Puer thee-eigenschappen

Puer, of Chinese post-gefermenteerde thee gaf ons de provincie Yunnan. En hij noemde het ter ere van een van haar provincies - Pu Er (dat in vertaling "een plaats waar veel water is"). Historici zijn erin geslaagd om een ​​geschatte tijd van oorsprong te bepalen - III eeuw voor Christus. Puer-thee is daarom vrij uniek en heeft een vrij diepe traditie van maken. En ze zijn in de eerste plaats op een speciale manier om grondstoffen te maken voor de productie van puer. Het is dus in de eerste plaats blootgesteld aan natuurlijke of kunstmatige veroudering. Zeven tot acht jaar neemt thee-veroudering met natuurlijke veroudering, het draagt ​​op zichzelf veranderingen in de samenstelling van stoffen in thee, en heeft een effect rechtstreeks op de smaak en het aroma.

Het kunstmatig verouderen van grondstoffen kost veel minder tijd, maar wordt hier onderworpen aan een vrij actieve gisting. Nadat de grondstoffen op hopen zijn afgevoerd en besprenkeld met water, blijft het 30 tot 100 dagen staan. Voltooi het proces door het te drogen en vervolgens gedurende een volgend jaar.

Natuurlijk, op het menselijk lichaam heeft de Puer van een tien jaar durende blootstelling meer nuttig effect, maar kunstmatig verouderde pueras hebben ook een redelijk goede lijst van geneeskrachtige eigenschappen.

Nuttige eigenschappen van Puer-thee

Black Puer-thee en zijn eigenschappen zijn al lang bekend.

Het heeft de glorie van een medicijn van brede toepassing. De Chinezen noemen het "thee uit honderd ziektes". Waarschijnlijk is daarom de studie van de invloed van Puera op het menselijk lichaam opgenomen in het programma van nationaal gezondheidsbehoud. Vrij gezaghebbende instellingen bestuderen de nuttige eigenschappen van Puer-thee. De resultaten van wetenschappers en artsen zijn zeer indrukwekkend.

Hij is een onmisbare assistent voor mensen die lijden aan tromboflebitis, zoals bij zijn regelmatige gebruik, wordt een daling van de viscositeit van het bloed waargenomen.

Voor mensen die ziekten van het maagdarmkanaal hebben, is het eenvoudig onvervangbaar. Dit is tenslotte de enige thee die wordt aanbevolen voor het innemen van maagzweren en zweren van de twaalfvingerige darm. Hij herstelt de darmmicroflora en is ook bewezen effectief voor verschillende vergiftigingen. Bevordert een betere spijsvertering.

Opgemerkt wordt dat Puer-thee een preventieve maat is voor hart- en vaatziekten. Het zuivert de bloedvaten, verlaagt de hoeveelheid suiker en cholesterol in het bloed.

Puerthee voor gewichtsverlies

Het is niet voor niets dat Chinese Puer-thee een speciale plaats is in moderne voeding.

Onlangs raden veel voedingsdeskundigen aan om deze thee aan het dieet toe te voegen om gewicht te verliezen. Het gaat allemaal om zijn vermogen om de eetlust te verminderen zonder het maagslijmvlies te irriteren. Grote populariteit wordt verkregen door "pueri diëten". Dit komt door de vrij rijke samenstelling. Het bevat vitamines, tannines, essentiële oliën en andere micro-elementen. Ze hebben gewoon het vermogen om het metabolismeproces te versnellen, wat gepaard gaat met het verbranden van vet. Daarom wordt algemeen aangenomen dat Puer-thee het effect heeft van afvallen.

Eigenschappen en contra-indicaties van Puer-thee

Puerthee voor gewichtsverlies

Ondanks de vrij indrukwekkende lijst met nuttige eigenschappen van Puer-thee, heeft het nog steeds verschillende contra-indicaties.

Ten eerste kan het niet worden gebruikt door zwangere vrouwen en kinderen tot 10-12 jaar oud. Dit komt door het cafeïnegehalte, wat zeer nadelig kan zijn voor hen. Daarom verwijzen mensen die afhankelijk zijn van koffie, voorzichtig.

Het is niet nodig Puer-thee te drinken met verergering van een aantal chronische ziekten, waaronder maagzweren, psychasthenie, hypertensie, glaucoom.

Hoe dan ook, met behulp van Puer-thee, is het noodzakelijk om te vertrouwen op je innerlijke gewaarwordingen. Per slot van rekening is alles met mate goed.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 3