeveer 10-14 mg selenium, dat is geconcentreerd in verschillende inwendige organen. De dagelijkse norm voor selenium voor vrouwen is 70-100 mg, maar ondanks dat minimum ervaren een groot aantal mensen een tekort aan dit sporenelement en dit leidt tot ernstige gezondheidsproblemen. Het beste selenium wordt door het lichaam opgenomen in het geval dat het wordt gecombineerd met vitamine E.

Waarom heb je selenium nodig in het lichaam van een vrouw?

Hoewel het lichaam een ​​kleine hoeveelheid van dit sporenelement bevat, is zijn rol zeer groot. Wat is het gebruik van selenium voor het lichaam van een vrouw:

 1. Heeft een positieve invloed op het werk van het zenuwstelsel, draagt ​​bij aan de normalisatie van de emotionele en psychologische toestand, wat nuttig is voor frequente spanningen.
 2. Heeft een gunstige invloed op de conditie van het haar en de huid, wat erg belangrijk is voor een eerlijk geslacht. Als er een tekort aan selenium is in het lichaam van een vrouw, stoppen haar krullen en groeit ook roos.
 3. Een sporenelement is nodig om de goede werking van de schildklier te ondersteunen.
 4. Bevordert de versterking van beschermende functies van een organisme dat het mogelijk maakt om met virussen en infecties effectiever te worstelen.
 5. Het micro-element is een antioxidant die vrije radicalen bestrijdt, wat betekent dat verouderingsprocessen vertraagd worden en de huidelasticiteit behouden blijft.
 6. Het heeft antioxiderende eigenschappen, waardoor het risico op pathologische veranderingen in de cellen wordt verminderd. Selenium beschermt DNA en bevordert de synthese van gezonde cellen.
 7. Het voordeel van selenium voor vrouwen ligt ook in het feit dat het de stofwisseling verbetert en de afzetting van vetafzettingen weerstaat.
 8. Het is noodzakelijk voor een zwangere vrouw, omdat het het lichaam van de vrouw beschermt, en ook de juiste ontwikkeling van de foetus bevordert, en het vermindert ook het risico op een miskraam en de ontwikkeling van pathologieën bij de foetus.
 9. Het is belangrijk voor de goede werking van het cardiovasculaire systeem en vergroot het risico op het ontwikkelen van een hartaandoening. Wetenschappers hebben bewezen dat bij een regelmatige opname van een micro-element in het lichaam met 70%, het risico op het optreden ervan afneemt.
 10. Dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen helpt het micro-element om te gaan met ontstekingsprocessen en vermindert het het risico op ziekten zoals artritis en colitis.
 11. Een belangrijke eigenschap van het micro-element is dat het het negatieve effect van schimmels onderdrukt en de reproductie ervan verhindert.
 12. Heeft het vermogen om lever- en pancreascellen te herstellen.

Voor het lichaam van een vrouw heeft selenium slechts één contra-indicatie, die geassocieerd is met de inname van dit spoorelement in grote hoeveelheden. Overtolligheid manifesteert zich door de inname van anorganische vormen die worden aangetroffen in medische preparaten. In dit geval is selenium giftig voor het lichaam.

Gebrek aan selenium treedt op, selenium voor vrouwenals de dagelijkse norm 5 mg is. In dit geval voelt een persoon constante vermoeidheid en zwakte, en neemt ook zijn zicht af. Zelfs op de huid is er irritatie en pijn in de spieren. Bovendien is er een toename van het cholesterolgehalte in het bloed.

Tot slot zou ik willen zeggen over de producten die selenium bevatten. Het is belangrijk om ze in uw dieet op te nemen om de benodigde dagelijkse hoeveelheid te krijgen. Rijk aan dit spoorelement zijn vis en zeevruchten, granen, orgaanvlees, paddenstoelen, zaden, knoflook en amandelen. Het is vermeldenswaard dat deze producten het best zo veel mogelijk worden gegeten, omdat de hoeveelheid bruikbare substantie na thermische behandeling aanzienlijk wordt verminderd.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

48 − = 39

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: