Rijstnoedels zijn goed en slecht

Rijstnoedels zijn een van de meest voorkomende voedingsmiddelen in China, Japan en Thailand, ook wel fucchose genoemd. Deze noedel wordt vaak gebruikt als basis voor een verscheidenheid aan gerechten. Omdat de schade en het voordeel van het product afhangt van de samenstelling en de rijstnoedels gemaakt zijn van de favoriete ontbijtgranen in Azië, heeft de fucose veel positieve eigenschappen.

Wat is handig voor rijstnoedels?

In landen waar rijstnoedels tot veel gerechten behoren, wordt het beschouwd als een symbool voor gezondheid en een lang leven. Van het spectrum van vitaminen zijn rijstnoedels bijzonder rijk aan B-vitamines, die extreem belangrijk zijn voor de normale werking van het zenuwstelsel. Maar de vitamine E, die vaak "vitamine van schoonheid" wordt genoemd, worstelt actief met ouder worden, ondersteunt de elasticiteit van bloedvaten, verbetert de doorlaatbaarheid van cellen voor cellen. Geen wonder dat de legendarische ninja de voorkeur gaf aan rijstnoedels - het hielp hen om de jeugd, flexibiliteit en kracht te behouden.

Zelfs in rijstnoedels vind je minerale componenten - ijzer, kalium, zink, fosfor, mangaan, koper, selenium en anderen. Ze zijn allemaal nodig voor metabolische processen en schoonheid. Aminozuren, die ook veel in de funch zitten, verbeteren perfect het werk van het meest veeleisende orgaan: de hersenen. En vooral in de samenstelling van rijstnoedels, complexe koolhydraten - een universele bron van energie voor het leven.

Een andere nuttige eigenschap van rijstnoedels is niet in de aanwezigheid, maar in de afwezigheid van een van de componenten van granen. In rijst is er geen gluten - een eiwit, dat een sterk allergeen is. Daarom zijn rijstnoedels onmisbaar voor mensen met een glutenvrij dieet.

Ondanks de voldoende hoge calorische waarde van rijstnoedels - 192 kcal per 100 g - wordt dit product aanbevolen voor diegenen die willen afvallen. Als je dingen kookt met groenten en zeevruchten, krijg je een uitstekend dieetgerecht dat energie geeft voor sport, maar geen overtollige vetafzettingen toevoegt. Maar wat je niet moet doen, is om rijstnoedels te kauwen met oliën en vette sauzen - dit zal het caloriegehalte van het gerecht dramatisch verhogen.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − = 73