miso-soep is goed en slecht

Voor mensen die niet gewend zijn aan de Japanse keuken, kunnen de smaakeigenschappen van miso-soep te specifiek en exotisch lijken. De voordelen van dit gerecht voor het lichaam zijn echter enorm. Dat is waarom zonder een miso-pasta, het hoofdbestanddeel van miso-soep, er geen enkel Japans gerecht is. Dit ingrediënt is zelfs al vanaf jonge leeftijd opgenomen in het dieet van kinderen, waardoor het lichaam van de baby beschikt over de meest noodzakelijke voedingsstoffen en vitamines.

Elke Japanner begint zijn dag vaak met een portie miso-soep, waarvan het voordeel is dat het, samen met het gebrek aan producten van dierlijke oorsprong, helpt de energiebalans van het hele lichaam te behouden, het tekort aan voedingsstoffen en voedingsstoffen te vullen.

Ingrediënten van miso-soep

In Japan zijn er veel opties voor soeprecepten, maar in elk recept zijn er drie hoofdingrediënten, zoals miso-pasta, dashi of dasi vissoep, en soja tofu. Miso-pasta zelf bestaat uit bonen of granen, gefermenteerd met behulp van speciale schimmels. In veel regio's van Japan wordt rijst gebruikt in plaats van sojabonen, maar in elk geval wordt aan het einde van de fermentatie dikke miso-pasta verkregen.

Miso-soep voordelen en schade

Het caloriegehalte van de miso-soep is 66 cc per 100 g product. Daarom is miso-soep vrij caloriearm en daarom wordt het in verschillende diëten gebruikt.

Naast het feit dat de misokalorieën in de soep erg klein zijn, bevat dit gerecht een groot aantal eiwitten, wat de bruikbaarheid voor het organisme bepaalt.

Miso-soep wordt niet aanbevolen om mensen te eten die vatbaar zijn voor verschillende allergieën, evenals diegenen die problemen hebben met de maag en die gecontra-indiceerd zijn in een grote hoeveelheid zout. Bij het fermenteren van miso-pasta wordt veel zout gebruikt, zodat het product zelf een hoge concentratie zout bevat.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 3