schade aan de meniscus

Kraakbeenpads in het kniegewricht worden menisci genoemd en vervullen een vitale functie – bescherm het gewricht tegen schade bij zware belasting. Dit komt door de transformatie van de vorm tijdens het verplaatsen. Elke beschadiging van de meniscus veroorzaakt zeer ernstige pijn in het gewricht en vermindert de activiteit van de persoon aanzienlijk, waardoor hij de gebruikelijke bewegingen niet kan uitvoeren.

Typen meniscustrauma

Er zijn verschillende soorten schade:

  • meniscus scheur;
  • degeneratieve veranderingen in de meniscus – bijvoorbeeld overmatige mobiliteit;
  • losmaken – losmaken van het bevestigingsgebied;
  • cystische degeneratie.

Dergelijke verwondingen kunnen worden veroorzaakt door verschillende redenen, bijvoorbeeld scherpe knieverlenging, overmatige en langdurige druk op de knieën (onjuist fietsen). De oorzaak kan ook reuma, verschillende microblessures, etc. zijn

Symptomen van schade aan de meniscus

Hoe te begrijpen wat precies de meniscus aandacht en behandeling vereist? Allereerst is het natuurlijk een scherpe pijn bij het lopen in het gebied van de knie, het onvermogen om de beweging uit te voeren met de gebruikelijke amplitude. Het is erg belangrijk om de pijn niet te verdragen en niet om de ziekte te starten, anders kunnen zich ernstige complicaties voordoen: vochtophoping in het gewricht, een sterke tumor in het gebied van letsel en zelfs verlies van gewrichtsmobiliteit kunnen optreden. Als gevolg hiervan is het onmogelijk om de operatie te vermijden, en dit is een extreme maatregel.

Schade aan de meniscus van het kniegewricht – behandeling

Als u tijdig reageert, kan een operatie worden voorkomen. Bij kleine beschadigingen kunnen klassieke methoden achterwege worden gelaten: het vermijden van lasten op het kniegewricht, het gebruik van speciale zalven, enz.

In het geval van ernstige verwonding, moet een gescheurde meniscus mogelijk worden verwijderd, maar dit is een zeldzaam geval, aangezien problemen gewoonlijk optreden bij matige belasting en de slachtoffers de ziekte niet tot een verwaarloosde vorm leiden.

Als desondanks een chirurgische ingreep nodig was, is de hoofdtaak van de arts het behoud van het hoofdlichaam van de kraakbeenachtige voering, dat wordt uitgevoerd met behulp van een chirurgische hechtdraad met behulp van miniatuurinstrumenten en videocamera’s. Tegelijkertijd worden veel factoren in aanmerking genomen: de algemene kenmerken van de schade, het voorschrift, de leeftijd en gezondheidstoestand van de patiënt, enz.

Als de schade aan de meniscus niet ernstig is (en dit wordt bevestigd door de arts), kunt u thuis enkele behandelingsacties uitvoeren. Een verwarmend kompres zal bijvoorbeeld helpen het herstelproces te versnellen. Meng de medische alcohol en honing 1: 1 en fixeer het kompres op de knie met een verband en wikkel het dan in met een warme sjaal. Verwijder het kompres na een paar uur, deze procedure kan dagelijks worden gedaan totdat de pijn in de knie volledig verdwijnt.

Rehabilitatie na een meniscusschade

De revalidatieperiode voor elke patiënt die gedeeltelijk of volledig is verwijderd tekenen van schade aan de meniscusmeniscus, wordt individueel bepaald en is afhankelijk van de massa van factoren. Na een tijdje opereren (ongeveer 4-7 dagen), kan de patiënt alleen met krukken bewegen. Ongeveer 3-6 weken kan een kleine zwelling in het kniegebied aanhouden, gedurende deze tijd is het nodig om het gewricht te behouden tot het volledig genezen is. Na volledig herstel kan de patiënt terugkeren naar de gebruikelijke manier van leven.

Als het een kwestie van herstel is na een meniscusfractuur, moet de persoon krukken gebruiken voor een veel langere tijd, ongeveer 4-6 weken.

Dankzij de moderne technologie is het niet langer nodig om een ​​knieoperatie open te houden, nu worden er miniatuur secties van weefsels gemaakt en daarom wordt de revalidatietijd aanzienlijk verkort. U kunt veel sneller weer aan het werk en sporttrainingen gaan.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =