Sap van courgette – goed en slecht

squash sap voordelen en schade

Het feit dat de vers geperste sappen van fruit en groenten heel nuttig zijn, weet het kind misschien ook. Appel, sinaasappel, pompoen, tomaat, wortel, de smaak van dergelijke drankjes is ons bekend van jongs af aan, maar weinig mensen hebben het sap van courgettes geprobeerd, wat op dit moment erg populair is bij liefhebbers van rauw voedsel en dieetvoeding. Vandaag zullen we het hebben over de voordelen van squash-sap voor ons lichaam en de schade van dit drankje.

Voordelen en schade van sap van courgettes

Bij het persen bevat deze groente ongelooflijk veel nuttige elementen, en terwijl courgette een minimaal caloriegehalte heeft, waardoor het een ideale maaltijd is voor mensen die om hun gezondheid geven en willen afvallen. Laten we de basis nuttige eigenschappen van sap van courgette eens bekijken:

 1. Heeft een positieve invloed op het spijsverteringsstelsel, verbetert de peristaltiek.
 2. Pectine, vervat in dit sap, helpt om schadelijke stoffen uit het lichaam te verwijderen.
 3. Reguleert de water-zoutbalans.
 4. Vanwege het hoge gehalte aan foliumzuur wordt squash-sap aanbevolen voor gebruik door toekomstige moeders, vooral in het eerste trimester van de zwangerschap. Deze drank redt van constipatie, voorkomt wallen en versterkt de vrouw die verzwakt is door de zwangerschapsvrouw.
 5. Verbetert de nierfunctie en voorkomt zo zwelling. Squash-sap is ook van onschatbare waarde bij de behandeling van jade.
 6. Het maakt de vaten sterker en elastischer.
 7. Voorkomt de vorming van cholesterolplaques.
 8. Het verhoogt de beschermende functies van het lichaam.
 9. Het is een van de beste drankjes voor mensen met diabetes, omdat hij doet niet alleen geen pijn, maar helpt ook de bloedsuikerspiegel te verlagen.
 10. Gebruikt sap voor de normalisatie van het cardiovasculaire systeem.
 11. Het wordt aanbevolen om sap van zucchini te drinken als een anti-allergisch middel.
 12. squash sap voordelen en schade

 13. Verbetert de bloedopbouw en oxygeneert het.
 14. Heeft een positieve invloed op een dergelijke drank op het zenuwstelsel, heeft een kalmerend effect en helpt de slaap te herstellen.
 15. Gebruik courgettesap voor gewichtsverlies, want het reinigt perfect het lichaam van vetten en afvalstoffen, verwijdert overtollig water en normaliseert metabolische processen.

Als we het hebben over de schade van deze plantaardige drank, moet worden opgemerkt dat het niet wordt aanbevolen om het te gebruiken voor exacerbaties van de maag, lever, galblaas en maagzweren.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

3 + 6 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: