Jam van zwarte appelbes – goed en slecht

jam van zwarte appelbes goed en kwaad

Velen weten zelfs niet dat er in de buurt van hun huis een echte schat groeit - appelbes. Sappige bessen met aangename zuurheid worden bij het koken in verschillende gerechten gebruikt, ook voor het bereiden van jam, die niet alleen lekker is, maar ook nuttig.

Voordelen en schade van jam van zwarte appelbes

De samenstelling van bessen omvat fructose, glucose, caroteen, vitaminen, mineralen, pectinen, tannines, enz. Zelfs na warmtebehandeling blijven veel stoffen achter. Om de eigenschappen van deze plant te bewijzen, zijn veel experimenten uitgevoerd.

Het gebruik van jam uit zwarte appelbes:

  1. De samenstelling van bessen is veel jodium, dus worden ze aanbevolen voor mensen die snel moe worden, voor bloedend tandvlees en andere problemen die samenhangen met een gebrek aan jodium.
  2. Fruit bevat veel pectines die het lichaam van zware metalen en andere schadelijke stoffen kunnen zuiveren. Bovendien hebben ze een positief effect op het spijsverteringsstelsel.
  3. Nagaan of jam van aronia ashberry nuttig is, is het vermeldenswaard dat het wordt aanbevolen voor mensen met een lage zuurgraad, omdat de samenstelling organische verbindingen bevat die het proces van spijsvertering vergemakkelijken. Als u een beetje jam eet tijdens een overvloedige maaltijd, kunt u gevoelens van zwaarte en andere problemen vermijden.
  4. Zoetheid heeft een positief effect op de activiteit van het zenuwstelsel en het cardiovasculaire systeem.

Het is belangrijk om niet alleen het gebruik van Jam Blackberry Rowan te weten, maar ook de contra-indicaties. Je kunt het niet hypotoon eten, omdat de druk ernstig kan dalen. Schade kan te maken krijgen met gastritis, zweren en frequente intestinale stoornissen, evenals met verhoogde bloedstolling en diabetes. Sluit de mogelijkheid van individuele onverdraagzaamheid niet uit.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

12 + = 17

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: