Pistache - goed en slecht | actualidadypolitica.com

Pistache – goed en slecht

Pistache goed en slecht

Pistaches verdienen zeker speciale aandacht tussen andere noten. Vanwege hun nuttige eigenschappen staat de boom waarop ze groeien bekend als de "boom des levens". Pistaches hebben niet alleen een uitstekende smaak, ze hebben nog steeds voordelen voor het menselijk lichaam.

Nuttige eigenschappen van pistachenoten

  1. Groene noten zijn extreem rijk aan pyridoxine (vitamine B6). Deze stof is noodzakelijk voor ons lichaam om bloedcellen aan te maken, glucose door zenuwcellen te assimileren, en regulatie van het eiwit- en vetmetabolisme. Zo zal een regelmatige delicaatheid van pistachenoten helpen bij het normaliseren en stabiliseren van de fundamentele metabole processen in het lichaam, zorgen voor de normale werking van het zenuwstelsel en de bloedsomloop.
  2. Wat zit er in pistachenoten naast vitamine B, dan zijn het macro- en micro-elementen: koper, mangaan, fosfor, magnesium en kalium. Zonder hen kunnen belangrijke biochemische reacties niet volledig doorgaan. Daarom is het noodzakelijk om pistachenoten toe te voegen aan uw dieet om het metabolisme te normaliseren.
  3. Groene noten hebben een hoge antioxidantactiviteit - dit is precies wat pistachenoten nuttig zijn voor vrouwen. De kernen dragen fenolische verbindingen en een grote hoeveelheid vitamine E. Ze neutraliseren vrije radicalen en voorkomen zo dat ze de membranen van onze cellen vernietigen. Daarom houden dames die zichzelf liever verwennen met pistachenoten, hun jeugd langer vast.
  4. Sommige mensen zijn geïnteresseerd in hoe nuttig pistachenoten voor mannen zijn. Het punt is dat deze noten als een goede afrodisiacum worden beschouwd. Mannen die regelmatig pistachenoten consumeren, zullen al heel lang geen problemen meer hebben met de potentie, en hun libido zal op een hoog niveau blijven.
  5. Bovendien bevatten de kernen van deze noot meervoudig onverzadigde vetzuren, die het niveau van "schadelijk cholesterol" verminderen. Daarom helpen pistachenoten in de strijd tegen atherosclerose.
  6. Deze noten zijn een van de weinige die carotenoïden bevatten. In dit opzicht zal het gebruik ervan helpen om een ​​goed gezichtsvermogen te behouden, tanden en botten te versterken.
  7. Fiber - dat is wat er in vrij grote hoeveelheden in pistaches zit. Grove voedingsvezels laten de microflora normaliseren en bevorderen de reiniging van de darm. Daarom, als je van deze noten houdt, dan zal je zeker geen problemen hebben met de spijsvertering.
  8. Het wordt aanbevolen om pistachenoten te eten voor mensen die bezig zijn met mentaal werk, sporters en mensen tijdens het herstel van verschillende ziekten, omdat ze het uithoudingsvermogen vergroten en het lichaam op gang brengen.
  9. Men gelooft ook dat deze noten het werk van de lever normaliseren, zodat degenen die koliek in de lever hebben ondervonden, geadviseerd worden om pistachenoten in hun dieet op te nemen.

Wanneer worden pistachenoten schadelijk?

Er zijn veel redenen waarom je pistachenoten aan je menu zou moeten toevoegen, hun voordelen zijn geweldig, maar ze kunnen ook schadelijk zijn als ze te veel worden gebruikt. Ten eerste ongecontroleerd gebruik Pistaches nuttige eigenschappenDeze noten kunnen leiden tot misselijkheid en hoofdpijn. Ten tweede, zoals noten, zijn pistachenoten erg calorieën - honderd gram bevat ongeveer 550 calorieën. Toch worden ze beschouwd als dieetnoten, omdat ze in vergelijking met anderen minder calorieën bevatten, dus het is beter om af te vallen van de pistachenoten. Maar toch, misbruik van hen kan ernstige schade toebrengen aan de figuur. Voedingsdeskundigen geloven dat er een dag genoeg is om 10-15 noten te eten, zodat het lichaam alle noodzakelijke substanties heeft en de taille als elegant is bewaard. Bovendien kunnen deze noten aan verschillende gerechten worden toegevoegd: salades of desserts. Dus, het gebruik van pistachenoten voor het lichaam is erg hoog, maar om het te krijgen, moet je ze regelmatig in kleine hoeveelheden eten.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

44 − 35 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: